»

Nič več brezplačnega Red Hat Linuxa

Slashdot -

Red Hat je sedaj tudi uradno naznanil, da ukinjajo brezplačni Red Hat Linux. Tako bodo verzije 7.1, 7.2, 7.3 in 8.0 uradno podpirali do konca letošnjega leta, najnovejšo 9.0 pa do prihodnjega maja. Novih različic ne bomo več ugledali, zakaj sedaj se bodo posvetili razvoju novega Red Hat Enteprise Linux paketa, ki bo plačljiv. Uradno Red Hatovo elektronsko sporočilo o tem.

No, čisto konec brezplačnega Red Hat Linuxa to navsezadnje le ne pomeni, saj se bo projekt Fedora, ki sicer ni uradno podprt, a poteka pod okriljem Red Hata, in gradi distribucijo Linuxa iz samih brezplačnih programov, nadaljeval.

Izvirna novica.

7 komentarjev

So MS Windows končno nared za povprečne uporabnike?

Kiberpipa - Pojavlja se vedno več vprašanj, ali so Microsoftova Okna končno postala pravšnja tudi za namizja povprečnih uporabnikov?

Nekdo je odgovor poizkušal poiskati tako, da je naložil WindowsXP. Izdelek je nato temeljito preizkusil in prišel do zaključka, da kljub njegovim velikim upom Microsoftova Okna vendarle še niso uporabna za povprečne ljudi. Očitno bomo morali še naprej ostati na Linuxu...


Dodatek: za vse, ki še vedno niste ugotovili: GRE ZA JOKE

23 komentarjev

Izšel je Red Hat Linux 8.0

Linux Compatible - Red Hat je danes izdal osmo verzijo svoje linux distribucije za domačo uporabo, ter uporabo v manjših podjetjih. Nova različica prinaša izboljšan grafični vmesnik, s čimer po enostavnosti ter prijaznosti do uporabnika konkurira Microsoftovim Oknom™. Red Hatova umetnina sestoji iz šestih CDjev, od katerih so trije nujni za namestitev. Dolvleka™ in originalen članek tukaj.

10 komentarjev

Redhat bo uradno podprl Hammer - x86-64

Slashdot - RedHat je napovedal, da bo v svojih produktih podprl procesorje temelječe na arhitekturi Hammer. Vse skupaj bo namenjeno predvsem strežniškemu trgu, poskrbeli pa bodo tudi, da bo linux hkrati dobro poganjal tudi stare 32 bitne programe. Glede na to, da RedHat vse popravke Linux jedra in ostalih komponent pridno prispeva nazaj v community, to pomeni, da bo celoten Linux zelo dobro podpiral Hammerja. Verjetno bo podpora Hammerju dostopna prej kot bo MS uspel izdati 64 bitna polkna. V bistvu nova jedra 2.5 podporo že vsebujejo, prilagoditi pa bo treba še ostale dele sistema. Klik tukaj!

10 komentarjev

Red Hat in šolstvo

Slashdot - Red Hat je pred kratkim začel izvajati svoj K-12 Red Hat Linux Pilot Program, s katerim želi podjetje prodreti v različne šole s svojim Linux operacijskim sistemom. Prednost tega programa je, da je za šole popolnoma brezplačen. Vse kar morajo šole storiti je, da si zagotovijo računalnike, ki ustrezajo zahtevam Red Hatovih programov. Več o samem programu si lahko preberite tukaj, podjetje pa je za pohvaliti, saj je to zelo dober način, kako razširiti vpliv Linuxa.

0 komentarjev