»

Skype dokončno prodan

X-Bit Labs - V začetku tega meseca se je Ebay sporazumel s prvotnimi avtorji Skypa o prodaji, nato pa so se odločili, da ne bodo tratili časa. Tako so v petek dokončali napovedano prodajo Skypa. Spomnimo, da so ga kupili leta 2005 za 3,1 milijarde dolarjev, kar je bila nazaj pogledano ena najbolj zgrešenih investicij v računalniški branži. Sedaj so za 70 odstotkov Skypa iztržili 1,9 milijarde dolarjev gotovine in menico v vrednosti 125 milijona dolarjev od investicijske skupine Silver Lake, ki je skupaj s partnerji odkupila Skype. Ebay je obdržal 30-odstotni delež v podjetju.

0 komentarjev

Ebay načrtuje nekaj sprememb

Heise - Nemški Ebay, na katerem pogosto kupujejo tudi Slovenci, je napovedal nekaj sprememb, ki bodo stopile v veljavo sredi junija in se nanašajo na spletne avkcije. Prva novost bo zadevala pisanje oglasov, saj bo po novem HTML-koda, ki jo bo prodajalec naložil za opis izdelka, iz varnostnih razlogov spravljena na drugih strežnikih kot Ebayeva koda. Druga novost bo poenostavljen postopek za vračanje provizije pri storniranju prodaj in možnost postavitve strani s pogosto zastavljenimi vprašanji (FAQ) vsakega prodajalca, kjer bo lahko vnaprej pojasnil reči, po katerih največkrat po elektronski pošti povprašujejo kupci.

Najbolj odmevna novost pa bo obvezno brezplačno pošiljanje izdelkov. V 26 kategorijah so izdelki, ki jih bodo morali prodajalci brezplačno pošiljati znotraj Nemčije (oziroma ceno poštnine vnaprej predvideti in vključiti v izklicno ceno). Do 30. junija bodo prodajalci, ki se bodo odločili za ta korak, deležni 20-odstotnega popusta pri proviziji, od takrat dalje pa bo to...

16 komentarjev

Pianino PC modifikacija

Sci Tech Today - Sci-Fi tech poroča o zanimivi modifikaciji klasičnega pianina (slike in video). Na ebayu se je namreč znašla modifikacija 103 leta starega inštrumenta, ki je opremljen s povsem spodobno strojno konfiguracijo ter samodejno pomičnimi vrati za zaslon. Klavirske tipke pa je seveda zamenjala klasična tipkovnica. Zanemarljiva pa ni niti trenutna izklicna cena eBay avkcije - 7000 ameriških zelencev.

34 komentarjev

Predsedniški glasovi na E-bayu

The inquirer - Predsedniške volitve v Združenih državah so vedno bile zanimive. Če ne drugače, lahko v najbolj demokratični državi zmaga tisti, ki prejme manj glasov kot protikandidat. Da pa je teh iger dovolj, in da lahko od politike dobi nekaj tudi sam, se je odločil prebivalec Južne Dakote.

Svoj glas na predsedniških volitvah je namreč dal na dražbo na E-bay. Izklicna cena še vedno znaša 100 ameriških dolarjev, do konca dražbe pa je še nekaj več kot pet dni. Kot pravi neznani prebivalec Brookingsa, You buy it, I vote it.. Še klik do izvirne novice in dražbe.

Če dobro pomislim, 100 dolarjev niti ni tako velika cena za preprečitev neumnosti, kot je izvolitev mladega Busha.

59 komentarjev

Smilyxx-ov Slo-Tech

Slo-Tech - Naš forumaš in zelo pogosti pisec novic smilyxx se je odločil, da je njegova belo pobarvana soba tako zelo pusta in brezizrazna. Zato se je odločil, da si bo na eno izmed sten narisal velik napis "Slo-Tech".

In res, šel je v trgovino po barvo, na poti domov v trafiki kupil še nekaj časopisev in skupaj spravil tole:




Lepo je videti še koga drugega, ki ima kje napis Slo-Tech in da nisem sam s svojim ohišjem. [:D] Še ena slika se nahaja tukaj.

18 komentarjev

Spet Voodoo 5 6000 na eBay

eBay - Ebay zadnje čase doživlja pravi naval kartic Voodoo 5 6000, ki pa so, na žalost, iz dneva v dan manj zanimive, saj ATI in Nvidia danes že za dovolj spodobno ceno ponujata izdelke, ki jim Voodoo 5 6000 le stežka sledi. Kljub temu pa gre za legendarno kartico, ki si jo najbrž želi vsak nekdanji privrženec 3dfx-a. No, če se mednje štejete tudi vi, potem odklikajte na to stran in povišajte ceno, ki je trenutno dosegla že nesmiselnih 600 $ ali pa si za isti denar kupite najhitrejšega GeForca 4 4600 in še kakšnega GF 2 MX zraven. Odločitev je vaša.
Še zanimivost: bojda se je na Ebayu prodalo več Voodoo 5 6000 kartic, kot jih je uspelo 3dfx-u z običajno prodajo [:P] .

4 komentarji

John Romero se prodaja

eBay - No, ne ravno v direktnem pomenu besede, vendar pa bo prodal kar nekaj stvari, po katerih je bil znan. Izgleda, da je čudežnemu izdelovalcu računalniških iger enostavno zmanjkalo finančnih sredstev, zato se je odločil, da proda svoj Ferrari Testarossa letnik 1991 in svojo domačo stran. Če v Romerotu vidite novega Elvisa in bi na vsak način hoteli kupiti njegov avto, potem se odpravite na Ebay. Časa za nakup imate še dobrih 6 dni, najnižja ponudba pa znaša 100 000 $ (namig: trenutne ponudbe se gibljejo okrog 66000 $). Vendar pa bo misel na to, da bo Romerovega Ferrarija kupil Slovenec, slej ko prej utopična. Ah ja .

3 komentarji

Kako postaviti lasten strežnik

Tweak3D - Računalničarji ponavadi prej ali slej pridemo do določene "razvojne stopnje", pri kateri si želimo postaviti lasten strežnik. Osnove so v bistvu enake neglede na to, ali gre za domači LAN strežnik ali DivX Pr0n FTP, toda ravno te osnove so lahko včasih precej težavne. Na srečo so se pri Tweak3D spet zganili in pripravili še enega v seriji svojih slavnih vodičev. Tokratni govori, kot bi lahko sklepali, o postavitvi lastnega strežnika. Ogled priporočam predvsem vsem administratorskim začetnikom, saj je tem tudi namenjen.

Popravek: članek je beden in se ne zanašajte na njega kaj preveč... bo treba zadeve narediti the hard way

12 komentarjev