»

RIM bo zaradi izpada uporabnikom ponudil brezplačne aplikacije

Heise - Omrežje BlackBerry se je po izpadu na začetku prejšnjega tedna pobralo, sedaj pa mora RIM nazaj na svojo stran pridobiti še uporabnike, ki so jih na cedilu pustili za tri dni v Evropi, Afriki, na Bližnjem vzhodu in Indiji, ter dober dan v obeh Amerikah. Podobno kot se je moral ob svoji eskapadi izprsiti Sony, ki je uporabnikom zaradi izpada storitev PSN in SOE ponudil paket brezplačnih vsebin, kani storiti tudi RIM.

Da bi se opravičili uporabnikom zaradi izpada, bo več kot 70 milijonov strank od srede dalje lahko brezplačno preneslo paket aplikacij, ki sicer stanejo več kot 100 dolarjev. Med njimi najdemo igre SIMS 3, Bejeweled, N.O.V.A., Texas Hold’em Poker in Bubble Bash 2, Photo Editor Ultimate, DriveSafe.ly, iSpeech...

3 komentarji

Kaj vse lahko storite s CD-ji

Gospod natakar, ribjo ploščo prosim. :)

vir: Olympus.Net
CD Sculpture - Kaj storimo, ko nam priljubljeni štedilnik, ehm, oprostite, priljubljeni program za peko CD-jev, le-tega uniči? Plošček vržemo v najbližnji koš, kakopak, po možnosti z veliko jeze [;)]. Če pa imate teh medijev na zalogi veliko, lahko uporabite svojo domišljijo in napravite prave umetnine[:D].

Katere, vprašate? Hja, če sodite med ljudi, ki se jim valja doma kakšnih pet neuporabnih ploščkov, jih lahko porabite za okras vašega avtomobila. Ako jih imate na zalogi nekje od deset do trideset, lahko morebiti okrasite vašo sobo. Če pa imate na zalogi še več neuporabnih CD-jev, potem si velja ogledati tole stran! Dobili boste lahko namig, kaj z vašimi pokvarjenimi ploščki storiti.

11 komentarjev

Izpad

Slo-Tech - Danes smo ponovno nazaj na SMP sistemu, tako da bi stran morala delovati hitreje. Zaradi izpada, ki je posledica nepričakovanih komplikacij ob zamenjavi, se opravičujemo. Zahvala gre pa zagotovo tudi podjetju RedRat Store, ki nam je ta mesec in pol, ko je bila SMP plošča na popravilu, dostavilo zgleden nadomestek. Hvala!

10 komentarjev

2.000.000

Slo-Tech - To je pa že dosežek, vreden omembe. V letu in pol ste naš števec spremenili že dvamilijonkrat. Zahvala gre samo vam, bralcem ter forumašem. Mi bomo pa še naprej delali po svojih najboljših močeh. ...in zdaj gre Sergio, poln elana, naprej pisati članke... [:D]

9 komentarjev

Gonilniki v Linux jedru

Linux Today - Gonilniki za eksotično strojno opremo pod Linuxom so bili svojčas kar precejšen problem, a počasi se se stvari začele obračati na bolje in zadnje čase je podprto takorekoč vse (razen mojega winblowz modema na notebooku... grrr). Tule je interview z Jonathanom Corbetom, soavtorjem knjige Linux device drivers. Človek zelo dobro pozna razvoj Linux jedra v zadnjih nekaj letih in pove veliko zanimivih stvari o tem, kako se bo pisanje gonilnikov razvijalo naprej. Pravi, da bo zelo zanimivo, ko bodo v vseh mrežnih gonilnikih prisotne možnosti 'zero-copy', pa tudi bolj natančno zaklepanje za SMP sisteme bo Linux potiskalo vedno bolj med profesionalne strežniške sisteme. Skratka zanimivo branje.
Mimogrede, če hočete biti vedno na tekočem z razvojem Linux jedra, potem redno preverjajte stran kt.zork.net. Na njej se dobi tedenski povzetek dogajanja na dopisnem seznamu razvijalcev.

0 komentarjev

SMP in igre

Tom's Hardware - Ja, prav vidite. Spet sem jaz. Odpisal sem še zadnje "popravne" eksterce, kar pomeni, da nimam več izgovora zakaj ne pišem novic. Ste me kaj pogrešali. Hotel sem, da bi bil moj "povratek" spektakularen, da bi vam torej natresel veliko novic, a sem se uštel. Vsi pisuni so se potrudili in vam včeraj napisali vse, ampak res vse dobre novice. Zato se danes ne bom toliko posvečal novostim, kot se bom raznim testom.
Vsi vemo, da je SMP (dva sinhrono delujoča procesorja) predvsem za zelo zahtevne operacije. Če naprimer načrtujete v CAD-u, je razlika med eno in dvo-procesorskim sistemom očitna. V igrah, ki SMP-ja ne podpirajo, ta razlika ni opazna. Quake3 pa, v povezavi z Windows2000, podpira SMP. Kako se le-ta obnese, preberite tukaj. Mimogrede, obnese se!

4 komentarji

SMP

Earth Web - Na EarthWebu so napisali informativen članek o računalnikih z dvema procesorjema. Zaključki niso nič kaj pretresljivi, menijo pa, da se za domačo uporabo in uporabo v pisarnah to definitivno ne izplača. Drugače je pri različnih grafičnih porgramih, pa tudi tukaj se za SMP sistem odločimo le, če nam dotični program podpira mulitprocesiranje in bomo s tem prihranili veliko časa.

3 komentarji