»

Evropska komisija še vedno nezadovoljna z Microsoftom

Slashdot - Microsoft je včeraj napovedal, da bo za EU izdal posebno verzijo prihajajočega operacijskega sistema Windws 7, v kateri ne bo vključenega Internet Explorerja. Očitno to ni dovolj, saj Evropska komisija ne bo odnehala. Kot pravijo, je Microsoftova zaveza vredna pozornosti in "potencialno pozitivna", saj bo OEM-om (sestavljavcem oz. proizvajalcem računalnikov) omogočila, da uporabnikom namestijo kakšen konkurenčni brskalnik, na primer Opero, Firefox, Chrome ali Safari. V isti sapi dodajajo, da z Microsoftovo izvedbo niso najbolj navdušeni, saj so se odločili uporabnikom namesto več (torej vgraditi več brskalnikov) ponuditi manj (odstraniti vse). Še več, poteza Microsofta naj bi po njihovem mnenju dokazovala, da se tudi v Redmondu zavedajo, da kršijo zakonodajo, zato bodo šli do konca in zahtevali tudi kazen. Klik!

361 komentarjev

Kje spamerji dobijo elektronske naslove

Slashdot - Ker čedalje več spletnih strani blokira programe za nabiranje elektronskih naslovov, uporabniki interneta pa tudi čedalje previdneje vpisujejo svoje elektronske naslove na različne spletne strani, imajo pošiljatelji nezaželene elektronske pošte vedno več problemov pri pridobivanju elektronskih naslovov.

Zato ne preseneča dejstvo, da se zatekajo h klasičnemu kriminalu. Tiskovne agencije danes poročajo, da so aretirali uslužbenca AOL-a, ki je iz AOL-ovega sistema ukradel 92 milijonov elektronskih naslovov. Naslovi so bili kasneje prodani spamerjem za 52.000 USD oz. dobrih 10 milijonov SIT.

23 komentarjev

Nič več AOLovih zgoščenk

Slo-Tech - Jim Mckena in John Lieberman bi rada, da jima pošljete vse AOL CDje ki jih imate, saj je njun cilj zbrati kar milijon primerkov -- sedaj jih imata "le" 80 000 -- in jih odnesti pred vrata podjetja ter s tem povedati, da naj odnehajo s tem početjem. Na strani pa najdete tudi ustvarjalni kotiček, kjer lahko dobite idejo za uporabo starih ali nezaželenih reklamnih zgoščenk.

5 komentarjev

Malo naprednejša cede šatulja

Dan's DATA - Nekako sem si rekel, da to napravico preprosto moram imeti, saj se še komaj znajdem iz množice zgoščenk, na katerih so Slo-Techovi arhivi. CD-101 podjetja Dacal Technology je, poenostavljeno povedano, menjalnik za 150 zgoščenk, na katerem je en vrtljiv gumb z LCD displejem. Z vrtenjem gumba izberemo številko zgoščenke, katero hočemo izvreči, ter 5 do 10 sekund pozneje jo lahko že občudujemo v lastnih rokah. Da bi se pa CD-101 ločil od ostalih menjalnikov, ga lahko priključimo na USB vodilo ter ga uporabimo s priloženim programom, ki nam bo, v kombinaciji z bazo podatkov na vsaki zgoščenki posebej, izjemno olajšal dostope do (a-khem) raznih...

11 komentarjev

Trillian: Bejž preč!

ZDNet - Kakor sem bil vajen dokaj tolerančnih člankov na ZDNet-u, pa me je dotični nemalo presenetil -- verjetno zaradi uporabljenega ('ameriškega'?) tona.

Skratka, avtor se zgraža nad vsemi (ter nas imenuje kiberjokice), ki si upamo sploh reči besedo čez AOL, ki blokira dostop do IM omrežja preko programčka Trillian. AOLovo uradno stališče je, da v zadnjih tednih ni preprečeval dostopa z uporabo omenjenega klienta, pač pa zgolj 'odpravljal hrošče' (hehe, Trillian -- hrošč). Na drugi strani, pa je odpravljal 'hrošče' (hehe, AOLove varnostne blokade) razvijalec Trillian. Tehnično gledano, je IM programček vdiral v gigantovo omrežje. No, dejstvo pa je, da je AOLovo omrežje dejansko AOLovo in ne neko javno dobro, ki služi tudi z oddajo oglasnega prostora (katerega pa Trillian lepo ignorira -- beri: odpravi kot hrošča). Kaj čmo, Trillian je zajedalec, parazit. Klik! Kaj menite?...

11 komentarjev

Novi P4

X-Bit Labs - Intel še kar ne odneha in še kar naprej pošilja na trg nove P4. Zdaj je objavil, da bo najnovejši član P4 družine, 1.7GHz, izšel 23. aprila. Cena procesorja bo okoli $700. Kljub visoki nazivni hitrosti pa novi P4 1.7GHz ne bo prekašal svojega tekmeca, AMD Athlon-a 1.33Ghz, v večini testov. Razen v Quake3, kjer je P4 najboljši.
Sočasno z izidom P4 1.7GHz pa bo Intel naznanil svoj nov procesor za strežnike, Pentium 4 Xeon. Ta procesor bo zgrajen na novem Foster jedru. Procesorji na Foster jedru se bodo od drugih P4 razlikovali po dvoprocesorski (dual-processor) podpori. Potrebovali pa bodo ploščo z novim Socket 603 ležiščem. Novi Foster-ji bodo izšli v 1.4GHz, 1.5GHz in 1.7GHz različicah.

15 komentarjev