»

Vsaka tri leta nov prenosnik

The Register - Padanje prodaje očitno kaže zobe, saj Fujitsu Siemens Computer v Veliki Britaniji ponuja zanimivo akcijo za nakup prenosnikov. Ob nakupu prenosnika Fujitsu Lifebook z dodatno triletno garancijo v sklopu programa Lifebook4Life je kupec vsaka tri leta upravičen do brezplačne zamenjave prenosnika s takrat aktualnim (starega bo torej treba dati nazaj). Fujitsu se je zavezal upoštevati desetodstotno inflacijo v treh letih, tako da vam bo vsakokrat zamenjal izdelek z deset odstotkom dražjim od vašega pri nakupu. V čem je trik? Fujitsu trdi da, ga ni, saj je edini dodatni strošek razširjena garancija, ki stane 50 funtov. Akcija je omejena na rezidente Velike Britanije. Drobni tisk.

13 komentarjev

Garancija diskom s 1. oktobrom samo 1 leto?

Seagate - Tukajle si lahko preberete izjavo Seagate-a, da bo s 1. oktobrom garancijska doba znašala le še 1 leto. Enako naj bi se zgodilo tudi z vsemi ostalimi proizvajalci diskovja. Garancijska doba naj bi ostala nespremenjena le za SCSI diske.

Kdor namerava kupiti disk naj torej to stori še v tem mesecu. Zahvala pa gre prijaznemu prodajalcu, ki me je včeraj na to spremembo opozoril.

6 komentarjev

Vpoklica ni bilo

The Register - Če spremljate strani z "lažjimi" novicami, ki se nanašajo na informacijsko tehnologijo, potem ste vsekakor zasledili vest, da naj bi Fujitsu v Veliki Britaniji menda zaradi napake pozval lastnike 300.000 diskov, naj jih vrnejo.

Tako je poročal tudi The Register pred nekaj dnevi. Da je bila senzacija bolj napaka pri prevodu, pa je novinarjem na Registru zagotovil prestavnik za stike z javnostjo pri Fujitsuju, in zanikal, da bi kjerkoli vpoklicali nekvalitetne diske. Potrdil je sicer, da je med 10 milijoni diskov, ki jih izdelajo na Japonskem, med dvema in tremi procenti diskov z napako, samo da se enakomerno porazdelijo po svetu, in da ni nevarnosti, da bi se vsi nakopičili na manjšem področju.

Sicer pa najdete na koncu članka celoten potek zgodbe, če bi koga zanimalo.

Naj je res ali ne, samo IBM ima očitno konkurenco..

0 komentarjev

Prisluhni mi

Overclockers Australia - Ko sem gledal za zadnjimi novicami, mi je prišlo na pamet, kako smo lahko pravzaprav veseli, da so v Avstraliji tako zagreti člani Overclockers Australia. Glede na to, da so že zdavnaj v nedelji, imajo na svoji strani že nedeljske novice. Ki jih seveda dobite pri nas v lepi slovenščini.

Danes mi je od vsega, česar še niste prebrali, padla v oči povezana na IBM-ovo stran za pomoč uporabnikom, kjer najdete vse zvoke, ki jih pušča disk. Torej, če ste nesrečni lastnik IBM-ovega skupka elektronike in plošč, po domače diska, lahko preverite, kaj počne vaš disk, ko spušča čudne glasove. Prisluškovati pa najbrž znate..

1 komentar

HAMR - rešitelj diskov

Yahoo News - Nekateri "strokovnjaki" še danes poudarjajo, da bi bilo najbolje, če se diski počasi umaknejo na odpad zgodovine in prepustijo prostor drugim manj mehaničnim napravam, vendar pa nič ne kaže, da se bodo diski, katerih tehnologija je starejša od računalnika PC, tako kmalu umaknili drugim rešitvam. Seagate je namreč pred kratkim predstavil svojo tehnologijo HAMR (heat-assisted magnetic recording), s katero naj bi se diskom povečala gostota zapisa na kvadratni palec na kar 50 terabitov. Za primerjavo: največje gostote se zapisa se danes trenutno gibljejo okoli 50 gigabitov na kvadratni palec. In kako naj bi Seagatu uspelo spraviti na magnetno ploščo tako veliko količino podatkov? Tako gostoto zapisa naj bi dosegli s segrevanjem mesta, kamor bi bili podatki zapisani, s posebnim laserjem. Vendar pa je tehnologija še vedno v povojih, zato jo bodo vgrajevali v diske šele čez 5 do 10 let.

5 komentarjev

WD 100GB

Mikhailtech - Če vam venomer znova zmanjkuje prostora na trdem disku, si bo počasi treba omisliti kakšen takle disk. Western Digital 1000JB SE 100GB so si ogledali na Mikhailtechu. To je disk s po 40GB prostora na ploščo, 8MB predpomnilnika, solidno ceno in drugimi bombončki. Očitali so mu le visoko porabu procesorske moči potrebne za delovanje diska. "Stara" toda zaradi spremenjene cene zanimiva zadevica.

6 komentarjev

Serial ATA diskovje

PC World - Nekaj novih stvari o tem prihajajočem standardu. Seagate je izdelal prototipni SerialATA disk s hitrostjo prenosa podatkov 150 MBps, toda s potencialom, da bo nekoč deloval pri kar 600 MBps. Disk namesto 5V za delovanje potrebuje 3V in je s kontorlerjem povezan z 0,25 inčnim kablom namesto s standardnim 2 inčnim, kar bo razveselilo vse overklokerje. Prav tako disku ni potrebno določiti ali je šefe ali suženj (master/slave).

Seagate napoveduje prve SerialATA diske že jeseni, Maxtor in Western Digital pa mu bosta sledila konec leta, ko bo VIA že začela vdelovati podporo v njene čipsete. Prav tako bodo večje tudi kapacitete. Seagateova Barracuda ATA V bo, kot že vemo, držala 120GB podatkov. Western Digitalov novi Caviar (zanimivo ime) pa naj bi dosegel kar 200GB. Tukaj.

3 komentarji

I'm back

Jaz - Tako. Po dolgem in napornem dopustu (nobenega računalnika) sem se vrnil. Kako je bilo? Dolgočasno. Cel dan samo morje in morje in morje. Ko sem se vrnil, sem bil vesel, da so drugi pisuni več kot le nadomestili moj primankljaj.
Torej zdaj, ko sem spet nazaj, se vam obeta vsaj en test strojne opreme in, seveda, vsakodnevno obveščanje o dogodkih na računalniški sceni. Vem, da me niste pogrešali, ampak pustite mi moje iluzije...

9 komentarjev