»

SuSE za Itaniume2

MadPenguin.org - Nemško podjetje SuSE je danes oznanilo izid SuSE Linux Enterprise Server 8 za družino procesorjev Intel Itanium, ki je tako postal je prvi strežniški izdelek tega podjetja za procesorje Intel Itanium 2. SuSE je bil prav tako izbran za člana "TeraGrid", znanstvenega računalniška sistema za raziskovalce znotraj Združenih držav Amerike. Več o tem.

0 komentarjev

SuSE 8.1: oktobra

SuSE - Pripravljalci moje omiljene distribujije Linuxa, SuSE, so napovedali prihod naslednje verzije svojega ne-poceni paketa.

Tokrat se bo vse skupaj vrtelo okoli jedra 2.4.19, uporabnikove uči pa bosta najedali namizji KDE 3.0.3 ter Gnome 2, za vse tajnice pa bo tukaj MS-compatible OpenOffice 1.0.1. Tudi tokrat bo družbo okroglim medijem delala zajetna dokumentacija, paket pa bo seveda na voljo v osebni in profesionalni različici. Klik!

0 komentarjev

Kako namestiti Linux na XBox?

Xbox Linux Project - Navdušenci, ki se ukvarjajo s prenašanjem Linuxa na XBox, so končno napisali vodič, ki obravnava ravno ta postopek. Preden se lotite vsega tega (ali ima sploh kdo od vas XBox? [:8)]), pa je dobro, da naredite varnostno kopijo XBoxovega diska, zaželeno pa je tudi čim več znanja o Linuxu. Kako prenesti distribucijo SuSE Linux 8 na konzolo, si lahko preberete tukaj, če pa ste zagovornik projektov "linux from scratch", pa si preberite to stran, kjer obravnavajo inštalacijo Debiana. Pa še zanimivost: prvi članek je bil spisan ravno na konzoli XBox.

6 komentarjev

Kaj je nemško, je varno in ni drago?

Newsfactor - Linux oz. SuSE Linux. Na pričujočo distribucijo se je odočila preseliti tudi nemška uprava, ki se poleg vseh ekonomskih in tehničnih razlogov predvsem želi znebiti "monokulture", na katero so vezani pri uporabi Microsoftovih sistemov. Klik!

Postavitev sistemov bo potekala pod taktirko IBM-a, ki je pred časom sklenil bajno vredne posle z Red Hatom, nemškemu SuSE Linux AG pa je, ko je bil slednji v finančnih težavah, pomagal z izdatno finančno injekcijo.

0 komentarjev

CaluSErbo Linux?

ZDNet - V obveščenih krogih se šušlja, da naj bi v torek trije proizvajalci Linux distribucij, Caldera, SuSE in Turbolinux, svetu oznanili delo na skupni in enotni distribuciji operacijskega sistema Linux. Klik!

Sam vsekakor upam, da se bo to dejansko zgodilo. Moje mnenje o razdrobljenosti trga oz. distribucij ter težavah, ki jih ta "raznovrstnost" prinaša, se pač sklada s povedanim na ZDNetu. Ta distribucija pa bo tudi na ekonomsko-poslovnem področju veliko bolj kredibilna, saj danes nekako zgolj Red Hat uživa neko avtoriteto, posebno na področju certifikatov. Je tako, FlyOnNet? [:D]

6 komentarjev

SuSE osmico v izložbo postavi

SuSE - SuSE, stvarci tudi moje omiljene Linux distribucije, so obelodanili podrobnosti novega paketka paketkov, SuSE Linux 8. Po šestih mesecih špekulacij je tudi končno znana (ne?)pomembna podrobnost, da bo vključeno namizje KDE tretje generacije. Jedro ima biti verzije 2.4.18.

Podrobnosti so oz. bodo tukaj -- če pa se vam ne da čakati, da vrli prevajalci prevedejo nemško besedilo v večini ljubšega (beri: razumljivejšega), pa Klicken sie hier!

4 komentarji