»

Hibridni dlančnik

Infosync - Podjetje bsquare se je odločilo narediti nekaj drugačnega. Naprava je mešanica med dlančnikom in prenosnim računalom. Poimenovali so ga z imenom Maui, njegove specifikacije pa so sledeče: ima 400 MHz Intelov procesor, 64MB pomnilnika, 32 MB Flash ROM in odličen zaslon z diagonalo štirih palcev, resolucijo 640x480 in 16-bitno barvno globino.

Njegova teža znaša 280 gramov, meri pa 140×87×19.5 milimetrov. Baterija zdrži tri tedne v stanju pripravljenosti, 3 do 7 ur pogovorov po omrežju GSM in 3 ure WAPanja preko GPRSja.

Na voljo sta dva modela in sicer s podporo 900/1800 MHz ali 900/1900 MHz. Klik!

3 komentarji

Halo, Rex? Dej mi Fidota na telefon!

Vnunet - Če po bazah vlačimo američane ter krožkarje pa ne bo narobe, če našo pgsql bazo (ter cenjeno bralstvo) osvetlimo z informatizacijo -- lovske -- družbe na finskem.

Verjeli ali ne, lovskim psom bodo lastniki lahko montirali gsm telefon (z gps napravo [:\\]). Lovec bo tako lahko poklical svojega psa ter ga vprašal katero žival je zasledil. Ta mu bo odgovoril z laježem... Benefooš!!

4 komentarji

Zamenjava LED diod

Overclockers Cafe - Sicer je to popolnoma preprosta modifikacija (zamenjati LED diode v CD-ROMih in disketnikih namreč), toda če ste še bolj žačetniški moder, potem le oddeskajte na Virtual-Hideout.Net in si preberite članek o tej modifikaciji. Tokrat se je avtor članka spravil nad disketnik in dva CD-ROMa, sam pa vam predlagam, da se spravite vsaj nad vaš CD vrtiljak ali pa na vašo pečko, saj verjetno disketnik uporabljate bolj malo. (Disketnik lahko uporabite za vajo.) Seveda je odveč, da poudarjam, da boste s tem izgubili garancijo!

1 komentar

Kako spajkati

Mikhailtech - Tukaj si lahko ogledate vodič o tem, kako postati profesionalec pri spajkanju. Kot sami veste (vsaj tisti, ki ste kdaj modificirali računalnik), je zelo težko natančno prispajkati tisti majhen košček žice na pravo mesto. Ta vodič se loti točno tega problema. Kaj vse potrebujemo za uspešno spajkanje in kako se le-tega lotimo. Na žalost pa vodič nima niti ene fotografije, zato je bolj teoretične narave. So pa vsaj nazorni opisi...

1 komentar

Zamenjava LED-ic v Nokii

Overclockers Australia - Ah ja, kakor jaz vem, so LED-ice zadnje čase zelo popularne. Modifikatoji jih dajejo tja, kamor bi človek najmanj pričakoval, ali pa že obstoječe LED-ice zamenjujejo z drugimi, barvno bolj navdušujočimi (npr. modrimi - meni niso všeč, ker mi preveč "silijo" v oči). LED-ice lahko polepšajo izgled marsikatere stvari, najbolj pa navdušijo na mobitelih. Za navdušene modifikatorje sem našel to stran, ki skozi slike prikazuje, kako se v Nokiinem mobitelu (zaenkrat 3210 in 6150) zamenja LED diode. Modifikacija ni kar tako, saj je potrebno cinjenje, uporaba volt/amperometra, ter nekaj spretnosti. Če ste se naveličali zelene svetlobe, ki osvetljuje mobitel in bi radi imeli modro, potem le modificirajte. Na lastno odgovornost seveda.

5 komentarjev