»

Malo drugačni test zgoščenkoberov™

Mad Shrimps - Najbrž ste že vsi kdajpakdaj prebrali kakšen test cederoma ter se enostavno zgražali nad tehničnimi specifikacijami, ki nakazujejo, kako naj bi enota delovala. Nato jo stestirate vi ter ugotovite, da se lahko obrišete za tako idealne rezultate. Kmalu obupate ter potisnete izraze kot so "dostopni čas", "hitrost branja na obodu plošče", "stalna kotna hitrost branja", itn, globoko v podzavest. Pa saj hočete le, da bo cederom poceni, tih, hiter in nekvarljiv! No, iz laične perspektive so se tega lotili na Norih Rakcih, kjer so naredili video test večih CD branikov. Zakaj video? Ker so testi, milo rečeno, kruti [:D]. Klik!

1 komentar

MS Force Feedback in XP

The Register - Preden grem čisto brezveze v Ljubljano za dva dni, še ena, vsaj po mojem mnenju, absurdna novica.
Kot so objavili v tej novici na Registru, imajo novi Windowsi XP težave z Microsoftovo Force Feedback serijo. Tako sta med 12.000 podprtimi deli samo dva modela iz serije, medtem ko imajo ostali težave. Slaba reklama za MS, čeprav se še slabše piše Logitechu, ki na seznamu nima nobenega izdelka s povratnim odzivom.

4 komentarji

5 GB za fotoaparat?

The Register - Medtem, ko je že za vsak megabajt na 'pametnih karticah', ki jih uporabljajo recimo digitalni fotoaparati, potrebno odšteti malo bogastvo, pa je onim, najzahtevnejšim (ter hčerkicam naftnih mogotcev) na voljo 5 GB PCMCIA (tip 2) disk. No, na večini (predvsem cenejših) modelov fotoaparatov te reže ni, je pa na nekaterih (dražjih), ter seveda prenosnih računalnikih. Cena? Sodeč po The Register-u, je priporočena cena za Kingston Technology-ev DataPak 359 angleških funtov plus davek.

4 komentarji

Xbox 2

The Register - Če gre verjeti PC Format-u ter The Register-u, Microsoft pripravlja naslednika prihajajoče konzole, kodno imenovanega 'HomeStation'.

Xbox 2 naj bi bolj kot na igrah gradil na sicer manj interaktivni vsebini, multimediji. Po široki pipici bi vlekel video in glasbo, jih po potrebi presnel na disk (deloval naj bi tudi kot digitalni VCR), kjer bi po novem domovala tudi 'prirejena' Okna. Microsoft je plane o tako imenovanih 'desktop box'-ih že imel, prav tako Sony s svojim PlayStation-om 2, vendar je slednjega omejil predvsem počasen razvoj širokopasovnih spletnih povezav. Klik!

Hvala pisunskemu kolegu Slycerju!

11 komentarjev

Pentium 4 kastriran?

The Register - Sodeč po tej novici na The Register - u so morali inženirji pri Intelu kar pošteno garati, da so naredili P4 tako 'majhnega', kot je. Očitno je P4 tak, kot je bil originalno zamišljen, prevelik in so ga tako mogli 'oskubiti', kar pa seveda pomeni slabše preformanse...očitno je 0.18 mikronska izdelava prevelika, da bi se dalo stlačit noter vse, kar so pri Intelu hoteli...

3 komentarji