»

Še nekaj za tech-freake

Overclockers Australia - Zadnjič se je v našem forumu razvila debata, kako bi preko računalnika krmilih najosnovnejšo elektroniko, torej luči.

Ko sem iskal novice za moj današnji paket, sem na Overclockers Australia našel tole povezavo. Zadeva je preprosta, in sicer ima tip po hiši nekaj kamer, obiskovalci pa lahko s klikanjem ugašajo in prižigajo luči. Prav lepo.

Honey, we can not go to my place. I can not turn off the light and.. there are some cameras around..

4 komentarji

WPC Expo 2002

Overclockers Australia - O sejmu WPC Expo 2002 , ki je pred dvema tednoma potekal na Japonskem, smo na Slo-techu že poročali.

Sedaj pa so se poročila lotili še na Overclockers Australia, s tem, da so ga oblikovali bolj kot predogled dvokanalnih DDR matičnih plošč, in ga opremili z nekaj zanimivimi slikami. Članek je kar lep roadplan pa prihajajoče izdelke, jaz osebno pa sem pogrešal še "test spremljevalnega osebja".[:D] Kakorkoli, če vas zanima, članek najdete tukaj.

Sejem je bil pred 14 dnevi, članek pa danes. Sedaj namesto WPC Expo 2002 v mislih napišite InterInfos..

0 komentarjev

Micron Technology predstavil DDR-II

X-Bit Labs - Te dni je v Pekingu potekal (oz. še poteka) mednarodni računalniški sejem pod imenom JEDEX Beijing. In na tem sejmu smo dočakali prvo predstavitev sistema na DDR-II platformi v praksi. Micron je namreč predstavil visoko zmogljiv strežniški sistem s prepustnostjo 4.300 MB/s (533 Mbps/pin) grajen na DDR-II pomnilniški platformi. Prav tako so predstavili tudi zmogljive sisteme zasnovane na DDR400 ter PC2700 pomnilniških standardih. Micron je tako zaenkrat edini proizvajalceh pomnilniških modulov, ki nam je predstavil svoje DDR-II rešitve. Klik!

DDR-II je, kot vidite, nared. Sedaj je njegovo uvajanje ter uporaba odvisna samo še od JEDECove potrditve kot standarda.

1 komentar

CeBIT 2002

24 ur - Danes se je v Hannovru pričel največji svetovni sejem telekomunikacij in informacijskih tehnologij - CeBIT. Sejem bo odprt do 20. marca, torej imate en teden časa, da si ga ogledate.
Še nekaj podatkov glede sejma:
  • 27 hal
  • 425.000 kvadratnih metrov razstavnih površin
  • 7962 razstavljavcev iz 72 držav
Med razstavljavci jih bo tudi 8 iz Slovenije. Podjetja ki nas zastopajo so naslednja: FDS Research, Gama System, IPS in KCI, kranjski Iskratel in LE-Tehnika, grosupeljski Tipro Keyboards ter izolsko podjetje We.Come. Na CeBIT-u bodo letos namenili največ pozornosti telekomunikacija in omrežnim tehnologijam, informacijski tehnologiji ter programski opremi, internetnim rešitvam in storitvam, vsebinsko pa bodo predstavljena tudi ostala področja informatike.

1 komentar