»

Nova različica brskalnika Torpark

Slo-Tech - Včeraj je izšla nova različica programa za varno in anonimno brskanje po internetu Torpark 1.5.0.4L.

Torpark vsebuje odjemalca za priklop v anonimizacijsko omrežje Tor 0.1.1.21 ter mobilni Firefox 1.5.0.4 z nekaterimi spremembami in dodatki ( Torbutton, prikaz trenutnega IP naslova, ki se obnavlja na vsako minuto, itd.). Poleg tega so v paket vgrajene nekatere izboljšave, ki pohitrijo surfanje preko Tor omrežja in povečajo stopnjo anonimnosti.

Paket Torpark je na voljo v vseh jezikih v katere je preveden Firefox, privzeti jezik pa je angleščina, saj - po avtorjevih besedah - "ZDA postajajo novi Rimski imperij". Torpark je mogoče prenesti v obliki namestitvenega paketa ali kot izvorno kodo.

Seznam aktivnih Tor izhodnih točk v uporabniku prijazni obliki je že nekaj časa na voljo, prav tako seznam vseh Tor točk (tudi ukinjenih). Od danes naprej pa je na voljo tudi zemljevid z geolokacijami Tor točk (v Flashu ter anonimnosti bolj prijazni obliki HTML).

21 komentarjev

Python 2.4!

Slashdot - Po poldrugem letu dela je izšla nova različica programskega jezika Pythona, ki nosi oznako 2.4. Ustvarjalci so, pravijo, skušali število novih funkcij obdržati čim manjše, saj so se bolj posvečali odpravi hroščev. Kakorkoli že, glavne novosti so hitrost, saj so nekaj modulov prevedli v jezik C, nekaj novih modulov, izboljšave pri njihovem uvažanju in seveda cel kup odpravljenih hroščev. Bonbončke, ki vam jih novi Python ponuja, si lahko ogledate tule, na voljo pa sta tudi malce podrobnejši opis vseh novosti in seznam napak. Prenos je mogoč z domače strani.

32 komentarjev

XFree86 4.4

Slashdot - Končno je izšla nova različica grafičnega strežnika XFree86, ki nosi oznako 4.4. Razvoj dominantnega grafičnega strežnika na praktično vseh distribucijah Linuxa je vsekakor zašel v krizo, saj smo že poročali o nastajanju njegovih izpeljank in odpuščanju pomembnih razvijalcev. Nova različica pa samo še priliva olje na ogenj, saj so novosti povsem zasenčene z novimi licenčnimi pogoji, ki so povzročili negativen odziv v skoraj celotni Linuxovi skupnosti. Klik!

4 komentarji

Nova Opera

Warp2Search - Po neštetih različicah beta in RC (release candidate) je naposled le izšla nova različica Opere, zagotovo, skupaj z Mozillo, največje konkurentke Microsoftovemu Internet Explorerju. Nova različica, ki nosi oznako 7.20, nudi precej izboljšav in novosti, ki si jih lahko ogledate tukaj. Če vas nova Opera mika, kliknite za prenos.

10 komentarjev

MBM 5.2.1.0 je izšel

AnandTech - Tako, tokrat za spremembo še ena mehka (beri: software related) novica. Včeraj je izšla nova različica programa Motherboard Monitor, ki nosi oznako 5.2.1.0. Upam, da program poznate vsi Slo-Techovci, za ostale pa, to je program, ki meri temperature, napetosti in ostale parametre navitega (ali pa tudi ne) sistema. Obvezen pripomoček za vse overclockerje. Klik!

1 komentar

Izšel MBM 5.2.0.0

MBM - Sicer tole ni ravno najbolj sveža novica, ampak kot so že rekli "stari", bolje pozno, kot nikoli [:D]. Khm, no, kakorkoli že, kot ste lahko izbrali iz novice, je na voljo nova različica priljubljenega programa za nadziranje temperature procesorja. Kot vedno, pa je v novo različico vključenih nekaj novosti, od katerih najbolj izstopa možnost nadzorovanja temperature diskov. Kako se stvar obnese v praksi, nisem preizkusil, saj sem na dial-upu in mi ne diši ravno preveč vlečenje poldrugega megabajta ničel in enic iz interneta. Novo različico dobite tukaj, lahko pa si tudi preberete odzive uporabnikov na novost na njihovem forumu.

2 komentarja