»

Nemci podelili nagrade Big Brother 2011

Heise - Od leta 1998 v Nemčiji in kasneje tudi drugod po svetu podeljujejo nagrade Big Brother, ki jih prejmejo podjetja in posamezniki, ki so v preteklem letu storili največ za ogrozitev zasebnosti. Včeraj ob 18.00 so na posebni prireditvi, ki je potekala v Bielefeldu, podelili letošnje nagrade. Prejemnike je med nominiranci, katere lahko posreduje vsakdo, izbrala žirija v sestavi Rena Tangens (FoeBud), Sönke Hilbrans (DVD), Frank Rosengart in Andreas Bogk (oba CCC), Werner Hülsmann (FIfF), Peter Wedde (AdA) in Rolf Gössner (ILMR).

Nelaskave nagrade so v Nemčiji letos prejeli:

18 komentarjev

Nekdaj AMD-jev proizvodni del bo Globalfoundries

X-Bit Labs - Na dolgo in široko smo se že razpisali o AMD-jevi razdelitvi na dva dela, tako da tu ni kaj dosti dodati. V ponedeljek je bila razdružitev formalizirana, tako da AMD ne poseduje več proizvodnih kapacitet. Še zadnja pika na i, ki je manjkala novoustanovljenemu podjetju, ki je podedovalo odstreljene dele podjetja ter je v lasti AMD-ja in ATIC-a, je novo ime. To bo Globalfoundries. Izvršni direktor podjetja bo Doug Grose, ki je bil doslej podpredsednik proizvodnega dela AMD-ja, medtem ko bo presednik nadzornega sveta postal Hector Ruiz, ki je podobno funkcijo zasedal tudi v AMD-ju. Nič novega torej.

V podjetju so poudarili, da Globalfoundries ne bo služil zgolj AMD-ju, temveč bodo izdelovali čipe za vse zainteresirane partnerje. Dodajajo, da bo tokrat prvič v zgodovini omogočen zgodnji dostop do najnovejših in najboljših tehnik izdelave tudi manj znanim in bogatim izdelovalcem procesorjev. Da bi uresničili dolgoročne razvojne vizije, bodo razširili obstoječo tovarno v Dresdnu in...

8 komentarjev

Canon proti vzporednim uvoznikom

Slo-Tech - Iz slovenske podružnice Canona je nedavno prispelo sporočilo za javnost, v katerem Canon Europe zavzema strogo stališče proti uvozu izdelkov, namenjenih trgom ZDA in Azije, v Evropski ekonomski prostor. Canon je tako s sodno prepovedjo, utemeljeno na kršitvi Canonove blagovne znamke in avtorskih pravic, na Nizozemskem in Švedskem že dosegel ustavitev prodaje vzporedno uvoženih fotografskih izdelkov, podobne postopke pa je sprožil tudi v Španiji, Franciji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstriji ter na Portugalskem. Po navedbah Canonovih piarovcev naj vzporedno uvoženi izdelki kupcem ne bi omogočali uživanja poprodajne podpore ter uveljavljanja garancijskih pravic, ponekod pa naj bi se pojavljale tudi težave z združljivostjo (napačna programska oprema, neustrezni kabli).

Kenichi Nagasawa, vodja oddelka za intelektualno lastnino pri Canon Europe, je dejal: Canon je ena najbolj priznanih in zaupanja vrednih znamk na svetu z velikim slovesom kakovosti in podpore uporabnikom. Zelo smo...

44 komentarjev

Mula lažje diha

Slo-Tech - Pred kratkim začeto ogorčenje ob zaščiti blagovne znamke eMule v Nemčiji se je vsaj začasno poleglo. Podjetje Firstway Medien GmbH, ki je zaščitilo blagovno znamko, je privolilo v vrnitev znamke razvijalcem priljubljenega odjemalca za omrežja P2P, eMule. Očitno so aktivni člani projekta z odvetnikom dovolj odločno nastopili proti nasprotniku in ga prestrašili z dolgotrajnim in dragim sodnim postopkom, ki bi jih lahko doletel. Obljubljajo, da bo vsak darovalec sredstev, ki so jih zbirali za primer resnejšega sodnega postopka, lahko odločil, kaj se bo zgodilo z denarjem, ki ga je zaradi ugodnega razpleta precej ostalo. Klik!

Na novico nas je opozoril Tody.

4 komentarji

Ati oznanil partnerstvo z Neue ELSA GmbH

Tom's Hardware - Elsa se je vrnila in skelnila partnerstvo z ATIjem, kar je vsekakor dobra novica za Elsine nove gospodarje. Njihova prestižna grafična kartica bo seveda grajena na Radeonu 9700 ter se imemovala ELSA Gladiac 9700 PRO, a bo nažalost naprodaj le v Nemčiji, Avstriji in Švici. Kartica bo, kot vsi ostali Radeoni, imela 128 MB DDR pomnilnika, podporo DirectX 9 in še ostale dobrote, značilne za to odlični R300. Klik!

1 komentar

Elsa se vrača!

X-Bit Labs - Elsa je, kot verjetno veste, dobro poznano in cenjeno ime med evropskimi proizvajalci strojne opreme (še zlasti grafičnih kartic). Žal tudi zveneče ime brez pametnega vodstva ni zadosti, tako da je šel maja letos nemški gigant v stečaj. Kakorkoli že, petindvajset nekdaj zaposlenih delavcev v Elsa AG je takrat ustanovilo svoje podjetje, poimenovano Devolo AG. Odkupili so tudi dve Elsini blagovni znamki - Microlink ter Viantech.

Podjetje se sedaj uradno imenuje Neue ELSA GmbH, v lasti pa ime vse Elsine blagovne znamke, to so Gladiac, Sinergy ter Gloria. Na njihovi domači strani trdijo, da se bodo sedaj osredotočili predvsem na trg grafičnih kartic ter SOHO komunikacijskih naprav. Poudariti še velja, da nemška Elsa AG ter Elsa Asia nista povezani podjetji, temveč dve popolnoma ločeni firmi.

Zaenkrat na spletu še ni informacij kdaj bodo novi izdelki na voljo, niti kdo bo sploh izdeloval čipe za podjetje ELSA. Klik!...

2 komentarja

ELSO ATI ne zanima

PCrave - Fantje s strani PC Rave so nekatere večje OEM proizvajalce grafičnih kartic prosili, da komentirajo ATIjevo namero o prodaji grafičnih čipov in tudi povedo svoje načrte v zvezi s tem. Prva se je oglasila nemška ELSA:
  • PC Rave: Sedaj, ko je ATI spremenil svoj dosedanji način poslovanja, ali je možno, da bomo videli ELSA ATI kartico?
  • ELSA: ELSA nima nikakršnih načrtov o uporabi ATIjevih čipov
Elsin odgovor ni niti malo presenetljiv, saj gre za dolgoletnega strateškega partnerja Nvidie. Počakajmo na odgovore drugih proizvajalcev!

0 komentarjev

Nvidiine profesionalne grafične kartice

X-Bit Labs - Nvidia je pred kratkim najavila prenovo svoje Quadro družine profesionalnih grafičnih kartic. Najbolj zanimiva novost je Quadro DCC (Digital Content Creation), profesionalna kartica najvišjega ranga. Izdelek bazira na GeForce3 nfiniteFX arhitekturi, za prodajo pa bo skrbela ELSA s pomočjo Discreetove mreže 3ds max distributerjev. Zaenkrat o Quadro DCCju alias Glorii DCC (ime ELSIne kartice) ni znanega veliko več, kot razne marketinške krilatice, tako da lahko sklepamo, da razvoj še ni popolnoma zaključen.
Druga podmladitev družine se imenuje Quadro EX, gre pa za najslabšo Quadro kartico. V bistvu je precej podobna Quadro MXRu, saj je podlaga obeh GF2 MX čip, le da Quadro EX ima počasnejši čip/pomnilnik (175/166MHz proti 200/183MHz pri MXR) in nima podpore TwinView tehnologiji. Kljub majhni razliki pa se bodo novi čipi prodajali domala dvakrat ceneje, kot MXRi. Kot ponavadi bo prvo kartico z novim čipom predstavila ELSA, in sicer Synergy2000. Kljub relativni cenenosti bo komplet...

0 komentarjev