»

Ponovno znižanje cen

Digit Life - Zadnje čase smo priče pogostemu nižanju cen procesorjev. Tokrat je podjetje Intel znižalo cene svojim Celeron procesorjem. Znižanje se pozna predvsem pri procesorjim z višjo zmogljivostjo, kot je naprimer Intel Celeron 2.3 GHz, kateremu je cena padla za kar 24 odstotkov. Cene modelov nižje zmogljivosti pa so ostale nespremenjene. Tabela.

1 komentar

Cene Athlonov po 22. aprilu

X-Bit Labs - No, pa je znano, kakšne bodo cene AMDjevih procesorjev po 22. aprilu. Seveda veljajo za ZDA in v količinah po tisoč:

  • Athlon XP 3000+ 347 dolarjev, 41% znižanje
  • Athlon XP 2800+ 375 dolarjev, 38% znižanje
  • Athlon XP 2700+ 267 dolarjev
  • Athlon XP 2600+ 241 dolarjev, 34% znižanje
  • Athlon XP 2500+ za ceno ni podatka, 28% znižanje
  • Athlon XP 2400+ 141 dolarjev, 24% znižanje
  • Athlon XP 2200+ 107 dolarjev, 23% znižanje
  • Athlon XP 2000+ 81 dolarjev, 19% znižanje
Znižanje cen je kar znatno in utegne pritegniti še več kupcev k AMDju, kar utegne imeti za posledico znižanje cen s strani Intela, nižje cene pa so v končni fazi najboljše za nas - potrošnike. Kot drugo pa bo AMD verjetno prenehal s proizvodnjo "počasnejših" procesorjev hkrati pa naj bi konec aprila na prodajne police prišli AthloniXP z Barton jedrom in oznako 3200+.

Za konec pa še klik na originalno novico.

10 komentarjev

XPji tudi na KT133A?

OC Workbench - Kljub temu, da nas proizvajalci ter prodajalci prepričujejo, da potrebujemo osnovne plošče z najnovejšimi čipovji, čim hitrejše DDR pomnilnike in podobno kramo, če sploh želimo uporabiti najnovejše Athlone XP, to očitno ne drži. Po poročanju OC Workbench je tamkajšnjem administratorju brez večjih težav uspelo zbuditi SOYO K7VTA Pro KT133A z AthlonomXP 2400+ (T-Bred jedro) in nekim predpotopnim BIOSom iz sredine preteklega leta. O stabilnosti ter performansah zaenkrat ne poročajo. Klik! Isti procesor pa jim je uspelo obuditi tudi na Chaintechovi osnovni plošči z SiS 735 čipovjem, klik!

Kot vse kaže, so novi AthloniXP res združljivi z vsem živim in mrtvim ... [:D]

9 komentarjev

Odklenite svojega AthlonaXP

OverClock Intelligence Agency - Ko so na tržišče procesorjev prišli dobri, stari Thunderbirdi, je to pomenilo revolucijo na področju navijanja, saj smo spet dobili možnost spreminjanja množilnika in nismo bili več odvisni samo od FSBja ter dobre volje ostalih naprav. No, AthloniXP so s to tradicijo nadaljevali, le da tokrat ni zadoščal več navaden HB svinčnik, saj je odklep novih procesorjev malce bolj sofisticirana zadeva, za katero potrebujete boljše orodje. In podjetja so tu zavohala tržno nišo. V koliko vam nikakor ne uspe odkleniti vašega lepotca oz. za to krivite neprimerne pripomočke ter pribor, si lahko ubodete poseben kit za odklepanje AMD procesorjev. Tokrat so eno različico ogledali na OCIA, kjer so z njim odklepali 1600+ inačico Palomino procesorja. Klik!

0 komentarjev

Razlikovanje med AthloniXP in AthloniMP

Storage Review - V forumih StorageReviewa so se pojavile govorice o tem, da naj bi bilo novo AMDjevo čipovje 760MPX zmožno razlikovati med AthloniXP in MP. Fizične razlike med procesorjema praktično ni, le da MP tudi uradno podpira delovanje v večprocesorskih sistemih, XP pa ne. Če se bodo govorice izkazale za resnične, bo šla večina idej o zelo zmogljivih in dokaj poceni dvoprocesorskih sistemih ,temelječih na AMDjevem Palominu, rakom žvižgat. Debato najdete tukaj.

0 komentarjev

Slabe novice za lastnike ABIT plošč

X-Bit Labs - Z novimi AthlonXP procesorji so se na spletu pojavila številna sporočila razočaranih lastnikov številnih matičnih plošč, ki ne zmorejo podpirati najnovejših AMD-jevih procesorjev. Med razočaranimi lastniki pa niso samo tisti, ki posedujejo plošče neznanih tajvanskih proizvajalcev, ampak celo tisti, ki so veliko stavili na sedaj že legendarne ABIT-ovke. In katere ABIT-ovke imajo probleme z AthloniXP? Berite dalje:
  • Vsi lastniki, ki imate v svojem računalniku KT7 / KT7-RAID / KT7E plošče (vse verzije) in KT7A/KT7A-RAID V1.0/1.1/1.2, ste lahko upravičeno razočarani, saj vaše plošče ne bodo nikoli videle Athlonov XP.

  • Bolj srečni ste lahko lastniki plošč ABIT KG7 / KG7-RAID in ABIT KT7A / KT7A-RAID V1.3, saj so le-te popolnoma združljive z AthloniXP

V čem tiči problem? Dejstvo je, da AMD navaja, da so AthloniXP popolnoma združljivi za nazaj tako z najnovejšimi chipseti, kot tudi z malce starejšimi VIA KT133/A/E, tako da tukaj nebi smelo biti problema. Po vsem tem lahko sklepamo, da so...

6 komentarjev

Odklepanje AthlonovXP

VR - Zone - Eno kratko a uporabno novico nam je poslal Dare:

AthloniXP so med nami že kar nekaj časa (še posebej njihovo poimenovanje..). Tisti, ki jih imate in gruntate, kako bi jih odlkenili - tukaj so za vas spisali zelo dober članek prav o tem. Obvezno branje vsem!

0 komentarjev