»

Fly-by-Rat

Sir, sir, kje je sir?

vir: Boeing
Wired News - Na Floridi so nabrali 25.000 podganjih nevronov in jih poslali pilotirati F/A-22. Za enkrat sicer le simulator, ampak očitno so glodalci po naravi dobri piloti, saj zanesljivo krmarijo letalo v vseh vremenskih pogojih.

Kot vhod mreža nevronov dobi horizontalni in vertikalni premik, na podlagi katerega se prožijo signali za premikanje telesa. Ti se prevedejo v premike palice (s to spreminjamo vpadni kot in vrtenje okoli vzdolžne osi) in jih lahko strnemo v tri področja, levo-desno, naprej-nazaj in odklon. V tem pogledu je vse skupaj resda precej podobno klasičnim avtopilotom, nikar pa ne pozabimo, da ta pristop na relativno preprost način odpira pot do bistveno bolj napredne sposobnosti učenja in razpozanvanja...

15 komentarjev

Logitechovih 500 milijonov

Le kam nas vodiš, evolucija mišk?

Slashdot - Le česa naj bi imel Logitech 500 milijonov? Odgovor je preprost. Pravzaprav jih nima več, ker jih je prodal. Mišk, seveda. V zadnjih 20 letih je bilo po ocenah prodanih 900 milijonov računalnikov, torej Logitechov delež med miškami predstavlja zavidanja vrednih 55 odstotkov. Če pogledamo nekoliko nazaj v preteklost, ugotovimo, da je Doug Engelbart izumil miško že leta 1964, šele 20 let pozneje pa so se začele močneje uveljavljati z računalniki Apple Macintosh. Imate dovolj igre številk? Naj dodam še to, da je Logitech prodal toliko mišk, da bi z njimi 1,6-krat obkrožil Zemljo. Seveda so se...

20 komentarjev

Podloga za natančne

Slo-Tech - Pri streljačinah, ki zahtevajo hitre in natanče odzive, bolj težko preživimo z glodalcem, ki ima rep in kroglico. Zato ima velika ljudi optične miške, ki so sicer boljše, a potrebujejo dobro podlago. Med boljše podlage bi zagotovo lahko uvrstili PCXMods X-Trac Zoom, ki ima gumijasto dno, kar omogoča boljši oprijem. Za večjo natančnost pa so poskrbeli tako, da so na njo natisnili na tisoče majhnih črnih in belih pik, zaradi katerih je natančnost miške še večja.

6 komentarjev

Družina MX

Tom's Hardware - Logitech je eden izmed vodilnih proizvajalcev tipkovnic in mišakov, saj njihovi izdelki slovijo kot zelo kakovostni. Tudi MX serija glodalcev ni izjema in prav to so tudi ugotovili tudi na Tom's Hardware. Spisali so precej obsežen članek o vseh treh miškah -- MX 300, MX 500 in seveda prestižu mišakov, MX 700. Kljub dokaj zasoljeni ceni, je brezžična le MX 700, tako da boste zanjo pri nas morali odšteti celo nekaj več kot 18 tisočakov. Če imate dovolj globok žep, o nakupu mišaka MX serije vsekakor premislite.

12 komentarjev

Logitechov mišak MX700

NexusHardware -

Na Nexus Hardware so si ogledali še svežo miško iz Logitecha -- MX700, ki predstavlja vrh njihove ponudbe, saj je tako optična kot brezžična, pa tudi po cenovni plati.

Z njo so bili očitno zelo zadovoljni, saj naj bi bila za 60 odstotkov natančnejša od svojih sorodnic. Oblikovana je ergonomsko, ima pa še nekaj dodatnih gumbov, ki so sicer majhni a vseeno dostopni. Dedek Mraz je sicer že mimo, a če potrebujete novo miško, premislite tudi o tej. [;)] Klik!

2 komentarja

Logitech mišaki™ na pohodu

več strani - Logitech je svetovno priznano podjetje, ki izdeluje tipkovnice in miške. Njihov najnovejši izdelek se imenuje MX700, ogledali pa so si ga na Everything USB. Kot se za tak izdelek spodobi, nima ne repa in ne sledilne kroglice, saj uporablja brezžično-optično tehnologijo. Ima ergonomično obliko in obilico gumbkov, ki vam znajo priti še kako prav. Če pa vam je cena, ki znaša nekaj več kot petnajst tisočakov prevelika, si oglejte mlajšega brata MX700, ki je bil testiran na Tech PC. Da ga boste lažje našli, sliši na ime MX500.

0 komentarjev

Nov test glodalca

3DGPU - Da, da, glodalci so zagotovo eden najpomembnejših delov naših računalnikov, saj je to del, ki ga neposredno držimo v roki. [:P]

Kakorkoli že, če si želite prihraniti boleča zapestja, si vsekakor omislite udobnega glodalca, bodisi z repom ali brez. Da bi bila ta odločitev lažja, so poskrbeli na 3D GPU, kjer so spisali test Logitech MX700 Cordless mišaka. Klik!

5 komentarjev