»

Toshiba bo kupila Fujitsujev HDD-oddelek

X-Bit Labs - Poročali smo že, da se Fujitsu umika s trga trdih diskov in da razmišlja, komu naj proda proizvodnjo, pri čemer sta se kot kandidata omenjala spočetka WD, kasneje pa Toshiba. Slednja je tudi končni snubec, saj sta Toshiba in Fujitsu objavila sklenitev memoranduma, ki predvideva prenos vse proizvodnje in prodaje trdih diskov k Toshibi.

To želijo opraviti karseda hitro, poskusili bodo do konca prvega četrtletja tega fiskalnega leta. Točna razdelitev predvideva, da bo Fujitsu vse svoje dejavnosti s tega področja združil v novoustanovljeno podjetje, čigar 80-odstotni lastnik bo Toshiba, sam pa bo obdržal petinski delež v prehodnem obdobju. S tem prevzemom namerava Toshiba povečati svoj vpliv na trgu. Do leta 2015 si tako želijo petinski delež na svetovnem trgu trdih diskov (lani je znašal 8,7 odstotka, Fujitsujev pa 7,3). Finančnih podrobnosti niso razkrili.

0 komentarjev

Sony spet odpoklical baterije

Information Week - Zgodovina se ponavlja, vsaj kar se tiče Sonyjevih baterij za prenosnike. Po ogromni šlamastiki leta 2006, ko so morali zamenjati kar 10 milijonov baterij v prenosnikih različnih proizvajalcev, med njimi HP, Dell, Toshiba, Lenovo in Acer, je pred nami nov odpoklic. Tokrat je številka manjša, a grenak priokus ostaja. Sto tisoč primerkov, dve tretjini sta bili prodani izven ZDA, bodo odpoklicali zaradi poročil o pregrevanju in netenju požarov - deset naj bi jih izbruhnilo. Srečni izžrebanci v tem krogu so:
  • HP Pavilion dv1000, dv8000 in zd 8000
  • Compaq Presario v2000 in v2400
  • HP Compaq nc6110, nc6120, nc6140, nc6220, nc6230, nx4800, nx4820, nx6110, nx6120 in nx9600
  • Toshiba Satellite A70/A75, P30/P5, M30X/M35X in M50/M55
  • Tecra A3, A5 in S2
  • Dell Latitude 110L
  • Dell Inspiron 1100, 1150, 5100, 5150 in 5160.
Vsi trije sestavljalci so že postavili spletne strani z dodatnimi informacijami: HP, Toshiba in Dell.

10 komentarjev

2.5 inčen trdi disk, kapacitete 200 GB

Slo-Tech - Za vse, ki ste velike škatle pod ali na mizi zamenjali s prenosnimi računalniki, sta Toshiba in Fujitsu poskrbela, da vam bo prostora na trdem disku zmanjkalo malce kasneje. Vsak zase sta predstavila 2.5 inč (standardna velikost pri prenosnikih) velik trdi disk, velikosti 200 GB.

Toshibin disk se vrti s 4.200 obrati na minuto, premore 8 MB predpomnilnika in tehnologijo NCQ, podatki pa se pretakajo prek SATA I vmesnika.

Diski naj bi bil na voljo v avgustu.

3 komentarji

Gremo na 100Mbit?

The inquirer - Švedsko podjetje Bredbandsbolaget se je odločilo ponuditi dostop do interneta s hitrostjo 100 Mbit v obeh smereh. Novi paket bo imel omejitev prenosov na 300 GB na mesec, kar znese povprečno 10 GB dnevno. Cena paketa bo dokaj ugodna, zanjo boste odšteli le 895 kron ali preračunano približno 25 tisoč tolarjev na mesec.

Tako se zdi njihov full-duplex 10M bit paket brez omejitve prenosov pravzaprav boljši, saj lahko teoretično v enem mesecu prenesete do 3000GB podatkov, k sebi ali proč! In to le za 330 kron oziroma devet tisoč tolarjev.

... človek se vpraša, če kakšen paket v stilu "minimega" sploh poznajo tile Švedi!

43 komentarjev

LG poslal na trg nov žepni računalnik

Mobile Burn - Žepni računalniki se vse bolj uveljavljajo in postajajo vse hitrejši. Žal je hitrost teh še vedno na nivoju nekaj let starih računalnikov, pa vseeno dobro služijo svojemu namenu.

LG je predstavil nov žepni računalnik. Vanj je vgrajen XScale-ov procesor s hitrostjo 400 MHz, poleg tega pa ima zadeva 192 MB pomnilnika. Proizvajalec je dodal podporo infrardeči povezavi in USB priključkom. Prikazano lahko vidimo na 2,8-inčnemu TFT prikazovalniku, ki podpira 262 tisoč barv. Klik!

6 komentarjev

Tsk tsk, Toshiba!

Vnunet - Toshiba bo zamenjala okrog devet tisoč svojih žepnih računalnikov tipa e740 po celem svetu, zaradi odkritja napake na rezervni bateriji. Se sliši grozno? Pa ni tako zelo. Zakaj torej gre?

Če ima vaša Toshiba serijsko številko med 72014641L ter 92041620L, ima tudi serijsko napako. Problem je v rezervni bateriji, ki se ne vklopi samodejno ob izpadu napajana prve, kljub temu da bi se morala. Gary Evans, Toshiba, je še poudaril, da ima napako res približno devet tisoč izdelanih naprav, a da jih večina še ni zapustila skladišč in da naj bi končni uporabniki dobili izjemno malo "defektnih" toshib. Povedal je še, da je možnost izgube podatkov majhna, a da bodo vseeno brezplačno zamenjali vse napave z napako. Če imate torej Toshibo z napako, jo nesite brž zamenjat, sicer pa se malce informirajte na tem naslovu. [:D]

0 komentarjev

Test za defektne AMD procesorje

Heise - Pred približno mesecem dni je prišlo ven, da so nekatere AMD K6-x, Athlon in Duron procesorje takrat proizvedli z napako in so kljub temu prišli v prodajo. Napaka se je pokazala med delom z video datotekam ter z grafičnimi datotekami. AMD je takrat seveda najavil, da bo vse take procesorje takoj zamenjal. Sedaj je ven prišel programček, ki stestira vaš AMD mlinček in pokaže, če ima napako. Program je dolg samo 30Kb in se ga dobi tukaj.

1 komentar