»

KT400 še živi

HardOCP - To čipovje, ki ga je zasnovalo in razvilo podjetje VIA, očitno še brca, kljub močni konkurenci s strani nForce II, saj se je na medmrežju ponovno pojavil nov test. Temu v dokaz je spletna stran [H]ardOCP, kjer so si ogledali predstavnico čipovja. Izbrali so si eno izmed dražjih in boljših matičnih plošč, ki sliši na ime ABIT AT7 MAX2. Ravno pred kratkim je bila ta plošča testirana na Amdmb, o čemer smo tudi pisali, zato nima smisla omenjati vse standardne KT400 značilnosti. Če vas morda pritegne njena lepa črna barva, klik!

0 komentarjev

Abit KD7-RAID

t - break - Osnovne plošče na čipovju KT400, kljub negativnih kritikam le-tega, še vedno nastajajo. Abit je po AT7 izdal še eno ploščo na tem veznem naboru, ki pa ni serije MAX, in je torej primerna za vse, ki želijo hitro osnovno plošče brez drugih bonbončkov in dodatkov, ter zanjo ne želijo odšteti preveliko vsoto. Abitko so si ogledali pri T-Break in ji prisodili solidno oceno.

0 komentarjev

Srebrna matična plošča

Frosty Tech - Kar takoj moram priznati, da so se proizvajalci matičnih plošč zadnje čase malce umirili in na srečo ni opaziti, da bi kakšen proizvajalec spet nameraval poslati na trg kakšen patetičen in grd primerek, na katerem so narisani beli smeški. Poleg tega pa kar nekaj časa nisem opazil kakšnih matičnih plošč, ki bi izstopale po barvi tiskanega vezja - vendar bo sedaj drugače, saj je podjetje Albatron Technology naznanilo nove matične plošče srebrne barve, ki bodo najverjetneje kar pošteno razveselile moderje. Bojda, da je plošča srebrne barve zato, ker je njena vrhnja plast prekrita s tanko plastjo srebra. Več o tem izdelku tukaj.

2 komentarja

Abit AT7 MAX2

t - break - Kljub temu, da je po mnenju nekaterih VIIno KT400 čipovje razočaralo, se proizvajalci še zmeraj trudijo z izdajanjem novih plošč. Pri Abitu so za nas naredili AT7 MAX2. Če še ne veste, tisti MAX2 v imenu pomeni oboroženost do zob z različnimi integriranimi dodatki (RAID, 5.1 zvočna kartica,...), pa tudi MediaXP si lahko omislite, če vam denarnica to dopušča. Za nameček je plošča v črni barvi, odlične OC preformanse ter SoftMenu pa sta tako ali tako že sama po sebi umevna. Test si preberite na tem naslovu.

0 komentarjev

Abit MediaXP @ Slo-Tech

škatla

Slo-Tech - Boeing je dobil za nekaj dni v uporabo Abit MediaXP - kontrolno ploščo s čuda raznoraznimi priključki in zanimivimi, uporabnimi funkcijami - in jo v tem času temeljito pregledal in obrabil, nato pa se je potrudil in za vas napisal test. Vsi bralniki za razne spominske kartice, optični vmesnik ter FireWire in USB2.0 vhodi so tokrat zbrani na eni sami napravi, ki čaka na vas. Hitro na branje, da vam ga kdo ne ukrade.

2 komentarja

ABIT spet preseneča z novim dizajnom

X-Bit Labs - Že kar dolgo je že od tega, odkar se je ABIT vpisal med legende med proizvajalci matičnih plošč. Podjetje se je čez noč proslavilo z izvrstnim matičnim ploščam, s katerim se je dalo iz procesorja iztisniti poslednji megaherc. Med dobrote so spadali še izjemna stabilnost, sexy rumena barva (OK, tole nima ravno kdove kakšnega učinka za zmogljivost ;)) ter nekateri dodatki, ki so kupca še dodatno razveselili. Med take koristne dodatke spada gotovo SoftMenu, zaredi katerega je ABIT pravzaprav zaslovel. Kljub vsem slavam, pa se mi zdi, da ABIT zadnje čase ni dal od sebe nič revolucionarnega. Vse se je zdelo, da so njihovi inženirji zaspali. Res? Pravzaprav tega ne moremo povsem potrditi, saj je ABIT pred kratkim razveselil z novim dodatkom, ki pa tokrat ne bo nov SoftMenu, niti debug screen. Ne, ABIT je pred kratim napovedal, da bo v vse prihajajoče plošče začel vgrajevati štirifazni napetostni pretvornik (four-phase voltage converter; pred tem so v svoje plošče vgrajevali samo...

5 komentarjev

Sestava svojega routerja

Geek Extreme - Imate doma malo večje lokalno omrežje? Si hočete omisliti router, a pač nimate denarja za tako špoganje? Na Geek Extreme so naredili konec tudi tej težavici. Za borih 50$ (kar znese dobrih dvanajst prešernov) si lahko sami postavite svoj router. Rešitev je sila preprosta - kupite star, zahojen računalnik stila 50+ MHz ter 16+ MB RAM ter gor namestite Linux. Ostalo je samo po sebi umevno. Če vam pa ni - pa kar veselo kliknite.

0 komentarjev