»

Ebay prevzema Brands4friends

Constantin Bisanz (desno) in Christian Heitmeyer, ustanovitelja Brands4friendsa

vir: Heise
Heise - Ebay že zdavnaj ni več zgolj stran za spletne dražbe računalniških komponent, marveč poizkuša postati prodajalec širokega asortimenta izdelkov. Tako so v teh dneh napovedali prevzem nemškega Brands4friendsa (kaj sploh počne podjetje), za katerega bodo odšteli 150 milijonov evrov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2007 v Berlinu in ima 3,5 milijona uporabnikov, za katere skrbi 200 zaposlenih. Na njihovi spletni strani se uporabniki prijavijo in nato v dnevnih akcijah nakupujejo oblačila priznanih znamk do 70 odstotkov ceneje, ki jih stran pridobi od proizvajalcev z znatnim popustom na...

0 komentarjev

Namesto prevzema partnerstvo

DigiTimes - Iz Intelovega prevzema nVidie, o katerem smo poročali ne bo nič, bosta pa zato podjetji sklenili strateško partnerstvo. Intel, ki si lasti osem do deset odstotkov nVidiinih delnic želi s tem okrepiti svoj položaj na trgu grafičnih kartic, nVidia pa naj bi po sklenitvi partnerstva znižala delež izdelanih veznih naborov za AMD-jeve procesorje. Kot je znano je AMD nedavno prevzel proizvajalca grafičnih kartic ATI, kar je eden izmed vzrokov za zbliževanje Intela in nVidie.

Več na DigiTimes-u.

13 komentarjev

ATI prevzel del XGI-ja

ATI - V skladu s svojo napovedjo o prevzemu drugih podjetij, je kanadski ATI potrdil, kar se je že šušljalo. Prevzeli so del singapurskega XGI-ja. Vendar ATI ne bo prevzel celotnega XGI-ja, ampak le njegovo singapursko partnersko podjetje Macrosynergy in kalifornijsko ekipo XGI-ja iz Santa Clare. S to potezo ATI namerava okrepiti svoj položaj na kitajskem trgu in okrepiti svoj inženirski kader.

Več o tem si lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost.

8 komentarjev

Prvi Tualatini že na poti

več strani - Proizvajalci matičnih plošč sporočajo, da je Intel že začel s prvimi dobavami svojih 0.13 mikronskih Pentiumov III s Tualatin jedrom. O prvih pošiljkah čipov poročajo tudi proizvajalci mobilnih računalnikov, tako da lahko z gotovostjo rečemo, da je Tualatin zelo blizu. Navadni uporabniki jih bomo deležni nekje v sredini julija, pričakovane velikoprodajne cene pa so naslednje:

CPU Frequency Price (USD)
Desktop Pentium III (Tualatin) 1.13GHz $268
1.2GHz $294
Mobile Pentium III (Tualatin) 866MHz $251
933MHz $284
1GHz $401
1.06GHz $508
1.13GHz $637

Sodeč po prvih testih...

3 komentarji

Mobilni nForce

The inquirer - Po nekaj dneh govoric je The Inquirer (zadnje čase so vedno bolj in bolj prodorni) skoraj potrdil, da namerava Nvidia izdelati tudi mobilno različico nForce veznega čipovja. Če bolje pomislimo, je nForce kot nalašč za mobilni trg, saj s svojo visoko zmogljivo integrirano grafiko, dobrimi multimedijskimi sposobnostmi in hitrim pomnilniškim vodilom ne bi imel prave konkurence na mobilnem trgu. Obstaja pa en, zaenkrat še velik problem, in sicer segrevanje čipovja. Zaradi vgrajene grafike potrebuje nForce aktivno hlajenje NorthBridga (kot lahko vidimo na ASUSovi plošči), kar utegne biti na mobilnem področju težava. Tako se utegne zgoditi, da nForca v prenosnikih ne bomo videli vsaj do konca leta, ko bo Nvidia prešla na 0.13 mikronski proizvodni proces.

0 komentarjev

Tualatini na poti

X-Bit Labs - Po pravici povedano mi vse to mučkanje okoli Tualatinov že močno preseda, toda v primeru, da koga zanima: sodeč po tej strani, je Intel že začel s testno proizvodnjo prvih primerkov teh 0.13 mikronskih procesorjev. Kot že veste, bo Tualatin jedro primarno namenjeno Mobilnim procesorjem ter pozneje cenejšim Celeronom2. Pojavili se bodo tudi Desktop Tualatin Pentiumi III, toda Intel se na vso moč (beri: z nenormalno visokimi cenami) trudi, da ta procesor ne bi zasenčil Pentiuma4. Kakorkoli, ta nova poročila dokazujejo, da so govorice o Intelovih težavah s prehodom na 0.13 mikronov lažne. To je potrdil tudi Sunlin Chou, eden izmed vodilnih mož Intela.

2 komentarja

Intel kupil Xircoma

Electic Tech - Intel in Xircom sta danes objavila sklenitev sporazuma, po katerem je Intel odkupil celotno podjetje za $25 po delnici, kar znese okoli $748 milijonov. S tem je Intel precej okrepil svoj položaj na mobilnem trgu, saj je Xircom bil eden izmed vodilnih proizvajalcev kartic, ki se uporabljajo za povezavo mobilnih računalnikov in velikih mrež ali interneta. Prevzem bo opravljen do konca tega četrtletja, Xircom pa bo postal del Intelove Network Communications skupine.

0 komentarjev