»

Kiberpipina božična zgodba

Slo-Tech - Pod zasneženimi vrhovi Triglava se je jelo mračiti. Dedek Mraz je ždel v svoji pisarni in si navijal brado okoli prsta, jo vezal v vozle, spletal v kitke in ni dosti manjkalo pa bi izgledal kot kak zafrustriran punker, ki je ravno ugotovil, da je sistem precej v redu, in da zmrznjen zrezek iz rumenega piskajoče-pojočega tovornjačka niti ni tako zanič, če ga poplakne s ceneno kolo najboljšega soseda. V njegovi glavi je bilo ogromno skrbi, ena velika, superskrb, katero so prišle obiskat mnoge majhne skrbi, prinesle s sabo obilico pijače in jedače, ter veselo zarajale ne ozirajoč se na lastnika stanovanja Velike skrbi.

Če želite izvedeti, kako se je zgodba končala pa berite dalje....

3 komentarji

Saj ne more biti res..

The Register - Če boste v prihodnje potovali v Grčijo in imeli s sabo svoj prenosnik, boste lahko naleteli na težave. Najprej sicer na letalu, kjer bo vaša nova pridobitev morala varčevati z elektriko (beri par novic spodaj), potem pa še v Grčiji sami.

Namreč, grožnje so postale resničnost in sedaj je uradno, da so Grki prepovedali uporabo elektronskih iger. Nič več lan-partyev, igranja doma, kaj šele na javnih mestih. Kazni so nenormalno visoke, saj znašajo tudi do 10.000 evrov, kar je neumnost.

In kaj so povedali v zagovor predlagatelji tega zakona, ki bi sicer bolj sodil na Dumblaws.com ? Že prej sprejeti zakon je prepovedal internetno igranje na srečo, in ker so vse igre zlo, so se odločili prepovedati tudi te. Poudarjajo, da zato, ker uradniki ne morejo ločiti med "nevarnimi" in "varnimi" igrami. To, da bodo le-ti igrali na veliko še naprej, vam je verjetno jasno.

Nekaj več o pretapanju sence grških kozlov pa tukaj.

Add-on later on: Pojavil se je dvom glede te novice, ki je, priznam, res...

9 komentarjev

Računalnik:prah =1:0

Slo-Tech - Ko sem danes po dolgem času spet odprl svoj računalnik, sem se kar zgrozil, koliko prahu se je našlo notri. Ko pa sem med brskanjem za novicami natelel na tole stran, sem pa ugotovil, da je prahu v mojem ohišju za vzorec.
Kot navaja avtor strani, je bil računalnik v neki lesni industriji skoraj štiri leta, da pa še vedno dela. Ja, ni kaj, čudeži se še vedno dogajajo.

13 komentarjev

Miniaturen računalnik

Akiba - Za konec mojega današnjega cikla pa še ena novica, ki zopet bolj spada v kategorijo "Saj ni res, pa je". Kaj mislite, kaj je na sliki? Če je vaš odgovor: CD-ROM, potem ste se pošteno zmotili. Verjeli ali ne, v tej enoti, ki bolj spominja za bralnik CD-jev tiči čisto pravi računalnik s pravim trdim diskom, napajalnikom, procesorjem VIA C3, ki teče z 800 MHz, Intelovim naborom čipov i815E in še kaj bi se našlo. Skratka soliden sistem, ki je kot nalašč za razne unixaške administratorje, ki kdaj pa kdaj potrebujejo tudi operacijski sistem Windows.
Torej še vedno trdite, da je to samo navaden CD-ROM? Potem vam ne preostane nič drugega, kot da odklikate na Akibino stran, ki bo pregnala dvome...

6 komentarjev

Stoletje računalniških virusov

The inquirer - Morda je bilo preminulo 20. stoletje, stoletje računalnikov in "silicijske revolucije". Računalniki so nam prinesli nekaj novega, nekaj kar je marsikomu olajšalo življenje. Vendar pa so računalniki prinesli tudi veliko sitnosti. Tukaj nimam v mislih zoprnega sevanja in že kar legendarnega "poneumljanja" ljudi, ampak računalniške viruse, ki so se razvijali premo sorazmerno z računalniki. Prvi resni virusi so se pojavili nekje leta 1985 in se od takrat naprej samo še krepili. Iz kaset, na katerih so bili spravljeni podatki (se spomnite Spectruma?) so se preselili na diskete, kasneje pa še na medij, ki povezuje večino računalničarjev - internet. Priča smo bili posebej prirejenim različicam, ki jih je zaradi posebnega načina razmnoževanja preko interneta skoraj nemogoče uničiti. Internetni virusi sicer niso neverni, če znate ravnati z njim, saj ciljajo predvsem na človeško neumnost (ravno danes sta me po dolgem času razveselili dve pismi s precej zanimivimi naslovi, ki pa sta bili v...

0 komentarjev

Bizarnost na n-to potenco ali kretenizem na kvadrat

The Register - Ne vem, ali je tokrat šlo za Američane, ki se kar naprej tožarijo, ali za Angleže, ker je znesek v funtih. Kakorkoli že, Christine Jordan, ki je bila zaposlena na policiji je obogatela z raznimi tožbami. Prvo tožbo je dobila, ko jo je detektiv iz Kensingtonske policijske postaje označil za "CID groupie" (?) osebo. Jordanova ga je tožila zaradi diskriminacije ženskega spola in iztržila 7000 funtov, ter ostala na policiji. Jordanova pa je hotela še več. Nekega dne ji je prekipelo, ker ji je neimenovani kolega policijske postaje pošiljal razne e-maile. Jordanova ga je seveda spet tožila češ, da jo je v e-mailih nadlegoval ter pošiljal preveliko količino nezaželene in "nepovabljene" pošte. Tožbo je dobila in iztržila 40000 funtov (wow). Po dobljeni tožbi se ni več vrnila na staro delovno mesto. Zakaj, vemo vsi . Po eni strani take ljudi obtožujem čistega "Ameriškega sindroma", po drugi strani pa jih občudujem. Najbolj zoprne se vam bodo zdele take tožbe, ker se ljudje tožijo za vsako...

5 komentarjev

Izpoved neke [T]rdonje

HardOCP - [H]ard|OCP že spet melje svoje. Tokrat so se, najbrž zaradi izjemne dolgočasnosti sobote, spravili na temo iskanja novic, prav med to dolgočasno soboto. Nekaj razlogov, ki so jih našteli...

  • Siti so starih novic
  • Siti so lepe grafike, ki ne skriva v sebi nič vsebine
  • Siti so "strokovnjakov" ter samoklicanih "gurujev"
  • Siti so 1000 različnih načinov kako meriti temperaturo v kišti
  • Pač so siti vsega
Pustimo dejstvo, da je človek vidno depresiven ob strani, ter poglejmo situacijo. Večine teh trditev (razen tiste o hlajenju) podpiram tudi jaz. Prav zato je pa tu Slo-Tech. Da dostavlja sveže novice, tudi kadar jih v resnici ni (taka je na primer tale sedaj)

5 komentarjev