»

Rambus bo znova poskusil

TG Daily - Rambus je sicer bolj poznan kot izvedenec za tožarjenje, saj je s spretnimi pogodbami in tožbami mnogo proizvajalcev (notoričen primer je bil pred davnimi časi Intel) vedno znova uspel napolniti svojo mošnjo. To pot pa naj bi imeli v rokavu pravega asa in ne nove majave tožbe, pravijo, ki bo Rambus spet trdno postavil na zemljevid proizvajalcev pomnilnika.

Novi pomnilnik bo namenjen napravam, ki terjajo nizko porabo in visoko prepustnost: pametnim telefonom, netbookom in drugim prenosnim napravam za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Trdijo, da bo čip omogočal hitrost 4,3 gigabite na sekundo ali pa 537,5 megabitov na sekundo v varčnem načinu delovanja, tako da bo iz ene ploščice moč iztisniti prepustnost 17 gigabajtov na sekundo. Prototip nameravajo predstaviti na DesignConu 2009, ki se začenja danes.

Zanimivo je, da se tokrat Rambus ni odločil za trg PC-jev, temveč za trg manjših naprav, kjer so pred surovo hitrostjo na prvem mestu druge kvalitete. Prav v ta namen so razvili...

3 komentarji

RAMBUS z dobičkom med tožarjenjem

X-Bit Labs -

RAMBUS je zagotovo eno najbolj znanih računalniških podjetij na svetu. In nenavadnih, jasno. Najprej ponudijo svoj RDRAM pomnilnik, pomnilnik prihodnosti, ki pa, kot se kasneje izkaže, to seveda ni. Z izsiljevanjem Intela, ki je z njimi podpisal pogodbo o njegovi uporabi, so si pridobili lep kupček denarja, nakar so se različne tožbe ponovile v obratni smeri. Tokrat je bila tožena stranka RAMBUS. A podjetje se vede, kot da se jih tožbe ne tičejo. Poslujejo celo z dobičkom.

Poglejmo številke. RAMBUS je v preteklem letu četrtletju lani dosegel dobiček. Dobiček od prodaje je znašal $5.5 mio, kar je manj kot leta 2001 v istem časovnem obdobju ($6.9 mio) ter v tretjem četrtletju lani ($5.9 mio), a vendarle ... Celotni prihodki v zadnjem četrtletju so znašli kar $25.7 mio. Ostale statistike in celoten članek.

Da, vodstvo RAMBUSa so res čarodeji ...

1 komentar

Rambus predstavil 1200 MHz pomnilnik

The inquirer - Podjetja Rambus zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je podjetje znano po svojih številnih tožbah in pomnilniku RDRAM, ki se sicer odreže dobro, vendar pa mu je DDR vse preveč za petami, povrhu vsega pa je slednji še opazno cenejši od Rambusove pogruntavščine. Vendar pa konkurenca v obliki DDR pomnilnika ne vpliva bistveno na moralo Rambusovih inženirjev, ki pridno razvijajo še hitrejše module, ki naj bi prišli v poštev pri 2 in več gigaherčnih procesorjih, ki potrebujejo veliko pasovno širino. Tako so pred kratkim predstavili navit računalnik s svojim pomnilnikom, ki je deloval pri neverjetnih 1200 MHz in je zmogel teoretično pasovno širino 4.8 GB/s. Morda je Rambus danes še vedno eden izmed najbolj zagnanih proizvajalcev pomnilnika, vendar pa ne smemo pozabiti, da se predstavitev prvih modulov DDR-II iz dneva v dan bolj bliža.

0 komentarjev