»

Bo Tablet PC uspešnica?

The inquirer - Sicer je sledeča novica predvsem namenjena prihajajočemu Tablet PC-ju, ki ga namerava Microsoft obelodaniti naslednji četrtek, po drugi strani pa je tudi dobra iztočnica za razmišljanje.

Verjetno ni dvoma, da bo MS svojo najnovejšo pogruntavščino, Tablet PC predstavil, tako kot je potrebno (lahko samo upajo, da ne se ne bo zgodilo podobno kot na predstavitvi Oken 95). Prav tako prodajalci in proizvajalci upajo, da se bo Tablet PC prijel, in to deloma celo v preveč optimističnem oziru.

Po drugi strani pa se avtor članka sprašuje, kaj nam sploh proizvajalci prenosnikov nudijo. Tako naj bi trgu sami določali, kaj si le ta želi, namesto, da bi ponujali to, kar trg dejansko želi. Tako naj bi na zadnji Intelovi konferenci predstavili prenosnik, ki na zunanji strani kaže zadnje e-maile. Kot da bi bili vsi vedno na poti med sestanki in bi pričakovali pošto tečnega šefa.

Originalno novico najdete tukaj, predstavitev Tablet PC-ja pa tukaj....

0 komentarjev

Za prijetno branje

Overclockers Australia - Zadnje čase opažam, da so pisci testov zelo pridni in, če bi se želeli prebiti skozi vse teste, ki nam jih dostavijo, ne verjamem, da bi se lahko.

Tako so se za vse "mazohiste" potrudili na Overclockers Australia, in na enem mestu zbrali kar 36 testov, od ohišij, matičnih plošč, grafičnih kartic, preko spominskih modulov do hladilnikov. V primeru, da na tale deževni dan nimate pametnejšega opravila, je obisk OC Australia obvezen.

0 komentarjev

AMD: Čipov je dovolj

Vnunet - AMD je že v torek predstavil in uradno splovil svoja nova AthlonXP procesorja, vendar bodo morali kupci počakati vsaj do konca leta, da se bosta znašla tudi v računalnikih navadnih uporabnikov. Ker so Intelovi procesorji navadno ob predstavitvi že na zalogah, so se na internetu pojavile govorice, da AMDjeva proizvodnja procesorjev ne dohaja povpraševanja ter njihovega marketinškega oddelka. Kakorkoli že, AMD je te novice ostro zanikal, saj bosta, po besedah njihove tiskovne predstavnice, procesorja v omejenih količinah OEM proizvajalcem dostopna že v poznem novembru. Pravi še, da bodo računalniki namenjeni božični prodaji, že vsebovali ta procesorja. In še ceni: 400 dolarjev za močnejšo ter 350 dolarjev za šibkejšo različico v količinah nad tisoč kosov. Klik!

4 komentarji

nForce2 v rokah AnandTechovcev

AnandTech - Danes se dogajajo samo čudovite stvari, vsaj za AMD privržence. Izšla sta nova procesorja, stari se ceníjo, nForce2 trka vrata ... No, dobre tri mesece po tem, ko je nVidia predstavila nForce2, so se končno pričele pojavljati tudi matične plošče, temelječe na njem. Na AnadTechu so si ogledali Asusovo A7N8X v povezavi z najmočnejšim Athlonom ta hip. In rezultati so prijetno presenetili. Klik!

3 komentarji

Danes je velik dan

Overclockers Australia - Tako so se izrazili fantje na Overclockers Australia, ko so pisali o novih Athlonih XP ter nForcu 2. Nekaj tega se dobili malo prej od našega novega pisca McHuscha, sam pa vam posredujem še nekaj povezav do nekaj ostalih testov. Če imate preveč časa, seveda.

Paličice in čepke lahko nabrusite na: Dovolj za celo popoldne...

0 komentarjev

AthlonXP 2800+ pod drobnogledom

Ace's Hardware - AMD je danes po načrtih izdal novega prvaka v AthlonXP seriji, Athlona 2800+, ki deluje na 333 megahercih FSB. Na Ace's Hardware so si nov procesor ogledali v kombinaciji z osnovno ploščo, grajeno na nForce2 čipovju. Najmočnejšega AthlonaXP so primerjali z ostali procesorji te serije, ga malce navili ter pognali kup uporabnih ter neuporabnih benchmarkov. In ugotovitve? Preberite test, prišepnem vam lahko samo, da se ga trenutno še ne izplača kupiti.

3 komentarji

Testi novega Athlona XP?

Warp2Search - AMD je za torek napovedal izdajo novih najmočnejših Athlonov XP, 2700+ ter 2800+, na spletu pa sta se že danes pojavila benchmarka še neizdanega Athlona 2800+. Athlon naj bi bil testiran v 3DMarku, kjer "je dosegel" zavidljivih 14625 točk, ter v PC Marku. Koliko sta navedena testa resnična ne vem, je pa zanimivo, da je PCMark AthlonaXP zaznal kot Durona 2,25GHz. Skratka, bodimo skeptični. Klik!

0 komentarjev

Rheobus na OC Australia

Overclockers Australia - Test Rheobusa je bil na Slo-Techu že objavljen, vendar sem vam za osvežitev spomina poiskal še en test, ki so ga tokrat opravili na Overclockers Australia. Da na kratko ponovim: Rheobus je napravica, ki vsebuje regulatorje, s katerimi lahko nadzorujemo hitrost ventilatorjev. Dobimo ga v kit izvedbi (razstavljen), vendar sestavljanje ni težavno. Vse kar moramo storiti je, da ga inštaliramo v 5,25 " plastično ploščico in ga vstavimo v ustrezno odprtino na ohišju. Kako stvar izgleda? Oglejte si na sliki:

5 komentarjev