»

Na Japonskem organizirali maraton humanoidnih minirobotov

PhysOrg.com - Na Japonskem so organizirali prvi maraton za humanoidne minirobote, ki se ga je udeležilo pet ekip. Tekmovanje se je odvijalo v dvorani v Osaki na 100-metrski krožni progi, kjer bil start v četrtek. Pričakovali so, da bo tekmovanje trajalo štiri dni, a so prvi na cilj prispeli že po dveh. Zmagal je Robovie PC, ki je za 422 krogov potreboval 54 ur 57 minut in 20 sekund, kar predstavlja povprečno hitrost 0,77 kilometra na uro. Drugouvrščeni je zaostal sekundo.



Žirija je dovolila, da so ekipe svojim robotom menjale baterije in servomotorje, ko so se ti iztrošili. Zmagovalec Robovie PC, ki meri 40 centimetrov in tehta 2,4 kilograma, je bil večino dirke na drugem mestu, a je v zadnjih izdihljajih preizkušnje prehitel...

35 komentarjev

Dve različici Oken?

Slashdot - Pred približno tremi leti je ameriška vlada Microsoftu grozila z razdelitvijo na več delov, in sicer zaradi izkoriščanja monopola in oviranja tekmecev. Po zamenjavi oblasti in sodnika je Microsoft ušel razdelitvi in prejel le nekaj blažjih ukrepov. Danes mu spet grozi razdelitev, a ne samega podjetja na več manjših, pač pa operacijskega sistema Windows na dve različici.

Tako naj bi Evropska komisija od Microsofta zahtevala, da v prihodnje prodaja dve različici svojega operacijskega sistema - eno z različnimi priloženimi programi, kot je npr. Windows Media Player, drugo pa brez nijh. Klik!

35 komentarjev

3D video natečaj

Slo-Tech - Resnična resničnost in 3delavnica.com razpisujeta nagradni natečaj za najboljšo 3D animacijo na temo potovanja paketov v računalniških mrežah.

Če imate nekaj preveč časa, dobro navito mrcino za renderiranje in nekaj domišljije se lahko preizkusite v spretnostih 3D modeliranja in animacije. Nagrada za najboljšega bo 75.000 SIT in pa predvajanje izdelka v oddaji. Čas imate do 1. marca, delate pa lahko tudi v skupinah. No, da vidimo kaj zmoremo narediti v 3D grafiki v Sloveniji.

Cilj projekta ni, da bi ljudje naredili čim bolj realistične predstave digitalnega mikrokozmosa, ampak da pokažejo svojo interpretacijo življenja v mrežah. Kaj torej po vaše sanja železnina?

13 komentarjev

Rabite mrežico za zaščito ventilatorja?

modtown - Če so vaše želje višje od trenutne (borne, moram reči) ponudbe v Mat'Kurji, vas bo tale novica razveselila. Pri modtownu so razpisali natečaj za najboljšo in najbolj izvirno 80mm mrežico za ventilator. Zmagovalec bo brezplačno prejel svojo zaščitno mrežico v zlati, rdeči, modri, srebrni ali prozorni barvi ter Antec-ov 80mm ventilator z vgrajeno modro diodo. Drugouvrščeni pa bo prejel le izdelan svoj "gril". Več podrobnosti izveste tukaj, predlogo za izdelavo pa dolpotegnite tule.

Upam da se bo kdo od forumašev opogumil in se udeležil tekmovanja, saj so do sedaj predstavljeni dizajni resnično revni in jih bo lahko premagati. Tekmovanje traja od 14. septembra do prvega oktobra, tako da je časa še dovolj. Pa kar na delo![:D]

0 komentarjev

Mrežice za ventilatorje - Thermaltake style

Tweakers Australia - Zdi se, da se podjetje Thermaltake vse bolj razvija v giganta, ki, kar se tiče hlajenja, ponuja že marsikaj - od ohišij in hladilnikov do okroglih IDE kablov ... in seveda mrežic za ventilatorje, ki so si jih ogledali na Tweakers Australia. Ponavadi na tržišču videvamo predvsem aluminijaste primerke, Thermaltake pa hoče vedno biti nekaj posebnega, zato je ponudil bakrene mrežice. To pa seveda ni nič slabega, saj Thermaltakove bakrene mrežice, če gre verjeti avtorju članka, izgledajo naravnost fantastično.

0 komentarjev

Mrežice za ventilatorje

Club Overclocker - Kar nekaj vode je že preteklo, odkar sem zadnjič dal povezavo na kakšen test teh precej koristnih pripomočkov. Kot gotovo že veste, so mrežice za ventilatorje bile do nedavnega namenjene samo kot varovalni pripomoček, ki je preprečeval, da bi kakšna stvar (prst? ) po nesreči zašla v ventilator. No, sčasoma, ko so modifikatorji pridobili vse več "pravic" in ko so predstavljali dovolj veliko kupno moč, pa so se proizvajalci teh mrežic začeli ukvarjati tudi z dizajnom. Tako smo lahko čez nekaj časa dobili "mrežice" v obliki "nuke" ali "biohazard" znaka, kmalu pa še pobarvane izvedenke le-teh (saj veste, kako so modifikatorji nori na žive barve ). No, če želite spet videti kakšen (krajši) test teh stvarc, potem oddeskajte na ClubOC, kjer so testirali "mrežice" podjetja ZXMods.

0 komentarjev

Fan Grills

več strani - Kaj sploh je fan grill? Fan grill je v bistvu zaščitna mrežica ali kako drugo zaščitno sredstvo, na kakemu večjemu ventilatorju (npr. na napajalniku), ki ščiti vaše prste/mačka/kanarčka/... pred poškodbam, ki bi jih lahko zadal ventilator (logično). Mrežica, ki jo dobimo zraven napajalnika povsem zadovoljivo opravlja svojo nalogo. Problem je v tem, ker so te mrežice precej dolgočasne na pogled. No, za estetike so spet poskrbeli pri nekaterih podjetjih, kjer so izdali precej zanimive stvari. ClubOC si je ogledal dva industrijsko narejena grilla - "Radiation Symbol" grill in "Biohazard" grill. Ker pa je treba grill-e tudi vgraditi, sem vam poiskal tudi članek, ki obravnava vgrajevanje v ohišje.

4 komentarji

Stajliš mrežice za ventilatorje

PC Workshop - Heh, moram priznati, da mi je ta pogruntavščina precej všeč: lasersko izrezane mrežice za ventilatorje najrazličnejših oblik. Glede na to, kako preprosta je izdelava le-teh in kako polepšajo videz ohišja se samo čudim, da se nekdo ni že prej spomnil česa takega. Kakorkoli, na PC-Workshopu lahko preberete "test" teh zadevic. Ok, sicer mi ni čisto jasno, kako se lahko dotične strani sploh testira, tako da dotičnem spisu recimo informativen članek. Vsekakor priporočam ogled za vse moderje!

4 komentarji