»

Celeron 566 @ 1202 MHz

OcShoot - Še en zelo dober overclock! Za dosežek tega rezultata je bil uporabljen zelo dober Celeron 566 (1.1 GHz z Alpho PAL6035), vodno hlajen 172 vatni peltierov element in 12×25 centimeterski hladilnik. Pri testih s SiSoft Sandro je zanimivo, da v multimedijskem testu prehiti 1.5 GHz Pentiuma 4, a ne pozabite, da je SiSoftova Sandra sintetični test!. Slike hlajenja ter testov si lahko ogledate tukaj.

6 komentarjev

Megastičen hladilnik

Jaz - Nad Swiftechovim SocketA hladilnikom smo se na Slo-Techu že navduševali. Vsekakor gre za NAJBOLJŠI zračni hladilnik trenutno na tržišču in Swiftechu gre vsa hvala za design in izpeljavo te enote. Upajmo, da bodo tudi drugi izdelovalci hladilnikov sledili primeru in začeli izdelovati Socket hladilnike, ki bi efektivno izkoriščali 80mm ventilatorje. Kakorkoli, beštijo so testirali na Overclockers.com in njihov test samo potrjuje domneve, da gre za trenutno najboljši Socket A hladilnik na tržišču. Priporočam ogled! Thnx, Hedi.

1 komentar

Hedgehog, n-tič

Virtual Hideout - Tudi na Virtual Hideoutu so testirali Kaniejev bakreni Hedgehog hladilnik, toda na voljo so imeli tudi posebni ventilatorski adapter, s pomočjo katerega so na hladilnik prišraufali 80mm ventilator. Hedgehog je že tako ali tako eden izmed trenutno najboljših Socket hladilnikov, s to predelavo pa res nima konkurence (mogoče edino Swiftechove hladilnike). Verjetno je ta hladilnik edina konkurenca vodnem hlajenju brez peltierja... No, preberite test in presodite sami.

4 komentarji

Testi hladilnikov

Trainwrecker - Pred nekaj časa ste si lahko ogledali Trainwreckerjev testirni sistem hladilnikov, ki je še vedno nekaj zares posebnega. Toliko truda, inovacije in idej le redko vidimo skupaj na enem mestu. No, fantje so se sedaj celo spravili testirat hladilnike z njim in njihove izsledke lahko vidite tukaj. Testirali so vse aktualne hladilnike, od Golden Orba preko Alph do Hedgehoga, zal pa nikjer niso objavili primerjalne tabele. Rezultati za vsak hladilnik posebej so objavljeni na svoji strani, poleg tega pa so rezultati malce preveč komplicirani in se morate prav poglobiti v njihove metode, da bi jih razumeli. No ja...

0 komentarjev

Hedgehog hladilnik @ Trainwrecker

Trainwrecker - Nekateri že poznate bakrene Hedgehoge hladilnike, za marsikoga pa bodo verjetno pravo presenečeje. Gre namreč na neke vrste popolnoma bakreno kopijo Alphe PAL6035. Hladilnik je res razkošen na pogled in tudi tehta svojemu izgledu primerno... skoraj pol kilograma! Pošast trenutno velja za enega izmed najboljših SocketA hladilnikov. No, Hedgehoga so testirali na Trainwreckerju in tukaj si lahko preberete njihovo mnenje. Jaz se zagotovo ne bi branil enega primerka .

1 komentar

Alpha PAL6035 proti Zalman CNP S3100

vir: WCHZ
WCHZ - Alpha PAL6035 že nekaj časa velja za najbolj uporaben Socket (A in 370) hladilnik. Sicer ni najboljša, toda ni veliko tistih, ki so pripravljeni prenašati hrup GW FOP38 ventilatorja ali plačati ceno za Hedgehog bakreni hladilnik. No, morda se dnevi Alphine slave iztekajo, saj je Korejsko podjetje Zalman ponudilo več, kot spodobno konkurenco. Njihovi eksotični hladilniki (glej sliko!) sicer še niso razširjeni in počakati bomo morali na še nekaj testov, toda sodeč po tem testu je zadeva več, kot odlična. S pomočjo velikega in počasnega ventilatorja je namreč dosegel precej boljše rezultate kot Alpha, da o manjšem hrupu niti ne govorimo. Vsekakor upam, da se bo našel kakšen uvoznik za...

5 komentarjev

Modifikacija Alphe PEP66 za SocketA procesorje

Overclockers.com - Alpha PEP66 je že nekaj časa najbolj popularen hladilnik za Intelove Socket procesorje, sedaj pa vemo tudi, kako ga uporabiti za AMDjeve Socket A procesorje. Postopek v bistvu sploh ni težav, le nekaj minut časa in ustrezno orodje boste potrebovali. Natančna navodila najdete tukaj, primerjavo takega killer SocketA hladilnika z Alpho PAL6035 pa tukaj.

2 komentarja

Mega test SocketA hladilnikov na AnandTechu

AnandTech - Da so prvi na vseh področjih, so na AnandTechu dokazali z najnovejšim SocketA primerjalnim testom. Med seboj so primerjali kar 11 hladilnikov, oziroma veliko večino trenutno dostopnih SocketA hladilnikov, tako da gre za res temeljit test. Kot najboljši se je zkazal bakreni HedgeHog hladilnik ( v Sloveniji ga ne bo nikoli ) v povezavi z Deltinim 38cfm ventilatorjem, toda tudi GlobalWin FOP38, Alpha PAL6035 in SuperOrb so se lepo izkazali. Ogled priporočljiv.

0 komentarjev