»

VIA AGP 4.40

Amdmb.com - Da bi nam računalnik lepo in dobro ter predvsem hitro delal, potrebujemo vedno najnovejše in najbolj izpopolnjene gonilnike. O novih gonilnikih podjetja VIA so govorili na Amdmb. VIA je namreč izdala nove gonilnike za AGP vodilo, s katerimi naj bi grafične kartice bolje delovale v AGP 8x načinu. Razlike v testnih programih so bile dokaj majhne, a če imate širokopasovni internet, zakaj pa ne: test.

2 komentarja

VIA bo izdala RISC procesor

X-Bit Labs - Te dni se v Taipeiju odvija VIA Technology Forum srečanje, kjer VIA predstavlja svoje novosti ter načrte za prihodnost. Danes so potrdili govorice, da nameravajo v prvi četrtini prihodnjega leta izdati njihov prvi procesor na t.i. RISC (Reduced Instruction Set Computing) logiki, ki bo lahko uporabljan v napravah, kot so mobilni telefoni in podobno.

Gre za popolnoma nov trg, saj podjetje VIA na tem področju še ni ponudilo svojih rešitev in zamisli, izvzemši njihovo VIA Eden platformo, ki je poceni, a ima slabe zmogljivost in je torej primerna za pisarniški trg. V naslednjem letu tako VIA namereva izdati tudi nov North Bridge za platformo Eden.

Seveda se ob vsem poraja vprašanje, kje je VIA staknila načrt za izdelavo RISC procesorskega jedra, saj se doslej nista ne Cyrix, ne IDT ukvarjala s tem področjem. V kolikor so torej uspeli razviti hitro, poceni ter stabilno RISC jedro, VIA v prihodnosti ne bo več tako odvisna le od prodaje svojih čipovji za AMD in Intel procesorje. Klik!...

0 komentarjev

Novi VIA 4in1 gonilniki

VIA Hardware - Očitno Nvidia ni edini proizvajalec, katerega "neuradne" različice gonilnikov se "slučajno" pojavljajo na internetu. Od danes so namreč na voljo tudi neuradni VIA 4in1 gonilniki, različica 4.26. Če so dobri ali ne bomo lahko presodili šele čez nekaj časa, čeprav tipi pri VIA Hardware zatrjujejo, da je predvsem diskovni gonilnik precej izboljšan. Če se vam zdi vredno poizkusiti, jih najdete tukaj.

0 komentarjev

Novi VIA gonilniki

VIA Hardware - Dobra novica za vse lastnike WinME operacijskega sistema. VIA je izdala popravljeno verzijo svojega AGP gonilnika, 4.03e. Novi gonilnik menda odpravlja težave, ki so jih imeli WinME lastniki z inštalacijo in uporabo 4.03d gonilnikov. Za zdaj še ni poročil o resničnosti zgornje trditve, če pa vas mika, da bi sami preverili, pa gonilnike dobite tukaj

0 komentarjev