»

Test plošč na nForce2

Bench House - nVidiino vezje za matične plošče, imenovano nForce2, se je obneslo izredno dobro. Sedaj lahko sklepamo, da se bodo tovrstne matične plošče pocenile, saj v veljavo prihaja novo vezje, imenovano Ultra 400 nForce2. Kaj bi si še želeli. Na Bench House so si pogledali osnovne plošče, ki temeljijo na nForce2 vezju. Test vsebuje matične plošče vseh priznanih proizvajalcev, vsled česar je dokaj obsežen. V branje.

6 komentarjev

nForce 2 Ultra - kmalu

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs naj bi nVidia kmalu izdala novo vezje za Socket A procesorje s 400 MHz FSB - nForce2 Ultra, naslednika velike uspešnice nForce 2. Sicer nekatere matične plošče bazirane na nForce 2 vezju že sedaj podpirajo 400 MHz, a pri nVidii so se odločili malce nadgraditi nForce 2. Glavna zadeva naj bi bilo bolj izpopolnjeno in stabilno delovanje 400 MHz FSB procesorjev. Verjetno pa bodo ostale stvari kot so DASP, dvokanalni pomnilnik in integrirana grafična kartica Geforce 4 MX ostale nespremenjene. Seveda lahko pričakujemo, da bodo pri nVidii vgradili tudi Serial-ATA kontroler, gigabitno mrežno kartico, itd.

6 komentarjev

Abit in nForce2

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je Abit odločil spremeniti imena svojim nForce2 osnovnim ploščam. Celotna serija naj bi se tako sedaj imenoval NF7. Uradno niso navedli razloga čemu tako, dejstvo pa je, da si bo nova imena dosti lažje zapomniti. Tako bo sedaj moč kupiti tri Abitove plošče na nForce2 naboru:
  • Abit NF7 bo zgrajena na nForce2 SPP ter bo veljala 160 evrov
  • Abit NF7-S bo prav tako zgrajena na nForce2 SPP, opremljena pa bo še s Serial ATA ter Firewire standardoma. Stala bo 240 evrov
  • Abit NF7-G, grajena na nForce2 IGPin z integriranim grafičnim jedrom, pa bo vredna 180 evrov.
Originalna novica tukaj.

0 komentarjev

Igra Nvidia umazano igro?

X-Bit Labs - Tega, da Nvidii za vrat močno diha ATI, vam ni potrebno razlagati. Čeprav je po drugi strani spet vprašanje, če stanje ni ravno obratno. [:\\]

Po drugi strani pa sem na X-bit Labs zasledil podatek, da primanjkuje čipov serij Ti 4200, Ti 4600 in MX 440. Sicer razlog menda pripisujejo nepričakovanemu povpraševanju po karticah na teh čipih, po drugi strani pa v tem članku najdemo zanimivo tezo. To, da so vsi prej našteti čipi podlaga za AGP 4x kartice kar bode v oči. Tako naj bi Nvidia zavestno prikazovala pomanjkanje, v tem času splavila nove, AGP 8x kartice, in ker bodo slednje dražje, tudi pošteno zaslužila.

Tsk, tsk, Nvidia..

28 komentarjev

Še več osnovnih plošč

Tweak Town - Nabor KT400 si je, kljub začetnim malce slabšim kritikam, že dodobra utrl pot med nas in postal naš dobri znanec, prav tako pa tudi plošče temelječe na njem, saj natančno vemo, kaj lahko od njih pričakujemo. Vsi, ki ravno kupujete novo matično pločo, se tako ne morete pritoževati nad izbiro ter testi, ki so vam na voljo. Tokrat so na TweakTown spisali test štirih že znanih osnovnih plošč (dve Abitke, MSIjevka ter Soyo plošča), ki so jih tokrat podredili skupinskemu mučenju. [:D] Če želite torej ultimativno najboljšo ploščo zase, klik!

0 komentarjev

Leadtek z nForce2 ploščami

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je tudi Leadtek napovedal izdajo svojih osnovnih plošč na nForce2 ST naboru. V Leadteku so potrdili, da bodo osnovne plošče naprodaj, kakor hitro bo to mogoče. Neuradni viri na internetu že omenjajo imena teh plošč, imenovale naj bi se namreč K7NCR18D-PRO, K7NCR18D, K7NCR18G-PRO ter K7NCR18G. Vse plošče bodo podpirale vse SocketA procesorje, imele bodo tri DIMM, štiri PCI ter eno AGP režo, razlikovale pa se bodo v finesah, kot so USB priključki, Firewire krmilnik, integrirana zvočna ter grafična kartica, ipd. Dodatne informacije ter preglednica specifikacij na tej strani.

0 komentarjev

nForce2 v rokah AnandTechovcev

AnandTech - Danes se dogajajo samo čudovite stvari, vsaj za AMD privržence. Izšla sta nova procesorja, stari se ceníjo, nForce2 trka vrata ... No, dobre tri mesece po tem, ko je nVidia predstavila nForce2, so se končno pričele pojavljati tudi matične plošče, temelječe na njem. Na AnadTechu so si ogledali Asusovo A7N8X v povezavi z najmočnejšim Athlonom ta hip. In rezultati so prijetno presenetili. Klik!

3 komentarji

Danes je velik dan

Overclockers Australia - Tako so se izrazili fantje na Overclockers Australia, ko so pisali o novih Athlonih XP ter nForcu 2. Nekaj tega se dobili malo prej od našega novega pisca McHuscha, sam pa vam posredujem še nekaj povezav do nekaj ostalih testov. Če imate preveč časa, seveda.

Paličice in čepke lahko nabrusite na: Dovolj za celo popoldne...

0 komentarjev

AthlonXP 2800+ pod drobnogledom

Ace's Hardware - AMD je danes po načrtih izdal novega prvaka v AthlonXP seriji, Athlona 2800+, ki deluje na 333 megahercih FSB. Na Ace's Hardware so si nov procesor ogledali v kombinaciji z osnovno ploščo, grajeno na nForce2 čipovju. Najmočnejšega AthlonaXP so primerjali z ostali procesorji te serije, ga malce navili ter pognali kup uporabnih ter neuporabnih benchmarkov. In ugotovitve? Preberite test, prišepnem vam lahko samo, da se ga trenutno še ne izplača kupiti.

3 komentarji

Testi novega Athlona XP?

Warp2Search - AMD je za torek napovedal izdajo novih najmočnejših Athlonov XP, 2700+ ter 2800+, na spletu pa sta se že danes pojavila benchmarka še neizdanega Athlona 2800+. Athlon naj bi bil testiran v 3DMarku, kjer "je dosegel" zavidljivih 14625 točk, ter v PC Marku. Koliko sta navedena testa resnična ne vem, je pa zanimivo, da je PCMark AthlonaXP zaznal kot Durona 2,25GHz. Skratka, bodimo skeptični. Klik!

0 komentarjev

Novi Athloni v torek

več strani - Procesorski vojni še ni videti konca. Pravzaprav se vedno bolj zaostruje, saj kani AMD, če gre verjeti X-Bitovcem ter The Inquirerjevcem, prvega oktobra izdati najmočnejša predstavnika Athlon XP serije, modela 2700+ in 2800+, ki bosta neposredna konkurenta trenutnemu Intelovemu paradnemu konju, Pentiumu 4 2,8 GHz. Najpomembnejša novost je vsekakor uporaba 333 megaherčnega sistemskega vodila, ki bo dodobra izboljšalo zmogljivost ter izkoristek novih procesorjev. Uradno bo to vodilo podprto šele z novimi BIOSi na obstoječih KT400 ploščah, neuradne govorice pa so, da bodo ti procesorji delovali tudi na KT333 ploščah. Logično. Klik, Klik!

4 komentarji

Athloni na 333 MHz vodilu - več podatkov

The inquirer - Med brskanjem po The Inquirerju sem naletel tudi na to zanimivo novico, ki malce bolj obravnava prihodnje AMD-jeve Athlone, ki bodo po novem delovali na 333 MHz (166 MHz DDR) vodilu. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi bili po poročanju AMD-ja kanček hitrejši od različic na počasnejšem vodilu, tako v igrah, kot tudi v ostalih programih. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi nemoteno delovali tako na KT333, kot tudi na naborih KT400 in KM400. Novo vodilo pa ne bo edina novost prihajajočih Athlonov, saj bosta različici 2800+ in 3000+ vsebovali tudi 512KB L2 predpomnilnika (jedro Barton). Kako se bodo novi Athloni obnesli v praksi, pa bomo lahko videli že 7. oktobra, ko bo na prodajne police prispela različica 2700+.

4 komentarji

Novi gonilniki za nForce in ATIjeve Radeone

Guru 3D - Kot ste lahko prebrali že v naslovu, so na voljo zopet novi gonilniki, in sicer za nVidiin nForce in ATIjeve Radeone. Gonilnike za nForce dobite tukaj, gonilnike za Radeone pa tu. Radeonovi gonilniki so verzije Beta 6.13.10.6052 in so napisani za čipe:
  • Radeon 7000 / Radeon VE

  • Radeon 7200 / Radeon

  • Radeon Mobility

  • Radeon Mobility 7500

  • Radeon Mobility 7500 GL

  • Radeon 7500

  • Radeon 8500

  • Radeon 8500 DV Edition

Aja, pa še to: gonilniki so napisani za operacijski sistem Windows XP.

4 komentarji

EAX tudi v nForcu

The inquirer - "Končno spet nekaj časa za novice", reče sly in se odloči, da spiše nekaj novic.
Že dalj časa se lahko čudimo Nvidiini novi pogruntavščini, ki sliši na ime nForce in bo najverjetneje postala precej priljubljen izdelek, ki bo že tako odličnim AMD-jevim Athlonom dal novega poleta. Kljub pestri paleti funkcij, pa ima nabor manjšo pomanjkljivost, ki bo prizadela predvsem igričarje, ki radi uživajo v prostorskem zvoku - najnovejši gonilniki še vedno ne podpirajo Creativove knjižnice EAX (Environmental Audio Extension), ki je v igrah skozi čas postala de facto standard. Zaenkrat še ni uradnih podatkov o vključitvi EAX-a v nForce, vendar se govori, da se nekaj premika v tej smeri in da bo Nvidia poizkušala narediti vse, da zadovolji kupce.

0 komentarjev

ASUS A7N266 - nForce plošča

The inquirer - nFoce je vsekakor vroč nabor, ki ga marsikdo kar težko pričakuje, saj na papirju izgleda zares izjemno, zato se je marsikatero podjetje, ki izdeluje matične plošče odločilo, da ga podpre. Za nas bo precej zanimiva plošča ASUS A7N266, ki bo gotovo zadovoljila tudi navijanja željne osebke. Njene specifikacije bodo:
  • Podpora procesorjem AMD Athlon/Duron s frekvencami od 550 MHz do 1.4 GHz

  • nForce Platform Architecture z 200/266 MHz FSB, vgrajeno GeForce 2 MX grafično kartico in podporo 6 kanalnemu zvoku

  • 3 DIMM reže, ki bodo podpirale do 1.5 GB PC1600/PC2100 DDR SDRAM pomnilnika

  • 5 PCI, 1 AGP Pro in 1 ACR reža

  • vgrajena LAN kartica

  • vgrajen RAID krmilnik

  • 2 UltraDMA 100/66/33 kanala

  • ATX faktor

The Inquirer navaja, da bo to najverjetneje edina matična plošča, ki ne bo uporabljala Nvidiinega referenčnega dizajna, ampak bo izdelana v ATX obliki. Videli jo bomo v Q3 2001, se pravi nekje v zelo bližnji prihodnosti. ...

2 komentarja

nForce matične plošče konec septembra

The Register - Medtem, ko se bosta VIA in Intel zaradi "sporne" licence za izdelavo Pentium4 naborov dobesedno pobila med seboj, Nvidia precej umirjeno zaključuje sago o svojemu nForce naboru, ki bo izdelan za AMD-jeve procesorje Athlon. Nvidia je najverjetneje že zdavnaj pričela z masovno proizvodnjo nForce čipov, saj lahko prve matične plošče pričakujemo že konec septembra. Znani so tudi proizvajalci - Abit, Asustek, Gigabyte in MSI, kar pomeni, da nas čaka kar lepo število zanimivih matičnih plošč.
Nvidia je sicer podprla AMD-jevo platformo, vendar pa se še vedno veliko govori o podpori Intelovim Penitum III procesorjem, saj je nForce kar precej tesen sorodnik čipovja, ki ga uporablja X-box (za manj izobražene: X-boxove "možgane" predstavlja Pentium III procesor). Še več, govori se tudi nekaj o podpori procesorjem Pentium4, saj naj bi bila Nvidia po nekaterih podatkih precej blizu pridobitvi Intelove uradne licence.
nForce na papirju sicer izgleda precej obetaven, vendar se bojim, da nForce...

0 komentarjev