»

LeadTek K7NCR PRO 2: Še ena plošča s podporo 400 MHz FSB

X-Bit Labs - Najnovejši Athloni veselo delajo na 333 MHz FSB, medtem ko ima AMD v kratkem namen na trg splaviti take procesorje s 400 MHz FSB. V naslovu omenjena matična plošča te procesorje podpira. Temelji na nForce2 naboru. Ima 3 reže za DDR pomnilnik in jih podpira vse do hitrosti 400 MHz. Na njej najdete tudi 5 PCI ter en AGP 8X priključek. Seveda ima vgrajene tudi pripomočke za dobro navijanje procesorja. Ta matična plošča temelji na istem PCB-ju kot predhodnik, zato lahko pričakujemo, da bo delovala tudi z Barton procesorji. Več.

0 komentarjev

Corsair XMS3500 vs Kingston KHX3500

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Zadnje čase so vse bolj priljubljeni PC3500 pomnilniški moduli. Na Slo-Techu smo sicer že pisali o Kingstonovih in Corsairjevih že omenjenih modulih.

Na Bjorn3D so pretestirali omenjena modula obeh proizvajalcev. Sicer ne preveč dolg test je vseeno pokril nekaj testov, kot so 3D Mark 2001 SE, PC Mark 2002 in pa Sandra 2002. Oba proizvajalca se seveda izkažeta kot odlična. Na testih sta se izkazala kot zelo hitra in stabilna, saj med njima skoraj ni bilo razlik. Kot pravi avtor, bi bilo bolje, da bi jih imel dlje na testu, da bi opazil tisto pravo razliko. Edino, kar že takoj govori Kingstonu v prid, je cena, ki je kar nekaj dolarjev cenejša od Corsairjevih modulov. Več o tem.

3 komentarji

Zunanji trdi disk

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Prostora na računalu vedno primanjkuje, saj se podatki kopičijo in kopičijo. Seveda lahko dokupimo običajen IDE trdi disk in ga vgradimo v računalnika, a nekaterim je pomembna mobilnost, da lahko svoje informacije nosijo naokoli v malo večji torbi. Prav temu služijo eksterni oz. zunanji trdi diski in enega izmed njih so stestirali na Bjorn3D. A to ni tisti obesek, ki prenaša en gigabajt podatkov, temveč je bila to 80GB zverina. In če jo hočemo priklopiti potrebujemo le USB 2.0 kabel in prav tak priključek v računalu in to je to!

7 komentarjev

Krogla

Metku.net -

Na Metku.net, spletni strani, ki je znana po svojih nenavadnih modifikacijah, so se tokrat odločili za nekaj najbolj odtrganega. Računalnik ali bolje rečeno matično ploščo so se namreč vgradili v prozorno kroglo. Takšen podvig zahteva kar precéj načrtovanja, pa tudi pri izdelavi se lahko kaj zatakne. Vse njihove pripetljaje so dokumentirali v tristranskem članku, ki ga najdete na tem naslovu.

3 komentarji

Osemkanalni zvok

vir: Bjorn3D
Bjorn3D -

Na Bjorn3D so objavili test zvočne kartice z imenom Hercules Gamesurround Fortissimo III 7.1, ki, kar ste verjetno ugotovili že iz imena, podpira osemkanalni prostorski zvok. Na kartico lahko priklopite analogne ali digitalne zvočnike, prozivajalec pa poudarja, da kartica pokaže vso svojo moč šele s priključitvijo slednjih. Če bi torej radi imel najnovejše čudo zvočnega sveta v svoji kištici, si test le oglejte, a ne pozabite, da imate navsezadnje le dve ušesi.

8 komentarjev

Leadtek K7NCR18D

Amdmb.com - Za tole zaspano nedeljsko jutro, ki se počasi preveša v popoldan, se, ob pomanjkanju novic, prileže kakšen test. Tokrat so ga spisali na Amdmb.com, kjer so testirali že dobro poznano Leadtekovo nForce2 ploščo, K7NCR18D. Tople vode seveda ni mogoče ponovno odkriti, prav tako pa tudi test ni pokazal nekih revolucionarih odkritij. Klik!

0 komentarjev

Leadtek WinFast K7NCR18D-Pro

Bjorn3D - Med zdolgočasenim nedeljskim brskanjem po internetu sem odkril še en računalniški test. Na Bjorn3D so včeraj dobili v svoje roke Leadtekovo osnovno ploščo na nForce2 naboru, kar so dokumentirali s testom, ki se je pojavil na njihovi strani. Ploščo, ki jo je Leadtek poimenoval WinFast K7NCR18D-Pro, so preizkusili z različno hitrimi procesorji ter pomnilniškimi moduli, za referenco pa so uporabili vsem dobro poznano Epox 8K7A+. Klik!

4 komentarji

Soltekova nForce2 plata

X-Bit Labs - Osnovne plošče, temelječe na nForce2 čipovju, počasi kapljajo na trg. Tako se je svoj piskerček odločilo pristaviti tudi podjetje Soltek, ki kani na trg v prihodnosti poslati dve plošči, poimenovani SL-75FRN in 75FRN-R. In kaj ponujata? Tukaj je spisek:
  • podpora Socket A Athlonom XP z 100/133/166 MHz vodilom
  • nVidia nForce2 SPP čipovje, vključujoč MCP I/O kontroler
  • 3 DIMM razširitvena mesta za do 3 GB PC2100, PC2700 ali kar DDR400 RAMa. Seveda zadeva podpira dvokanalno konfiguracijo, vendar je za to treba imet dva identična modula
  • 5 PCI ter ena AGP 8x reža
  • dvokanalni ATA 33/66/100/133 kontroler; plošča 75FRN-R ima še Promiseov Serial ATA - 150/ATA133 RAID kontroler z dvema Serial ATA in enim ATA133 konektorjem
  • 6 USB 2.0 priključkov
  • šestkanalna AC'97 integrirana zvočna kartica
  • za navijalce med nami so nastavitve za napetost jedra, RAMa in AGPja, ter seveda nastavitve hitrosti vodila in množilnika
Jah, manjka nekaj stvari, ki jih utegne kdo pogrešati - recimo OgnjenaŽica (IEEE1394),...

0 komentarjev

Abit in nForce2

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je Abit odločil spremeniti imena svojim nForce2 osnovnim ploščam. Celotna serija naj bi se tako sedaj imenoval NF7. Uradno niso navedli razloga čemu tako, dejstvo pa je, da si bo nova imena dosti lažje zapomniti. Tako bo sedaj moč kupiti tri Abitove plošče na nForce2 naboru:
  • Abit NF7 bo zgrajena na nForce2 SPP ter bo veljala 160 evrov
  • Abit NF7-S bo prav tako zgrajena na nForce2 SPP, opremljena pa bo še s Serial ATA ter Firewire standardoma. Stala bo 240 evrov
  • Abit NF7-G, grajena na nForce2 IGPin z integriranim grafičnim jedrom, pa bo vredna 180 evrov.
Originalna novica tukaj.

0 komentarjev

Leadtek K7NCR18D Pro

t - break - NForce II si nezadržno utira pod med nas. Slab teden po najavi Leadtek osnovnih plošč na tem naboru, so se na internetu že pojavili prvi testi. Na T-Break so si ogledali Leadtekovo osnovno ploščo poimenovano K7NCR18D Pro. Plošča ni nič posebnega, ponuja pač vse tiste stvari, katere nForce II že v osnovni podpira (AGP 8x, DDR400, USB 2.0), a si test vseeno splača prebrati, navsezadnje gre za eno prvih nForce II osnovnih plošč. Klik!

0 komentarjev

Leadtek z nForce2 ploščami

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je tudi Leadtek napovedal izdajo svojih osnovnih plošč na nForce2 ST naboru. V Leadteku so potrdili, da bodo osnovne plošče naprodaj, kakor hitro bo to mogoče. Neuradni viri na internetu že omenjajo imena teh plošč, imenovale naj bi se namreč K7NCR18D-PRO, K7NCR18D, K7NCR18G-PRO ter K7NCR18G. Vse plošče bodo podpirale vse SocketA procesorje, imele bodo tri DIMM, štiri PCI ter eno AGP režo, razlikovale pa se bodo v finesah, kot so USB priključki, Firewire krmilnik, integrirana zvočna ter grafična kartica, ipd. Dodatne informacije ter preglednica specifikacij na tej strani.

0 komentarjev

Flash Memory Reader/Writer

Bjorn3D - Da, s pojavo digitalnih fotoaparatov se je razmahnila tudi uporaba t.i. FlashMemory pomnilniških kartic, seveda v več različicah. Imajo namreč kar nekaj prednosti, kot so hitrost, velikost (oz. bolje rečeno majhnost) ter neobčutljivost na udarce. Toda kako potem te podatke spraviti na naše diskovje?

Pri Bjorn3D so si ogledali napravo, ki služi natančno temu namenu, povezavi FlashMemory kartic z računalnikom, Imation FlashGo! Universal Flash Memory imenovano. Prisodili so ji visoko oceno, ima pa naprava eno veliko pomanjkljivost, če imate računalnih pod mizo se boste morali z vsako kartico plaziti tja dol. Klik!

6 komentarjev

Specifikacije Abitove nForce2 plošče

OC Workbench - Kljub izidu čipovja nForce2, osnovnih plošč temelječih na njem še ni (z izjemo Gigabyta), se pa že pojavljajo napovedi ter špekulacije o ploščah na tem veznem naboru. Abit je predstavil specifikacije svoje osnovne plošče, ki se bo imenovala NV7-8x. Plošča bo imela vgrajene SATA, ATA133, LAN, USB2 ter Firewire 1394 tehnologije, podpirala bo do dve palčki DDR400 ali 3 palčke DDR333 pomnilnika, 6-kanalen zvok in še mnoge druge dobrote. Slin!

2 komentarja

Test Epox 8K7A+

HotHardware - Ker so SiS735 matične plošče še zelo odaljene od Slovenije in vemo, da nekateri ne boste mogli počakati, do takrat je treba najti najboljšo DDR matično ploščo med trenutno dosegljivimi. Torej na AMD 760 čipsetu. More biti tudi zelo OC friendly. In cena ugodna in... No ena, ki vse to ima je Epox 8K7A+, katere test lahko vidite tu. Na žalost pa se je ne da dobiti v Sloveniji. Da se jo dobiti na Hrvaškem v Zagrabu.
Nazaj k testu... Plošča je očitno zelo dobra ker je dobila HotHardwere Editor's Choice reward naziv in 9 od desetih točk.

0 komentarjev