»

ASUS CRW-5224A

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so testirali Asusov CD-zapisovalnik z imenom ASUS CRW-5224A. Zapisovalnik podpira 52x zapisovanje ter branje, prepisuje pa na žalost še vedno le pri 24x. AnandTechovci so bili z Asusovo stvaritvijo sorazmerno zadovoljni, predvsem s ceno, rahlo pa so bili razočarani nad glasnostjo pogona. Kakorkoli že, test se vseeno splača prebrati.

0 komentarjev

TDK External USB 2.0 CyClone

Hardware Zone - TDK External USB 2.0 CyClone se imenuje nov eksterni (zunanji) CD-zapisovalnik podjetja Teac, ki ga priklopimo na USB 2.0, oziroma na različico 1.1, če vaš računalnik novejše ne podpira. CDje bere z 48x, prav tako piše, prepise pa s 16x hitrostjo. Izgled "pekača" je zelo atraktiven in bo gotovo pritegnil marsikaterega kupca. Na Hardware Zone so o njem (pa ne o izgledu, temveč "pekaču" [:D]) spisali obširen članek, ki si ga je vredno ogledati, klik!

0 komentarjev

ASUS CRW-4012A-U

AnandTech - Na AnandTech so si danes ogledali Asusov zunanji CD snemalnik, ki lahko snema s 40x, presnemava z 12x in bere s 48x hitrostjo, kot vmesnik za prenos podatkov pa uporablja USB 2.0. Poleg vseh dobrih strani so opozorili tudi na pomankanje audio izhoda ter nepodporo Mt.Rainier standardu. Jah, vsega pač ne moremo imeti, kajne. Klik!

2 komentarja

ASUS CRW-4012A 40/12/48 CD-RW

CDRLabs - Asusova pečka je prava raketa. Snema lahko z 40x, presnemava z 12x, bere pa z 48x hitrostjo. Kljub vsemu pa na primerjalnem testu izgubi tako pri peki 650MB kot 700MB CD-jev. A naj vas to ne odvrne od (morebitnega) nakupa. Pogon se lahko pohvali z več tehnologijami, paketu je priložen Nero 5.5, zadevščina pa presnemava z 12x. Ampak, vse le ni tako lepo. Ima le 2MB predpomilnika, (pre)glasna je ob branju oz. snemanju, pa še kaj bi se našlo. Več o testu tukaj.

0 komentarjev

Microsoft to detonate a nuclear missile

Slashdot - While eating a banana i have stomped over this fine piece of news. World leaders reacted with stunned silence as Microsoft Corp. (MSFT) conducted an underground nuclear test at a secret facility in eastern Washington state. The device, exploded at 9:22 am PDT (1622 GMT/12:22 pm EDT) yesterday, was timed to coincide with talks between Microsoft and the US Department of Justice over possible antitrust action. Scientists pegged the explosion at around 100 kilotons. "I nearly dropped my latte when I saw the seismometer" explained University of Washington g eophysicist Dr. Whoops Blammover, "At first I thought it was Mt. Rainier, and I was thinking, damn, there goes the mountain bike vacation." Isn't that just a marvellous eruption?
---
Ko sam jedla bananu, sem naletjela na izvanrednu novicu. Svetski voditelji so reagirali sa tišinom, ko je Microsoft izvedeo podzemaljski nuklearni test u skrivnem laboratoriju u vzhodnom Washingtonu. Bomba, koja je eksplodirala včerej, u 17:22 našeg...

20 komentarjev

Kaj je to DVI?

AnandTech - Na AnandTechu so se potrudili ter spisali dokaj zanimiv članek o tem, kaj je to DVI izhod na grafičnih karticah, čemu pripomore, kdo si ga je izmislil, in tako naprej. Branje je zelo zanimivo ter poučno, a hkrati spisano zelo razumljivo. Na primer: Ste vedeli, da je na DVI izhodu 29 kontaktov, od katerih gre 24 za digitalno povezavo, pet pa jih ostane za analogni izhod? Veste, da to pomeni, da bi lahko proizvajalci grafičnih kartic kar danes opustili VGA izhod ter k grafični dodali samo še pretvornik, ki bi omogočil prikaz slike na CRT zaslonih? Veste, da se čez DVI kabel pretočita 2 gigabita v sekundi? Vas zanima tudi, zakaj ima Geforce slabo sliko ter kako problem odpraviti? Klik!

3 komentarji

Plextor PX-W4012TA

CDR-Info - Plextor je prišel na sami vrh, kar se tiče hitrosti zapisovanja. Tako bodo v februarju izdali model PX-4012TA, ki nam da že z imenom vedeti, da snema s 40x hitrostjo, presnemava s 12x ter bere CD-je s 40x, pravtako pa ima 4MB buffer-ja ter BURN-Proof tehnologijo. 80 minutni CD tako posname v borih 179 sekundah. A žal vse ni tako lepo, kot se sprva sliši, saj se snemanje prične "le" s 24x hitrostjo, se nato povzpne na 32x in šele nato na 40x. Več o novem prepisovalcu izveste tukaj.

5 komentarjev

Vodič za kupce

AnandTech - Pri AnandTechu so objavili vodič, katere komponente kupiti, če niste ravno sin Bill Gatesa. Skratka - gre za Value sistem. Kot je v navadi pri AnandTechu, so v sklopu vodiča nanizali rešitev za tri vrste uporabnikov. Za profesionalno/domačo uporabo (IBM Aptiva ), igračkarsko mašino (Moja Ta Huda Mašina) in profesionalno uporabo.
Za igranje iger priporočajo KyraII, za profesionalno načrtovanje 3D grafike pa GeForce2 MX. Članek si oglejte tukaj.
Moje osebno mnenje je, da je tak vodič hvalevredna zadeva, a so fantje ponekod naredili tudi napake! Mogoče sem pa to samo jaz...

1 komentar

Panasonicova USB 2.0 DVD-RAM enota

EverythingUSB - Panasonic je poslal v prodajo svojo prvo USB 2.0 enoto. Ta zunanja enota bo lahko pisala na DVD-RAM nosilce velikosti 2.6, 5.2, 4.7 ter 9.4 GB. Zmožna je tudi prebrati CD, CD-R, CD-RW, DVD ter DVD-R. CDje lahko bere pri 24x hitrosti DVDje pa pri 6x hitrosti. Kar je zanimivo pri tej enoti, poleg tega da je sploh prva USB 2.0 enota na trgu je to, da je bil USB 2.0 zgrajen tako, da omogoča popolno podporo za nazaj, tako da lahko enoto priključimo tudi na vodilo USB 1.1. Cena? 580 ameriških zelencev.

0 komentarjev