»

Dva procesorja: se splača?

Bitbender Forums - Pred kratkim sem v forumu zasledil zanimivo debato o tem, koliko se splača uporaba dveh procesorjev doma. Prišli smo do zaključkov, da je razmerje cena/zmogljivosti pri dvoprocesorskih rešitvah zelo neugodno za domačo uporabo.

Na Bithbender Forums pa so preizkušali prednosti in slabosti dvoprocesorskih sistemov iz čisto performančnih vidikov. Ni jih zanimala cena, v tem primeru je bila pomembna zmogljivost. In prišli so do zelo zanimivih zaključkov. Klik!

2 komentarja

Na zahodu nič novega

več strani - No, skoraj nič, izšel je namreč procesor AMD Athlon MP 2100+, ki je praktično enak Athlonu XP, le da ima MP bit nastavljen na 1, kar mu omogoča, da brez težav deluje v dvoprocesorskih sistemih na dual-CPU ploščah. Druga novost je pa mobilni Duron 1300, grajen na jedru Morgan. Radujte se, ako se hočete [:D]. Klik!

Dodatek, 18:30 - Test novega Athlona MP 2100+ si lahko preberete tudi na AnandTechu, kjer so ga primerjali s strežniško konkurenčnim Xeonom 2.4 GHz. Klik!

0 komentarjev

Test ABIT VP6 @ 2CPU

2CPU - Na 2CPU si lahko preberete njihov test ABIT VP6 matične plošče. Platko so si ogledali z malo bolj "profesionalnega" vidika, saj so navsezadnje stran, ki se ukvarja predvsem z dvoprocesorskimi sistemi. Kot je bilo za pričakovati, so nad platko bolj ali manj navdušeni, in končna ocena je temu primerno visoka.

ABIT VP6 sem si že pred nekaj časa ogledal tudi jaz, toda še vedno sem o njej deljenega mnenja. Namreč že od začetka nič ni bilo tako kot bi moralo biti in po kar nekaj dneh (tednih?) in zamenjavi skoraj vseh kritičnih komponent sem prišel do zaključka, da sem nesrečno dobil defektno plato. Zato boste na Slo-Techov test VP6ke morali počakati še nekaj časa, saj bom probal celoten test ponoviti od začetka z drugo ploščo.

1 komentar