»

Coolerji na kupu

Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so spisali test, ki bi ga lahko označili kot megatest™. Testirali so namreč, reci in piši, štiriintrideset različnih hladilnikov za AMD procesorje. Ogledali so si vse mogoče od Volcanov do eksotičnih Siper Cu Kingov. Če ste bili do sedaj v dilemi, kateri cooler izbrati za vašega aemdejčka™, po prebiranju tega testa ne boste več. In, da, test je resnično dolg, že če se prebijete skozenj, ste dobri. [:D] Branje nadobvezno.

11 komentarjev

Nov test glodalca

3DGPU - Da, da, glodalci so zagotovo eden najpomembnejših delov naših računalnikov, saj je to del, ki ga neposredno držimo v roki. [:P]

Kakorkoli že, če si želite prihraniti boleča zapestja, si vsekakor omislite udobnega glodalca, bodisi z repom ali brez. Da bi bila ta odločitev lažja, so poskrbeli na 3D GPU, kjer so spisali test Logitech MX700 Cordless mišaka. Klik!

5 komentarjev

Radeon 9700 Pro by ATI

Extreme Overclocking - Čez vikend se na internetu ne dogaja praktično nič novega, tako da vam danes lahko le podam kakšno povezavo na teste že poznanih stvari.

Na Extreme Oveclocking so si tako včeraj ogledali Radeona 9700 Pro. Gre za najmočnejšo grafično kartico trenutno, pa saj to verjetno že veste. In kaj je pri tem testu tako posebnega? V bistvu nič, poudarimo le, da gre za Built by ATI kartico, tako da si lahko ogledate kako izgledajo tisti najboljši Radeoni in kaj vse vam ATI priloži. Klik!

3 komentarji

Še stoprvič: Radeon 9700 PRO

Explosive Labs - Na Explosive Labs so opisali že nam dobro znano grafično kartico: ATi Radeona 9700 Pro, ovešeno s 128 MB pomnilnika. Kot po navadi, so kartico preizkusili s kopico testov (3D Mark, Comanche 4, Quake 3, Serious Sam 2, DroneZ, Jedi Knight II in Code Creatures Benchmark Pro), preizkusili pa so jo tudi na novem vodilu AGP 8x. Seveda so prišli do zaključka, da kartica kraljuje ter pohvalili ATi, da je izdelal tako zmogljivo kartico, a opozarjajo na prihod NV30, ki se kani zgoditi v prvih mesecih 2003, saj bo le-ta izdelan v 0.13 mikronski tehnologiji in bo uporabljal DDR-II. A ATi seveda ne bo sedel križem rok. Le še klik stran...

Dodatek by McHusch: Tudi pri HardOCP so testirali enako kartico.

0 komentarjev

Navijanje AMD procesorjev

Tweak Town - Ker se v zadnjem času v forumu pojavlja spet vse več vprašanj v zvezi z navijanjem, odklepanjem ter drugačno predelavo Athlonov, vas lahko razveselim s temle člankom.

Na TweakTown so vzeli čas in lepo napisali osnove navijanja AMDjevih procesorjev, začenši pri terminologiji navijalcev, optimalnih nastavitvah BIOS, odklepanju ... Članek obsega enajst strani in vam bo zagotovo v veliko pomoč. Hitro brat!

1 komentar

Radeon 9700 Pro - stoprvič

Guru 3D - ATIjev Radeon 9700 je nedvomno najboljša ter najbolj popularna kartica trenutno, o čemer zgovorno priča nešteto testov na internetu, ter še vedno nastajajoči novi. Na Guru3D so spisali obiširen test, v pravem pomenu besede obširen, saj zazvema kar šestnajst strani, omenjene Herculesove izvedbe Radeona. In kaj so odkrili novega? Praktično nič, Radeon je še zmerom car med grafikuljami™.[;)]

2 komentarja

Vojna grafičnih gigantov

Digit Life - Še preden je nVidia uradno razkrila svojega konkurenta Radeonu 9700, ki se bo imenoval NV30 ter bo neposredni naslednik GeForce 4 serije grafičnih kart, ATI že napoveduje naslednji grafični čip, ki se bo imenoval R350. Izdelan bo v 0,15 mikronski tehnologiji (za razliko od NV30, ki bo narejen v 0,13 mikronih) ter dveh izvedenkah, močnejši R350 ter malce šibkejši RV350. Prav tako pa se omenja še R280, ki naj bi bil grajen na istem jedru, kot Radeon 9000. Skratka, obeta se nam zanimiva jesen. Klik!

0 komentarjev

Nedeljske debate

Slo-Tech - Aktualno v Slo-Techovem forumu, kraju večnih debat: mh8759a je želel vedeti, kakšno sintakso uporabljajo programerji ter naletel na zanimive odgovore. Jebiveter je dokončal svoj projekt kockastega vodnega hlajenčka ter povezave do slik objavil v tej temi, prav tako je storil tudi alien-w. Freejack se je naveličal preračunavati frekvence ter sprogramiral zelo enostaven, a učinkovit programček Overclocking Calculator. Pucvoler je objavil slike svojega v popolnost vodno hlajenega ter čisto tihega ohišja. Pa naj še kdo reče, da je naš forum dolgočasen [:D]. Veselo na branje!

2 komentarja

Test Radeona 9700 Pro

AnandTech - Ja, Radeon 9700 je uradno zunaj in na Anandtechu so pripravili test, ki je še vroč. Prišel je pravočasno, frekvence so enake napovedanim in tudi drugih neprijetnih presenečenj ni. Naj samo povem, da je kartica superduper ter da si lahko vsak Slo-Techer želi, da bi mešala grafiko v njegovem mlinčku. Neprijetnosti z gonilniki, ki so bile prisotne ob izidu Radeona 8500, so preteklost zaradi odlično izdelanih in kamnolomsko stabilnih Catalyst gonilnikov. Pa ne bom dolgovezil, kar hitro na branje!

Dodatek: še linki do testov dotične plastike na drugih straneh:

20 komentarjev