»

Resničnost: Gadgeti

Slo-Tech - Danes (torek) vas vabimo k ogledu zadnje Resnična resničnost v letošnjem letu. TV prižgite ob 18.05 in ga nastavite na prvi program TV Slovenija.

Tema oddaje bo seveda novoletna: darila. No, ne čisto navadna. Recimo raje geekovska darila. Malo gadgetov, malo prečudnih in malo prečudovitih igrač. Skratka stvari brez katerih računalničarjem živeti ni.

Nastopajo: ura v zraku, USB božično drevesce, USB grelnik za šalčko in seveda nepogrešljiva USB lava lučka. Lučka za nočno branje in švedsko goroče jeklo. Pa klavstrofobičen kaktus in plišaste bolezni. Pa magnetne igrače, ki jih lahko podarite zgolj tistim, ki jih zares ne marate (super kombinacija z ipodom :). In veliko večje igrače na štirih kolesih, ki se delajo, da so zgolj držalo za ipoda.

Da pa se ne utopimo v ekstazi igrač si bomo pogledali tudi njihovo temnejšo stran - kako in v kakšnih pogojih na daljnem vzhodu pravzaprav nastajajo. Ekipa Resničnikov vam želi elektrificirane praznike in internetificirano novo leto!

20 komentarjev

Thermaltake Hardcano 8 VR

Extreme Overclocking - Danes so si na Extreme Overclocking ogledali novo stvaritev za kontrolo ventilatorjev v ohišju, ki sliši na ime Hardcano 8 VR in katere mati je podjetje ThermalTake. Ponaša se z lepo modro barvo in srebrnimi potenciometri, omogoča pa kontrolo do štirih ventilatorjev. Dodelili mu niso ravno najvišje ocene, saj si lahko podobno zadevo naredite sami za veliko manj denarja, a vendarle klik! Še cena: v Ameriki znaša dobrih 25 dolarjev, kar je približno šest tisočakov v naši valuti.

7 komentarjev

Igrator™

LAN Party - Se vam redno dogaja, da si med divjim igranjem Counterstrikea uspete zavozlati prste? Ali pa ste svojo ubogo tipkovnico razžagali le zato, da se med besnim nabijanjem Warcrafta3 ne bi utopili v morju nepotrebnih tipk? V kolikor sodite med osebke te vrste, bo za vas bržkone kar pravšnja nova stvaritev iz Thrustmastrovih logov, Tactical Board imenovana. Za vas so jo stestirali na Lanparty.com. Torej, ako želite izvedeti, če vam dotična napravica res lahko odpre nova obzorja (osebno vam sicer v tem primeru raje svetujem sprehod po naravi [:D]), klik!

4 komentarji

Stara ljubezen zlepa ne zarjavi

Slashdot - Zgornji stavek najbrž vsi dobro poznate. A tokrat ne bo govora o neračunalniških temah, ampak o starih računalniških igrah, ki so se marsikomu za vedno zapisale v spomin. Nekaterim celo tako zelo, da si jih po približno desetih leti zaželijo zapet igrati. A glej ga zlomka, igra niti slučajno ni več taka, kakršno si je človek ohranil v spominu, saj oči navajene sodobnega 3D pospeševanja le stežka prebavljajo blede teksture, ogromne kvadrate ali še kaj hujšega. No, tisti, ki ste svojo igričarsko bero začeli z legendarnim Quakom 1, se lahko brez skrbi podate na ponovno preigravanje (če vam seveda to paše [:)]), saj so na tej strani spisali dodatek, ki legendarno, a iz grafičnega stališča zastarelo igro oplemeniti z novejšimi grafičnimi tehnologijami. Dodatek naj bi deloval celo na demo različici, za poganjanje pa boste potrebovali GeForca ali Radeona.

0 komentarjev

Računalnik za LAN razpaljotke

Bjorn3D - Tako imenovani LAN Partyji veljajo v tujini za ene izmed najbolj priljubljenih načinov druženja ljudi, ki prinese računalnike iz vsepovsod in se nato preizkuša v igranju mrežnih iger. LAN partyji pa niso samo oblika druženja, ampak so tudi gonilo, ki uporabnike spodbuja k izdelavi čim bolj priročnih ohišij, oziroma kar celotnih računalnikov. Enega izmed takih priročnežev si lahko ogledate na tej strani, kjer je nek zagret modifikator kar lepo združil 17" LCD...

0 komentarjev

NVmaxa ne bo več

Guru 3D - Vsi tisti, ki ste svoj čas občudovali delo programerjev, ki so marsikatero svojo prosto urico namenili razvijanju programa NVmax, ki je omogočal nastavljanje, oziroma tweakanje Nvidiinih kartic, boste gotovo razočarani ob branju te novice, saj vam moram na žalost povedati, da novih različic NVmax-a ne bo več, saj se bo avtor raje usmeril k drugim projektom. Zadnja različica je bila po nekaterih podatkih izdana včeraj in si jo lahko snamete iz NVmaxove strani. Da pa nebi bilo vse tako črno, je avtor objavil kodo ter jo dal pod okrilje licence GPL, kar pomeni, da se bo program pod drugim imenom razvijal naprej. Vsaj nekaj :\\ .

1 komentar

Računalo v tipkalu

Digital Silence - Če bi stvarca le imela boljšo grafično kartico (in ne virge-style onboard), bi tole lahko postal idealen abak za lanpartye, ki so zadnje čase tudi v Sloveniji vse bolj razširjeni. Govorim vam o temle:

Tipkalo med drugim vsebuje Intelov Pentium III procesor (866 MHz - 1 GHz) oz. Celerona (700 - 850 MHz), 64 MB pomnilnika, mrežno inu zvočno kartuljo, 20 GB diskovja, modem ter video izhode. Klik!

21 komentarjev