»

Intelovo novo označevanje

X-Bit Labs - Intel se je odločil, da bo za Pentium 4 in Celeron procesorje uvedel novo označevanje. Procesorji z novimi oznakami bodo na voljo po 12. juniju. Spremembe so naslednje:
- 2D matrix oznaka se bo zmanjšala in bo premeščena na novo mesto;
- od FPO oznake se bo odstranila štriri mestna serjiska številka;
- poleg 2D matrix oznake bo Intel dodal še novo ATPO in štirimestno serijsko številko.

Kombinacijo nove ATPO in FPO oznake pa lahko uporabimo za edinstveno identificiranje procesorja. Klik!

0 komentarjev

WordPerfect Office 11

PC Linux Online - Podjetje Corel Corporation je objavilo, da je WordPerfect Office 11 že na voljo v prodajalnah v Severni Ameriki. WordPerfect Office je prilagodljiva in učinkovita zbirka pisarniških programov, ki v novi izvedbi prinaša številne pridobitve na podočju XML, ki omogoča lažjo izmenjavo podatkov med dokumenti. Nova različica prav tako prinaša tudi možnost izvoza v obliki PDF, kar je poleg razširjene podpore XML že druga podobnost z odprto in brezplačno pisarniško zbirko OpenOffice.org. Poznavalci zbirki WordPerfect Office 11 ne napovedujejo pretiranega uspeha, kar je tudi razumljivo, saj se je v vojno med Microsoftov Office in OpenOffice.org (skupaj s StarOffice) zelo težko vmešati.

Cena popolne zbrike WordPerfect Office 11 je 299,99 USD, nadgradnje 149,99 USD in izobraževalne različice 99,99 USD. Na kratko so si jo ogledali na The Globe and Mail, na ZDNet so primerjali beta različice MS Office 2003, Openoffice.org 1.1 in WordPerfect Office 11, na voljo pa je tudi uradna izjava za javnost.

0 komentarjev

Nove Barracude

X-Bit Labs - Da, podjetje Seagate (prosim ne slovenite tega kot morske gate) spet preseneča. Tokrat so izdali nove diske. Prva dva sta iz serije Barracuda 7200.7 Plus in sta dobavljiva v kapacitetah 120GB ter 160GB, oba z 8MB predpomnilnika. Ostali diski pa so iz serije Barracuda 7200.7 in ponujajo 40, 80, 120 ter 160GB prostora ter imajo le 2 MB predpomnilnika. Vsi našteti diski podpirajo Seagateov SoftSonic Fluid Dynamic Bearing sistem (FDB) in naj bi bili zaradi tega izjemno tihi. Klik!

0 komentarjev

Seagate pravi: We Turn On Ideas

X-Bit Labs - Računalniško podjetje Seagate, eden vodilnih proizvajalcev trdih diskov, je danes predstavilo svoj nov slogan ter grafično podobo. Njihov logo bo tako zelene barve, njihov nov uradni slogan pa se glasi: We Turn On Ideas. Nova oznaka se bo pojavljala na vseh izdelkih in reklamnem materialu, so še zapisali v uradni izjavi za javnost. Klik!

2 komentarja

Seagate tudi Indijcem ne bo nudil treh let

The inquirer - Dogodek, ki je po dolgem času, ko se je polegel prah glede SP1 in prepovedi Googla na Kitajskem, vzbudil pozornost širše spletne javnosti, je vsekakor odločitev velikih proizvajalcev diskov, da ne nudijo več triletne podpore.

Vse lepo in prav, vendar se je pred časom zgodilo, da so posredniki na trenutno najbolj rastočem trgu, in sicer indijskem, dobili Seagatove diske, ki so imeli za dve leti podaljšano garancijo. Zmedo je zakuhal svojeglavi azijski zastopnik, ki ne pozna besede "worldwide". Če pa vas zanima, kaj se zgodi, ko se glavni med sabo me morejo dogovoriti, pa si poglejte tukaj.

The word worldwide must include the Balcans, too...

0 komentarjev

Power Your Life

Tweak Town - Če se spomnite, je tajvansko podjetje Epox pred časom razpisalo natečaj za nov oglasni slogan. Natečaj se je pred kratkim končal, zmagal pa je Aran Johnson iz Velike Britanije, ki si je s svojim Power Your Life prislužil tudi tisoč dolarjev nagrade. Epox še poroča, da bodo omenjeni reklamni slog uporabljali na vsem reklamnem materialu, kot tudi na končnih izdelkih. Klik!

2 komentarja

Seagate prvi s SerialATA diski?

PC World - Glede na to, da Seagate že kar nekaj časa prikazuje svoje Serial ATA diske, ki delujejo v navezi z Intelovimi prototipnimi ploščami, utegne biti eden izmed prvih proizvajalcev, ki bo ponudil diske s tem vmesnikom že to jesen. To bodo predelani diski Barracuda ATA V, ki bodo obenem tudi eni izmed prvih, ki bodo vsebovali 60 GB plošče. Diski bodo opremljeni z drugačnim veznim čipovjem in večjim predpomnilnikom, ki bo lahko velik tudi 8 MB. Obenem Seagate navaja, da se novi diski kljub novemu vmesniku ne bodo cenovno preveč razlikovali od tistih z vmesnikom ATA/100. Ker pa za diske Serial ATA jeseni še ne bodo mogli poskrbeti procesorski nabori, pa bo Seagate poleg novih diskov prilagajal tudi ustrezne krmilnike. Serial ATA Barracude bodo najprej na voljo v 80 in 120 GB izvedenkah.
Obširnejšo podporo standardu Serial ATA pa lahko pričakujemo v letu 2003.

4 komentarji

Dodatek k razpisu

Slo-Tech - Na bannerju ne želimo imeti napisa "Slovenska Hardware in Overclocking scena". Izmislite si kaj novega. Stavek vsekakor ne sme vsebovati besede "scena".

Dodatek k novici by Sergio, 12:13: Dva slogana, ki sta se za Slo-Tech že prijela, sta "Spreminjamo pravila" ali pa "Raziskujmo drobovje računalnikov!". Lahko uporabite katero od zgornjih iztočnic, če pa mislite, da imate v mislih boljšo, izvolite in predstavite lastno idejo.

11 komentarjev

Serial ATA... sanje ali resničnost?

Intel - Redni bralci Slo-Techa se boste spomnili, da smo že kar nekaj časa nazaj poročali o novem vmesniškem standardu za trde diske, Serial ATA, oziroma Ultra SATA/1500. Lepo je vedeti, da se nekaj dejansko premika v tej smeri, saj je Intel v uradni izjavi za javnost sporočil, da so skupaj s podjetji APT, Dell, IBM, Maxtor, Quantum in Seagate končali delo na osnovni zasnovi novega standarda. Na žalost se še nič ne omenja datum izida, toda po prejšnjih podatkih naj bi se prvi diski za Serial ATA pojavili leta 2002. Vsekakor bo to velik dan za računalništvo, saj bodo tedaj diski začenjali dosegati prenose 1.5Gbit/s, pozneje pa celo dva- ali štirikrat toliko. Slin!

0 komentarjev