»

Upad prodaje LCD-jev

The Register - To, da kako so LCDji dobri za vaše oči, vas poskuša sedaj prepričati večina filmov, vsa podjetja, ki kaj dajo nase, zadnje čase pa še Univerza v Ljubljani, ki svojim zaposlenim daje po novem LCD zaslone [;)].

Vse lepo in prav, samo glavnino trga še vedno predstavlja majhen uporabnik, ki predvsem po zadnjih podražitvah okleva, če mogoče njegov star CRT monitor še vseeno ni za v smeti. In to se odraža tudi na prodaji. Prvič se je zgodilo, da je prodaja med četrtinama padla. Razlika med Q2 in Q1 letošnjega leta znaša v povprečju 16 odstotkov, poroča Register. Kljub temu pa ni razloga pa preplah, saj je na letni ravni neto prirast prodaje 130%, predvsem zaradi zmanjševanja cen, ki jim omogoča korejska industrija, in pa povečevanja diagonale. Levji delež prodaje še vedno pade na velika podjetja z gotovimi računalniki, torej HP, Samsung, Dell, Philips in Fujitsu Siemens.

LCD na vsak slovenski računalnik.....

4 komentarji

Samsung SyncMaster 151MP

Techware Labs - Na Techware Labs so si ogledali Samsungov LCD monitor, SyncMaster 151MP poimenovan. Stvarca ima zaslon z diagonalo 15", prikaže 1024*768 pik pri 85 Hz, zanimivo pa je tudi to, da si lahko omislite TV tuner, ki ga privijačite na zadnjo stran monitorja, priklopite anteno in voila! že imate televizijo, ki podpira tudi standard HDTV. Daljinec je ob tem seveda samoumneven[:D]. Test se nahaja tukaj.

0 komentarjev

Pošasten monitor

SLCentral - Tale monitor je res prava pošast, tako po diagonali zaslona kot po ceni. Govorim o 21,3 inčnem NECovem LCDju, ki je lahko vaš že za 'borih' 3.800 zelencev...jah, zadeva je vsekakor impresivna, impresivna pa je tudi luknja v denarnici, če ga kupiš. Kakorkoli že, test si lahko ogledate tukaj in se odločite, če ste res pripravljeni dati zanj okrog milijon tolarjev.

2 komentarja

Samsungov LCD na testu

3dXtreme - Ja, LCDji postajajo vse bolj popularni. Tukaj si lahko preberete test Samsungovega 15" primerka. Avtor članka je bil nad njim navdušen, saj se monitor ponaša z kompaktnostjo, majhno težo (heh, LCD se po teži res ne more primerjat z CRTjem[;)]), malo manj pa navdušuje cena (okrog 510$) in pa zrnatost slike.
Kakorkoli, če so vam oči drage in če razmišljate o nakupu LCD monitorja, si članek le oglejte.

0 komentarjev

Še en test monitorjev

NeoSeeker - Če smo v prejšnji novici imeli test "navadnega" monitorja, naj imamo sedaj še test LCD monitorja. Na testu je bil Samsung 152T TFT LCD, velikosti 15". Monitor izgleda kar malce drugačen, tudi kar se tiče držala. Povzetki testa so, da izgleda dobro poleg tega pa se tudi na testih odreže dobro. Kvaliteta slike in ekrana je nadpovprečna in sami ga postavljajo med enega izmed boljših 15" LCD-jev na trgu. Klik!

0 komentarjev