»

Radeon s 64 ali 128 MB pomnilnika?

X-Bit Labs - Tako, vsi ki se v forumu pritožujete, da na internetu in mogoče najti nobenega testa, kjer bi neposredno primerjali dva Radeona s 64 ter 128 MB pomnilnika, samo za vas.

Na X-Bit Labs so preizkusili dva Radeona 9000, različico s 64 MB ter Pro različico s 128 MB pomnilnika ter ju primerjali še z nekaterimi, ta trenutek, popularnimi grafičnimi karticami. Vas zanima kaj so ugotovili? Klik za branje!

1 komentar

Radeoni z 256 MB pomnilnika?

X-Bit Labs - Še pred kratkim smo se spraševali, kaj nam bo prineslo povečanje količine pomnilnika na grafičnih karticah s 64 na 128 megabajtov. No, proizvajalci se očitno bijejo predvsem bolj za višje cifre, kot dejanske zmogljivosti, saj Xelo in Tyan že napovedujeta svoje Radeone 9700 z kar 256 megazlogi™ RAMa, kjub temu, da trenutni Radeonov PCB dovoljuje največ 128 MB. Kaj bo še dodatnih 128 MB RAMa doprineslo k zmogljivostim, mi sicer ni jasno, bo pa to dobra vaba za bogate kupce, ki so jim pomembne zgolj številke. Klik!

7 komentarjev

Zanimiv računalnik

Digit Life - Kljub temu, da VIA C3 ni ravno vrhunski procesor, se lahko v nekaterih pogledih enakomerno kosa z Intelovimi Celeroni. Še več, C3 ni bil nikoli mišljen kot procesor na katerem bi tekle zahtevne kalkulacije, ampak kot procesor, ki bi bil poceni, pripravljen za vgradnjo v vse manj zahtevne sisteme in zaradi majhne porabe enekrije kot nalašč za v lahke prenosnike. Zaradi dokaj nizke cene je C3 kot nalašč za v pisarne, kjer ne potrebujemo ravno procesorjev Pentium 2, Athlonov, Duronov ali kakšnih drugih visokozmogljivih primerkov. Poleg tega pa C3 ne zahteva velikih plošč, ampak je namenjen delovanju na majhnih Flex različicah, ki ne zasedejo toliko prostora in se brez posebnih težav vgradijo v majhna ohišja. In ravno majhnost je ključ do uspeha v svetu poslovnih računalnikov, kjer vedno primanjkuje prostora. Enega izmed takih malih računalnikov so stestirali tukaj. Imenuje se Shuttle SV24 Barebone in vsebuje vse potrebne komponente, razen procesorja C3, ki ga moramo vgraditi sami. Res...

3 komentarji

1.7 GHz Pentium 4 že naprodaj!

Tom's Hardware - In sicer v Singapurju. Cena se giblje od $1,439 za različico z 128 MB pomnilnika, pa do $1,639 za različico z 256 MB pomnilnika, ki je seveda v obeh primerih Rambusov. Res, da je to po frekvenci trenutno najhitrejši procesor na trgu, kljub temu pa me zanima, kdo je dobesedno tako nor, da bi samo za procesor in pomnilnik (samo 256 MB) odštel 375 tisoč tolarjev! Prav tako ne vidim smisla v izdajanju novih Peniumov 4. Dosti bolje bi bilo znižati cene in stroške proizvodnje sedanjim Pentiumom 3, saj za celo nižjo ceno dobite AMDjevega Thuderbirda 1333 MHz kot pa Intelovega Pentiuma 3 1000 MHz. No ja, malo pozno, a vseeno, hvala A.L.T. .

9 komentarjev

Prihodnost izmenjave filetkov

Tech Report - Razsodba o usodi Napsterja je mimo nas potekla kar nekako neopaženo, saj so v ospredju bile druge stvari. Sicer je večini znano, da bo Napster poleti prenehal z zastonjskim poslovanjem, toda, po pravici povedano, se nihče ni prav zavzel za vse skupaj. Je tako prav, ali narobe? S tem vprašanjem in s posledicami, ki bodo nujno in neizbežno sledile, se ukvarjajo v tem zanimivem članku na Tech Reportu. Izmenjava glasbe in drugih datotek preko interneta se je zadnje čase razvila preko vseh pričakovanih meja, toda vprašanje je, kaj se bo zgodilo, ko bodo milijoni uporabnikov naenkrat ostali brez preprostih programčkov, kot je Napster... Ali lahko to pomeni konec proste izmenjave v širšem merilu?

4 komentarji