»

Proizvodni stroški konzole Wii polovico nižji

X-Bit Labs - Ko je Nintendo premierno predstavil svojo konzolo Wii novembra 2006, je njena izdelava stala podjetje približno 160 dolarjev. Poltretje leto pozneje naj bi bila ta cena več kot 45 odstotkov nižja, tako da naj bi bili Japonci sedaj zmožni izdelati Wii za 88 dolarjev. To pomeni, da ima Nintendo kar precej manevrirnega prostora za morebitno zniževanje cene, česar od izida še niso storili, saj se Wii trenutno prodaja za 249 dolarjev v ZDA in na Japonskem (25.000 jenov) ter prav toliko evrov v Evropi. Doslej so prodali že več kot 50 milijonov enot te konzole, ki jo sestavljajo IBM-ov PowerPC s 729 MHz z vgrajeno ATI-jevo grafiko, 91 MB pomnilnika in pol gigabajta flash pomnilnika.

35 komentarjev

Cooler Master Aero 7

Tweakers Australia - Na strani Tweakers Australia so si pogledali zadnji hladilnik za AMD procesorje, podjetja Cooler Master, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Z njim so pri najvišjih obratih namerili temperaturo procesorja 52.1 stopinje Celzija. V testu so ga primerjali tudi z Thermaltakeovima Volcano 7+ ter Volcano 9. Na testu temperatur se je odrezal najbolje med vsemi tremi hladilniki, žal pa tega ne moremo reči za test glasnosti. V članku si preberite podrobnosti ter hladilnikov način delovanja.

4 komentarji

Volcano 11 Xaser Edition

Tweak Town - Thermaltake je eno izmed najuspešnejših podjetji, saj izdeluje zelo dobre a tudi malo glasne hladilnike. Njihov "najnovejši" izdelek je Volcano 11 Xaser edition. Na prvi pogled je stvarca res lepa, a pri sposobnostih še vedno zaostaja za Cooler Master XDream hladilnikom. Poleg samega hladilnika, ki je sestavljen iz bakrenih reber, v kompletu dobimo še potenciometer s katerim prilagajamo hitrost vrtenja.

1 komentar

Hladilnikov ni nikoli preveč

Prvič

vir: Thermaltake
več strani - Testi različnih hladilnih teles so na strani kot je Slo-Tech vedno dobrodošli. Da vam prihranim čas, sem v tej novici strnil kar tri.

Najprej je tu ThermalTake P4 Spark 7, ki so ga testirali 3dGameMan-ovci. Naj opozorim, da gre za test v obliki video posnetka, tako da lahko ogled bolj ali manj priporočam le tistim, ki si lastijo širokopasovno povezavo. Hladilnik je presenetljivo dobro prestal teste in je po besedah avtorja članka, pardon, videa [:D], najboljši hladilnik za P4 na trgu.


Naslednji je na vrsti AeroCool-ov X-Factor. Hladilnik očara s svojim izgledom, glede na svojo ceno in velikost pa tudi dobro hladi, so povedali na Virtual...

0 komentarjev

Molexov hladilnik

Overclockers Cafe - Vsi verjetno veste, kaj je molex in čemu služi, in prav tako ob imenu verjetno ne bi pomislili na to, da lahko pod tem imenom dobite tudi hladilnik za vaš procesor.

Približno z enakim problemom se se ubadali tudi fantje na Overclockers Cafe, ki so v roke dobili serijo Molex 37256-000X hladilnikov. Njihova zasnova je barkeno dno z aluminijastimi rebri, odlikuje pa jih kvalitetna izdelava in nizka stopnja glasnosti ob delovanju. Dobite jih lahko v petih različicah, ki jih označuje X na koncu imena, in sicer gre za različno hitrost vrtenja ventilatorja.

Potem so za primerjavo učinkovitosti vzeli še ThermalRightov SLK-600, ki sicer ni ravno podoben 37256-000X seriji, ampak so tudi to opravičili. Kaj so ugotovili, pa najdete tukaj.

4 komentarji

Thermaltake Spark 7 P4

Overclockers Cafe - S Pentiumi 4 sicer prihaja velik hladilnik, vsaj v primerjavi s tistimi, ki so jih izdelovalci procesorjev le-tem prilagali včasih. Tako bi ga na prvi pogled z lahkoto zamenjali za kakšnega od aftermarket hladilnikov. Kljub vsemu pa to še ne pomeni, da ni nobenega manevrirnega prostora pri temperaturah in da ni mogoče procesorja hladiti še bolje.

Pri Thermaltakeu so naredili enega od boljših hladilnikov za P4, imenovanega Spark 7 (sem samo jaz zamudil prejšnjih 6? [:D]). Ventilator ki se vrti nad bakrenimi rebri, je 70-milimeterski in se mu da nastavljati obrate. Pri najvišjih obratih so temperature nižje kot z Volcanom 7+. Slabost hladilnika naj bi bila dostopnost in cena ter slabo spolirano dno. Klik!

4 komentarji

Test Volcana 7+

Overclockers Cafe - Po ekskluzivni napovedi na X-bit labs, se je Volcano 7+ končno začel pojavljati tudi na spletnih straneh. Enega izmed prvih - če ne že kar prvega - testov so spisali na strani Overclocker Cafe. O testu samem nimam kaj za povedati, saj sem vse pomembnejše lastnosti Volcana 7+ predstavil že v predstavitveni novici. Dodam lahko samo to, da bo Volcano 7+ najverjetneje dobra naložba v prihodnost, saj poleg regulatorja hitrosti, ki sploh ni tako zelo pogost med proizvajalci, ponuja tudi podporo AMD-jevim Athlonom XP do različice 2600+ in Intelovim Pentiumom4 do frekvence 3 GHz. Na test leti samo ena pripomba: ker je prej omenjena stran hotela biti ena izmed prvih,...

0 komentarjev

Volcano 7 v akciji

Viper's Lair - Thermaltake se je najprej proslavil s svojimi Orbi, kasneje pa so postali znani tudi s svojimi Volcani (predvsem tistim z 2), ki so za malo denarja ponujali dobro hlajenje. Pred kratkim pa je na tržišče prišel Volcano 7, ki naj bi postal še ena dobra rešitev, saj ima lep videz, dober pritrjevalni sistem, bakreni del za najboljšo toplotno prevodnost in termalno diodo, ki prilagaja število obratov glede na temperaturo. Lepo je tudi, da se da hladilnik razstaviti in počistiti prah iz njega. Ali je Volcano 7 res dober hladilnik? Na tej strani so mu dali oceno 8/10, vendar so mu očitali precej nepraktično postavitev termalne diode. Ravno zaradi tega Volcano 7 ni ravno učinkovit pri hlajenju,...

1 komentar

Epox 8KTA3 na Tweak Townu

Tweak Town - Pri Tweak Townu so testirali eno izmed najbolj vročih SocketA plošč trenutno, Epox 8KTA3. Gre za ploščo z novim VIA KT133A čipovjem, ki podpira 133MHz zunanjo frekvenco. To seveda pomeni precej več manevrirnega prostora pri overclockanju. Tudi drugače se je Epox precej potrudil s ploščo, saj je vse overclockerske možnosti premaknil v BIOS (da, tudi spreminjanje množilnika), na ploščo pa so vgradili tudi HPTjev ATA100/RAID kontroler. Tako lahko na ploščo priključite do 8 ATA100 naprav, kar vsekakor ni zanemarljivo. Tesi si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev