»

Microsoft preiskuje črni zaslon smrti

BBC - Tako imenovani modri zaslon smrti je že stari znanec v Microsoftovih operacijskih sistemih, ki se pojavi takrat, ko si sistem po napaki ne more opomoči, zato se iz preventivnih razlogov ustavi. V povsem novem in ličnem Windows 7 pa se pojavlja še črni zaslon smrti, ki se iz sedaj še neznanih razlogov pojavi po prijavi uporabnika v sistem. Zaslon je dobesedno črn, saj je povsem prazen. Trenutno prvi osumljenec je varnostna posodobitev, ki je bila izdana 10. novembra, in bi naj povzročila te težave v Windows XP, Visti in Sedmici.

Podjetje Prevx, ki prav tako študira omenjene težave, pravi, da so našli že vsaj 10 okoliščin, v katerih lahko pride do napake. Dodajajo, da je napaka tako stara, da se pojavlja celo v Windows NT in vseh nadaljnjih verzijah. Microsoftov predstavnik za stike z javnostmi je dejal, da težavo že preiskujejo in da naj uporabniki ob težavah kontaktirajo podporo uporabnikov. Popravka v Redmondu niso izdali, saj naj za napako ne bi bili odgovorni.

31 komentarjev

Kako na nov način ubiti Windows XP?

Ga pogrešate?

Slashdot - Kljub trudu velike čete razvijalcev v Redmondskih laboratorijih se vedno najdejo junaki, ki so pametnejši od njih in predvsem bolj zviti, kar dokazuje tudi njihovo najnovejše odkritje v Windows XP. S pomočjo majhne spremembe v registru lahko operacijski sistem prepričate, da ob držanju tipke Ctrl in dvakratnem pritisku na Scroll Lock poklekne. Podana so tudi navodila, kaj storiti, če se računalnik resetira, namesto da bi prikazal tradicionalen moder zaslon smrti. Klik!

17 komentarjev

Dekleta, ne zamerite se geekom!

The Register - (še posebej če ste pred tem z njim imeli spolne odnose)

Dejstvo je, da znamo biti geeki prav tako zamerljivi kot vse ostale človeške podvrste. Da temu ni tako, dokazuje izjema: angleški študent. Dekletce ga je namreč zapustilo. Posledično je logično, da je vdrl v njen e-poštni račun, spremenil podatke ter prilimal par sličic njunega lastnega spolnega akta, na spletno stran prilimal video posnetek, natisnil 50 plakatov podobnih Dejanj™ ter jih kanil razobesiti po njenem domačem mestu. Vsekakor izvirno. Poleg tega so se na tapeti znašli tudi vrli administratorji ter še nekaj stupidnosti, za katere pa velja embargo, torej se po njih odpravite tjakaj -- Klik!

Pravijo, da mora biti računalnik res samo orodje...

3 komentarji

Dvajset milijonov šeststo tisoč za internet

Vnunet - Internet uporabljam zgolj za e-maile: se mi bolj splača dvajsetkrat dnevno se povezat na internet za eno samo minutko, ali pa enkrat dnevno za dvajset minut?

Morebiti kdo ni razumel "pasti", t.j. da se pri tem ne plača zgolj za vsako na internetu preživeto minuto, ampak tudi vsak klic in bi v prvem primeru prav lahko naklamfali strošek štiridesetih minut dnevno (kar pa so računovodje pri SiOL-u pred časom odpravili).

Pikolovstvo? Niti ne. Angleški ravnatelj je tako prejel račun za -- reci in plačaj -- 57.000 angleških funtov (tečaj cca. 361 SIT). Interneta v tem času koristili kakopak niso, ker je med montažo novega strežnika prišlo do napake, vsled česar je usmerjevalnik noro poskušal vzpostaviti zvezo z internetom, a vedno neuspešno; klici so bili seveda pravilno zaračunani.

Uporabnikom svetujemo: med nevihtami izklopite električno napajanje računala, ko pa niste na internetu, modem za vsak slučaj ugašajte. Če imate Okna.

p.s.: Leto dni nazaj se je nekaj podobnega storilo meni,...

2 komentarja

IT humor: BSOD - Bud Screen of Death

BBspot - Zagotovo med nami ni uporabnika, ki se ne bi že kdaj bil srečal s t.i. modrim zaslonom smrti, bodisi v malce starejših Oknih ali pa celo v novih Ikspejih™, čeprav naj bi to bilo po besedah Microsofta nemogoče. Pa veste kaj v resnici pomeni kratica BSOD? Blue Screen of Death pravite? Nak, ne bo držalo. Na BBSpotu nas preprečujejo, da zgoraj omenjena kratica predstavlja v resnici Bud Screen of Death. Ogled za vse ljubitelje Budweiserja obvezen. Klik!

1 komentar

Računalniški humor

Linux Weekly News - Računalniški humor nas spremlja že od same iznajdbe računalnika. Mimogrede, beseda "bug", kar pomeni računalniškega hrošča, je nastala na precej smešen način. Nekoč so nekje testirali nek računalnik, ki pa ni in ni hotel delati. Po kasnejšem pregledu računalniškega drobovja so ugotovili, da se računalnik ni pognal zaradi vešče, ki se je zagozdila v računalnik. Od takrat naprej se pojavlja beseda "bug", ki pomeni napako(e) (hrošča) v programu ali čipu (spomnite se hroščatega i820). Vendar te novice nisem namenil, da bi vam govoril o računalniških hroščih, veščah ali kakih drugih žuželkah. Tokrat sem našel stran, na kateri so se spravili na Unix. Če omenimo besedo Unix, se vas bo večina spomnila na operacijski sistem, vendar besedo Unix najdemo tudi na drugih stvareh (tudi na plenicah). Nekaj primerov Unixa so prikazali na tej strani. Kaj naj rečem? Obiščite stran in se nasmejite, kajti smeh je pol zdravja . ...

0 komentarjev