»

Atari prodaja remake konzole Atari 2600

TG Daily - Za vse nostalgike, ki pogrešajo igre iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, Atari vsake toliko časa izda kakšen posnetek svojih konzol Atari 2600 in Atari 7800 iz 70. in 80. let. Leta 2004 je tako začel prodajati Atari Flashback, leto pozneje Atari Flashback 2, sedaj pa pripravlja Atari Flashback 2+. Ta sestoji iz konzole, dveh igralnih palic za krmiljenje in ustreznih priključkov za priključitev na televizijo. Za razliko od originalnih konzol nova ne uporablja ROM-kasete, temveč ima vse igre naložene v pomnilniku. Gre za 20 naslovov, ki jih je imel že originalni Atari 2600, na primer Pong, Missile Command, Asteroids, Centipede, in 20 novih iger. Prodaja naj bi stekla 22. februarja, sedaj pa so mogoča prednaročila.

15 komentarjev

10-Gigabitna povezava med Ljubljano in Mariborom

Telekom Slovenije - Telekom Slovenije je v telekomunikacijskem centru v Dravljah v Ljubljani priključil desetgigabitno "ethernet povezavo", na IP-hrbteničnem omrežju med Ljubljano in Mariborom.

Po napovedih Financ naj bi nadaljevali z nadgradnjo in zagotavljanjem tako zmogljivih povezav z drugimi regijskimi vozlišči v Sloveniji. Še letos načrtujejo terabitno povezavo v Sloveniji.

Visoko zmogljivo IP omrežje je dobra novica za ponudnike multimedijskih storitev in za široko pasovno povezovanje oddaljenih enot podjetij za poslovanje v realnem času. Tudi IP telefonija bo zagotovo imela svoj prostor v tem omrežju.

Vir: Telekom Slovenije.

33 komentarjev

Legenda se vrača

Konzola Atari 7800

Slashdot - Ko začnemo premišljevati o naši preteklosti, predvsem računalniški, se zelo redko in težko izognemo podjetju, ki je eden izmed pionirjev na področju računalniških iger, Atariju. Legendarni ustvarjalec iger, ki so v času Quaka, Dooma, Unreal Tournamenta in Call Of Dutyja že povsem predpotopne, nas je navduševal z inovacijami, kot so Centipede, Asteroid, Pong, Breakout, Solaris, Battlezone ipd. In ker je mnogo uporabnikov še vedno navdušenih nad staromodnimi igrami, podjetje za november pripravlja paket Atari Anthology, v katerem bo izdalo 85 svojih starih iger za PlayStation 2 in Xbox za vsega 20...

7 komentarjev

Toliko o zmogljivosti hrbteničnega omrežja

PC Gameworld - Na petek, trinajstega septembra, je bila izdana predstavitvena različica igrice Unreal Tournament 2003, katere končna izdaja naj bi udarila po prodajnih policah enkrat jeseni tega leta. Če gre verjeti temu članku, se lahko že sam demo zapiše v anale računalniške zgodovine, saj ga je iz vseh zrcalnih strežnikov vunpotegnilo, reci piši, kar milijon in dvesto tisoč ljudi. Atari si mane roke ter že vidi dolarčke, internetno hrbtenično omrežje pa počasi diha po starem - ob izdaji demota naj bi se "hitrost interneta" po svetu kar razpolovila. Klik!

2 komentarja

Test grafičnih kartic z Unreal Tournament 2003

AnandTech - Anandtech že kar lep čas testira grafične kartice s programom, ki ga poganja srce Unreala II, sedaj pa so se spravili testirati še z igro Unreal Tournament 2003. V test so vključili vse GeForce 3 in 4, celotno paleto kartic GeForce MX, ostarelega a še vedno močnega Kyra II, ATI-jeve Radeone 7500, 8500 in 8500 LE ter Matroxovo Parhelijo. Kartice so prestajale težke trenutke pod bremenom te igre, ki je tekla v različnih ločljivostih in z različno količino podrobnosti. Kako so se kartice odrezale, si lahko ogledate tukaj. Ne bo pa škode, če kar takoj povem, da premočno vodijo GeForci 4 Ti, zanimivo pa si je ogledati tudi nihanje Parhelije, ki je enkrat popolnoma pri dnu, drugič pa se povzpne vse do vodečih Nvidiinih kartic.

3 komentarji

10 gigabitov v sekundi

The Register - Združeno kraljestvo je prvo, ki je vzpostavilo 10 Gbps povezavo med dvema točkama, vsaj tako pravijo oni. S tako hitrostjo imajo za sedaj povezani samo dve hrbtenični točki, v bližnji prihodnosti treh mesecev pa mislijo z novo tehnologijo opremiti še tri postaje. S stališča prenosa po hrbteničnem omrežju angleškega interneta je bil ta korak že kar nujen, saj bo táko prenovljeno omrežje zdržalo špice obremenitve, ki narasejo tudi do 15 Gbps. Nepredstavljivo :D. Klik!

4 komentarji