»

Kingston 5GB DataPak PC Card HDD & Reader

Mikhailtech - Na Mikhailtech so napisali članek o v naslovu omenjeni napravi. Naprava je zelo dobro opisana na petih straneh članka, ocenili pa so jo z zelo visoko oceno, saj vsako stvar zelo dobro "zapakira". Če se obrnemo k videzu napravice opazimo, da je zelo podobna miški, le da ima na sprednji strani odprtino. Sedaj (in po pogledu na sliko) morda veste kaj več, če pa še vseeno ne veste za kaj gre, si oglejte članek kar sami.

0 komentarjev

TwinMOS PC3700 DDR

VR - Zone - Potem, ko je Jedec sprejel PC3200/DDR400 standard, je TwinMOS prvi naredil korak naprej in predstavil PC3700 DIMM spominski modul. Modul deluje kar pri 466 MHz in omogoča spominsko prepustnost do 3768 MB/s. TwinMOS je za to uporabil čipe z dostopnim časom 4,3 ns in latenco 2,5. Delujejo pri napetosti 2,7 +-0,1 V - se pravi nad standardom 2,5 V za "navadne" DDR module - kar malce kaže na to, da so se posluževali metod, ki niso neznane povprečnemu overclockerju. [:D]

Večina spominskih modulov PC3500 ali PC3600 z izbranimi čipi, še vedno uporablja 5 ns čipe, DDR 466 MHz pa predstavlja že skrajnost obstoječe tehnologije in hitrejši moduli bodo verjetno morali presedlati na bolj napredne tehnologije pakiranja čipov kot sta BGA (Ball Gridd Array) ali CSP (Chip Scale Packaging) - podobno kot se je zgodilo pri DDR spominu na najhitrejših grafičnih karticah. Celotno novico s povezavami na nekaj...

4 komentarji

Še več DDR400 modulov

več strani - DDR400 je postal že pravi naslednik dodobra uvevljavljenga DDR333, kljub temu da JEDEC sploh še ni uradno postavil standarda za DDR400. Proizvajalce seveda to ne moti, izdali so si kar svoje standarde. Danes vam predstavljam testa TwinMOSove in Corsairove DDR400 palčke, katerih teste ste si že lahko ogledali. Da vidimo, če pridejo različne spletne strani do enakih rezultatov.

2 komentarja

Asus A7V8X

Lost Circuits - Zadnje čase pišem skoraj samo še o novih ploščah, čipovjih in pomnilnikih. No, da se ne izneverim tradiciji, še ena novica iz podobnih logov.

Na spletni strani Lost Circuits so si ogledali še eno izmed mnogih matičnih plošč na KT400 osnovi - Asusovo A7V8X. Potrudili so se in spisali dolg in obširen, kar enajststranski test omenjene plošče. Vsi, ki se odločate o nakupu nove osnovne plošče - Klik!

3 komentarji

Quad Band Memory oziroma QBM

AnandTech - Do sedaj prepustnost pomnilnika in vodila ni bila tako hud problem. Z uvedbo RDRja in DDRja, so se potrebe pokrile. Seveda pomnilnik s tako prepustnostjo in primernostjo za tako hirost vodila ne bo nikoli dovolj za še hitrejše procesorje in hitrejša vodila. DDR bo prepočasen, DDR II pa bo prišel na trg šele leta 2004. Vsekakor bi RDR zadovoljil potrebo za recimo Intelove Prescott procesorje, ki bodo tekli pri zunanji frekvenci 667MHz, toda zaradi visoke cene proizvajalci iščejo drugačne poti.

Za 5,3GB/s kot bi moral zapolniti pomnilnik bi bilo zadosten poleg RDRja le še dvokanalni DDR, toda vseeno si proizvajalci plošč in naborov čipovij želijo nekaj preprostejšega. Tako se VIA pripravlja na predstavitev Quad Band Memory (QBM), ki temelji na sedaj poznanem DDRju.

0 komentarjev

Komplet LED diod namesto neonke

Overclockers Cafe - Zelo zanimiva pripravščina. Moram reči, da sem tudi sam preden sem vgradil v računalo neonko razmišljaj, da bi kupil 4 ali 5 modrih LED diod jih povezal skupaj in tako dobil ustrezno razsvetljavo notranjosti ohišja. A ugotovil sem, da bi bilo precej dražje, več dela bi imel pa še svetloba ne bi bila tako enakomerno razporejena.
Na Mikhailtech so spisali članek o komercialni industrijski rešitvi - LazerLED. Zadeva izgleda zelo dobro in je popolnoma enostavna za priklop (na molex). Dobimo jih lahko v rdeči, modri, zeleni, beli ali rumenkasti barvi, prednost take luči pa je zelo majhna poraba...

6 komentarjev