»

Kako zaslužiti 350 miljonov USD v dveh tednih?

Yahoo News - Da je Amerika dežela, kjer je mogoče prav vse, je morda dokazal 44-letni Andrew Carlssin. Skromni vložek 800 $ je namreč v pičlih dveh tednih oplemenitil za 350 milijonov ameriških dolarjev!!! Za neneadni uspeh novopečenega investitorja, so se seveda začeli zanimati pri FBI.

28. januarja so škrtnile lisice na 44-letnikovih rokah, ki jim je ponudil nenavadno razlago - trdi da je prišel iz leta 2256! [:\\] Namig, kako legalno obogateti v dveh tednih, najdete v izvirni novici. Zgodba je sicer malce starejšega datuma, a je toliko bolj zanimiva.

14 komentarjev

Še ena modifikacija Radeona

Radeon modifikacija

vir: Chip Online
Chip Online - Tudi pri Chip Online so se odločili, da bodo naredili sedaj že dobro znano modifikacijo Radeon 9500 v Radeon 9700 (ki smo jo premlevali tudi na forumu). Obdelali so strojno in programsko rešitev ter bili presenetljivo uspešni. Od desetih različnih kartic (dve s 128 MB pomnilnika in osem s 64 MB) so se problemi pojavili le pri eni, ostale pa so delovale odlično. Če vem je nemščina blizu, preberite izvirnik, za ostale pa je v angleščino prevedel Google. Nesvetovljanom žal ostane le galerija slik.



Hvala gonilniku za povezavo.

13 komentarjev

Testi pomnilnika

več strani - Spet se je na internetu pojavilo nekaj novih testov pomnilniških modulov in naša naloga je, da si jih, jasno, ogledamo. Na DeviantPC so si ogledali PC3500 modul podjetja Corsair, ki deklarirano zmore omenjeno frekvenco tudi na agresivni CAS2 nastavitvi. Drugi test so opravili na ViperLair, kjer so testirali DDR400 modul podjetja Xtreme, ki je deklariran na malce manj agresivni CAS2.5 nastavitvi. Klik, klik!

Dodatek (18:48): Na ClubOverclocker pa so si ogledali še 512 MB Corsairjev PC3200 pomnilniški modul, klik!

0 komentarjev

Abit hladi z OTES

X-Bit Labs - O tem smo sicer na Slo-Techu že poročali, a vendar lahko ponovimo zadevo z drugega zornega kota, kajne. Na X-Bit Labs so si namreč danes ogledali ne tako novo Abitovo pogruntavščino, ki sliši na ime OTES ali daljše Outside Thermal Exhaust System. Tokrat so si ogledali Abitovo GeForce 4 Ti4200 izvedenko z hlajenjem OTES ter jo navili do konca in preizkusili kako se obnese še z navadnim hladilnikom. Klik!

2 komentarja

Megatest™ DDR modulov

Tweak Town - O različnih testih mnogih pomnilnikov, tako DDR kot SDR, smo na Slo-Techu že poročali, a ta test je vsekakor nekaj posebnega. Na Hardware Lux so namreč preizkusili kar deset različnih pomnilnikov, celoten test pa popisali na, reci in piši, kar šestanjstih straneh. Zadeva je sicer malce starejšega datuma, a je vseeno zanimiva, saj so preizkušeni praktično vsi dostopni modulu na enem mestu pod enakimi pogoji. Klik, za vse ki pa ne znate nemško, prevedena različica!

0 komentarjev

Še hitrejši DDR modul

Tweak Town - Proizvajalci DDR pomnilnika se res ne dajo ugnati. JEDEC sploh še ni postavil uradnih specifikacij (vprašanje če jih sploh kdaj bo) 400-megaherčnega DDR pomnilnika, a pojavljajo se že 433-megaherčni moduli.

Corsairju sledijo tudi druga podjetja, tako da vam danes predstavljam DDR433 oz. PC3500 (kar vam je pač ljubše) modul podjetja Geil. Palčko so dobili v roke na TweakTownu, kjer so ju izmučili do konca, ter iz nje izstisnili še tiste zadnje megaherce moči. Če vašemu sistemu manjka hitrosti, klik (in manjkali bodo še zelenci)!

0 komentarjev

Vse o DDR pomnilniku

Overclockers New Zeland - Ste zbegani zaradi vseh kratic, ki se uporabljajo pri označevanju ter karakteriziranju DDR pomnilnika? Se sprašajute, če je nemara PC1600 boljši od DDR400? Če ste na zgornji vprašanji odgovorili pritrdilno, brž poklikajte na Overclockers New Zealand, kjer so spisali poučen in zanimiv članek, ki vam na kratko razloži osnove delovanja, značilnosti, označbe, karakteristike ... vašega DDR pomnilnika. Članek sicer ni nov, je pa danes posodobljen, tako da vsebuje vse najnovejše podatke in informacije o novih pomnilnikih. Klik!

0 komentarjev

Resničnih 217 MHz

X-Bit Labs - Corsair je predstavil svoja nova DDR pomnilniška modula, oznake PC3500, kar pomeni, da je njuna deklarirana hitrost 217 MHz oz. 434 MHz, če upoštevamo DDR tehnologijo!

Modula imata kapaciteto 256 megabajtov (oznaka CMX256A-3500C2) ter 512 megabajtov (oznaka CMX512-3500C2) in sta zmožna delovanja na CAS2 nastavitvi. Če pa k vsemu temu prištejemo še dejstvo, da lahko celotno zadevo malce navijemo, dobimo ultrapošast za prave hardcore overclockerje. Še cena, prav tako pošastna: 206 dolarjev za polgigabajtno izvedenko. Klik ter uradni klik!

3 komentarji

Laž ima kratke noge...

Yahoo News - ...kršenje pogodbe o zaupnosti pa tudi. Kot smo na Slo-Techu že poročali, je marca leta 2000 sedemnajst nVidiinih inženirjev vedelo za prihajajočo pogodbo z Microsoftom za konzolo Xbox. Kupili so delnice ter obogateli. nVidia je prevaro odkrila, vseh 17 kršiteljev prijavila, rezultat je pa viden že danes. Prvi od skupine je že bil obtožen. Kazen? Odpust iz podjetja, črna pika v kartoteko ter finančna kazen "skromnih" četrt milijona ameriških zelencev. Uf uf, z velikimi se ni igrati .

0 komentarjev