»

Sisova podpora nVidii

Akiba - Pri Akibi so naredili nekaj posnetkov iz priročnika ECSove matične plošče, ki temelji na SiSovem 370 čipovju. Zanimivo pa je to, da naj bi ta plošča (to čipovje) podpiralo samo nVidiine AGP 4× grafične kartice. To je vsekakor zelo slaba poteza SiSa, saj s tem to čipovje zgubi na prilagodljivosti drugih kartic, kot sta na primer Radeon in Kyro. Sliko priročnika najdete tukaj.

1 komentar

Taisolov Alpha-style hladilnik

Inside Hardware - Na Inside Hardware si lahko ogledate test novega Taisolovega hladilnika. Gre za naslednike njihovih popularnih CEK modelov, ki so zadnje čase navdušili OC skupnost. No, "posebnost" novega hladilnika je bakreni vložek v osnovi, ki izboljšuje prenos toplote med procesorjem in hladilnikom. Seveda vsi veste, da je Alpha dotično zadevo vpeljala že leto in pol nazaj, tako da bi temu težko rekli noviteta, obenem pa moram priznati, da je rešitev še kako efektivna. Kar oglejte si test...

0 komentarjev

VIAini načrti

Jaz - V svojem stostranskem stilu je Sharky objavil še eno analizo, tokratk načrtov največjega neodvisnega proizvajalca veznih čipovij, VIA. Podjetje je zadnje čase res kar hiperaktivno in moram priznati, da pripravljajo nekaj zanimivih stvarc (P4 čipovja, Dual SocketA čipovja...), tako da si zadevo le oglejte. Thnx, Mate.

0 komentarjev

Nova Soltekova SocketA plata

X-Bit Labs - Soltek je s svojo odlično SocketA platko povzročil razburjenje tudi v naših krajih, sedaj pa pripravljajo naslednico. Najavili so SL-75KAV-X matično ploščo, ki bo v bistvu popolnoma enaka predhodnici, torej bodo na njej 3 DIMM, 5 PCI, 1 AGP Pro in 1 ISA reže. Edina razlika bo v veznem čipovju, saj bo SL-75KAV-X uporabljala novo KT133A čipovje, ki uradno podpira 266MHz zunanje frekvence. Seveda je poskrbljeno tudi za nas overclockerje, saj je možno preko BIOSa nastavljati množilnik, zunanjo frekvenco ter napetost na procesorju in DIMM režah.

0 komentarjev

Test SiS730 čipovja

SysReview - Ok, Sergio je že izlil svoja najgloblja čustva v zvezi z mojim rođendanom, tako da lahko nadaljujemo z "navadnimi" novicami [:\\]. Torej, na SysReviewu so objavili enega izmed prvih testov SiSovega 730 čipovja. Gre za low-end čipset za AMDjeve SocketA procesorje. Na žalost zadeva ne podpira DDR SDRAMa, toda po moje bo vseeno dokaj konkurenčna, predvsem na manj zahtevnem trgu. Če vas zanima zakaj, si kar oglejte test!

0 komentarjev