»

Namerno uničevanje iPhonov

Izdelan 'preveč' dobro?

vir: Tom's Guide
Tom's Guide - Ameriška zavarovalniška družba Supercover Insurance, pri kateri je mogoče zavarovati tudi elektronske napravice (npr. mobilne telefone - iPhone), ugotavlja, da je kar dve petini zahtevkov za povračilo sredstev, povezanih z uničenim iPhoneom, neupravičenih. Večinoma gre sicer za ljudi, ki so jim njihovi mobilni družabniki tako pri srcu oz. jih tako skrbi zanj, da ga zavarujejo, a je pri tej zgodbi tudi druga plat. Pri zavarovalnici so predvsem v mesecu, ko je Apple predstavil iPhone 3GS, opazili kar 50% več zahtevkov za nadomestilo sredstev za nov aparat, saj je bil stari ukraden, izgubljen oz....

33 komentarjev

Nokia zapira svoje fizične trgovine

Trgovina v Londonu

vir: engadget
engadget - Nokiina prva izguba po desetih letih očitno ni prišla brez posledic, saj so že povedali, da so močno oklestili nabor novih mobilnikov za leto 2010, namesto tega pa se bodo osredotočili na izboljševanje tistih, ki bodo ugledali luč sveta. Varčujejo tudi pri zmanjševanju razvojnega oddelka (pogosta napaka mnogih družb, ko pride do denarne krize), zdaj pa so povedali še, da zapirajo nekaj svojih fizičnih trgovin.

Svoja vrata je sprva zaprla trgovina v Londonu, tej pa sta sledili trgovini v New Yorku in Chicagu, kar, glede na Veliko Britanijo, niti ni tolikšno presenečenje. Nokia je že od nekdaj večino svojih aparatov prodala predvsem v Evropi, medtem ko so v ZDA imeli manjši tržni delež. V...

25 komentarjev

Tatov še niso našli

The Register - Gotovo se še spominjate senzacionalne kraje pomnilniških modulov v oktobru iz skladišča v bližini letališča Heathrow. Ker angleške oblasti nepridipravov, ki so se polastili za kar 4.5 milijona funtov dragocenih ploščic, še niso našle, so se odločili za pomoč zaprositi javnost. V Veliki Britaniji je tako razpisana nagrada 100.000 funtov za vsakogar, ki bi lahko s svojimi informaciji pomagal spraviti tatove za zapahe. Če imate slučajno kakšne insajderske informacije, pokličite 0208 897 7412 oziroma anonimno številko 0800 555 111. Klik!

1 komentar

Ukraden RAM

The Register - S tem ne mislim kakega tatiča, ki je izmaknil 256 MB ploščico. O ne, kot lahko preberemo v tej zgodbi na The Register, so si faloti privoščili kar 4.5 milijona funtov vredno zalogo RAMa, ki je bila shranjena v skladišču blizu Heathrowa. Sedaj policija poziva prodajalce, naj pazijo na kake prepoceni ponudbe RAMov.

3 komentarji

Tekoča kovina

CNN - Dvakrat trša kot titan, ne rjavi, hkrati pa jo lahko ulivamo kot plastiko. Znanstvena fantastika? Niti ne. Postopek izdelave take kovine je znan že precej časa - normalna kovina ob ohlajanju tvori kristalne strukture, če pa nekatere zlitine ne ohlajamo počasi, ampak hitro, se ne tvorijo kristalne strukture, temveč ostane struktura podobna vodi ali plinu. Do sedaj ni bilo mogoče izdelovati večje količine takega materiala - da so lahko kovino dosti hitro ohladili, so laho izdelovali le tanke trakove. Sedaj pa nič več - kot si lahko preberemo v tej zgodbi, je znanstvenikom uspelo narediti postopek za itdelavo večjih količin. Problem ostaja cena - 20 do 30 zelencev za kilogram, drugače pa se zadevo lahko uporablja na veliko področjih - na primer pri palicah za golf, kijih za baseball, itd.

Ostaja pa seveda en problem - nihče ne bi rad videl, da bi se tak kos kovine naenkrat začel sprehajati okoli v stilu Terminatorja 2 [:D]....

1 komentar

Milijoni konzol v Čezlužje

The Register - Microsoft in Nintendo sta objavila več podatkov o številu plasiranih enot svojih konzol na trg Severne Amerike: Microsoft je znova odposlal več kot milijon enot, do konca leta pa jih namerava 1 do 1,5 milijona; Nintendo bo poslal 1,3 milijona GameCube-ov, po vsem svetu pa jih namerava prodati kar 4,5 milijona, kar je 12,5 procenta več, kot je bilo predhodno načrtovano.

0 komentarjev