»

Bill Gates in Steve Jobs ponovno skupaj na odru

MacRumors.com - Po več kot 20 letih sta se včeraj na odru v okviru konference D5 skupaj pojavila Bill Gates in Steve Jobs. Intervjuvala sta ju Kara Swisher ter Walt Mossberg, ogled posnetka pa močno priporočamo. Na prvi pogled bi morda sklepali, da sta vodilna moža podjetij Apple in Microsoft med sabo skregana, a če je to res, sta uspela nesoglasje zelo dobro prikriti. Intervju je namreč potekal v zelo pozitivnem vzdušju, občasno zbadanje pa ni preseglo meja dobrega okusa in smisla za humor. Med drugim sta komentirala trenutno in preteklo stanje na IT sceni, ocenjevala najpomembnejša dela sogovornika ter se šalila o reklamah Mac vs. PC.Naj ponovim še enkrat - v teh večernih uricah resnično priporočamo ogled!

44 komentarjev

"...I used to hack with Windows laptop and I got caught, now I use PowerBook..."

News.com - Takole nekako bi se lahko začela nova reklama za PowerBooke, v kateri bi nastopal verjetno najbolj znani heker vseh časov, Kevin Mitnick.

Po dolgih letih bo namreč spet lahko začel uporabljati internet. V tem članku si lahko preberete kam bodo odpotovali prvi paketki, ki jih bo v internet poslal prvič po 8 letih.

In kaj ima pri vsem tem Apple? Kevin Mitnick si je za svojega sodelavca v online življenju izbral ravno 17" PowerBooka :)

9 komentarjev

Kevin skoraj prost

CNN.com - Kevin Mitnick je zagotovo ena izmed najbolj znanih računalniških osebnosti, saj je bil obtožen marsikaterih vdorov v tuje računalniške sisteme. Izpuščen je bil leta 2000, a mu je bila prepovedana uporaba računalnika do 20. januarja 2003. Kevinu manjka le še slab mesec do popolne "svobode", če pa vas zanima kaj več, si preberite CNN-ov članek ali pa si na uradni strani Free Kevin oglejte zakulisje.

3 komentarji

Negativna propaganda se ne obnese

OpenSource - Potemtakem bi naše politike morda lahko celo označil za preudarne ljudi [;)]

Pa govorimo o prijetnejših stvareh: na Microsoftovem internem se(k)stanku so predstavili rezultate raziskave, ki je pokazala, da se negativno oglaševanje dejansko ne splača. Javkanje na račun prostega programja tako prinese kvečjemu rezultate, nasprotne od pričakovanih. Klik!

"Hmmm", porečete, "kaj nismo to že vedeli?" Mi smo, Microsoft pa je potreboval raziskavo [:D]. No, tako ravno ni -- rezultati so namreč pokazali, da smo Starocelinci po naravi bolj cinični ter ne nasedamo na oglaševanje v taki meri, kot so dovzetni Američani.

Bill Gates: Kupite Linux! Linux ruls, scandisk Windows!

6 komentarjev

Kdo bi pretepel vse?

Slo-Tech -
  • Sergio Neustrašni 44% (576)
  • Bill Gates 19% (248)
  • John Carmack 11% (141)
  • Linus Torvalds 10% (134)
  • Kevin Mitnick 8% (105)
  • Steve Jobs 5% (62)
  • John Romero 4% (46)
Skupaj glasov: 1312
Novo anketo si je izmislil lastnik že drugega pokvarjenega monitorja - jaz! [;(]

6 komentarjev

John Romero se prodaja

eBay - No, ne ravno v direktnem pomenu besede, vendar pa bo prodal kar nekaj stvari, po katerih je bil znan. Izgleda, da je čudežnemu izdelovalcu računalniških iger enostavno zmanjkalo finančnih sredstev, zato se je odločil, da proda svoj Ferrari Testarossa letnik 1991 in svojo domačo stran. Če v Romerotu vidite novega Elvisa in bi na vsak način hoteli kupiti njegov avto, potem se odpravite na Ebay. Časa za nakup imate še dobrih 6 dni, najnižja ponudba pa znaša 100 000 $ (namig: trenutne ponudbe se gibljejo okrog 66000 $). Vendar pa bo misel na to, da bo Romerovega Ferrarija kupil Slovenec, slej ko prej utopična. Ah ja .

3 komentarji