»

Pohitritev možganov

Slashdot - Na National Institutes of Health (NIH) so prišli do zanimivih sklepov. Ugotovili so namreč, da če spustimo skozi sprednji del možganov človeka tok nekaj tisočink ampera, se povečajo verbalne sposobnosti. Dovolj bi naj bilo, da spustimo skozi spredji del možganov tok dveh tisočink ampera za vsega dvajset minut in osebku bi se naj verbalne zmožnosti povečale za dvajset odstotkov, kar vsekakor ni zanemarljivo.

Dve skupini posameznikov so prosili, da naštejejo v 90 sekundah čim več besed, ki se začnejo na določeno črko abecede. V povprečju so dosegli okoli 20 besed. Po tem, ko so že spustili tok skozi možgane, je skupina, ki je dobila svojo dozo toka, naštela v povprečju okoli pet besed več kot tista skupina, ki je sicer elektrode imela na glavi, vendar tok skozi njih ni tekel. Kako in zakaj pride do tega pojava pa zaenkrat še ni popolnoma jasno. Klik.

36 komentarjev

Zalman CNPS6500B-Cu

Frosty Tech - Zalmanovi legendarni pahljačasti hladilniki že kar precej časa veljajo za ene izmed najbolj kvalitetnih in tihih hladilnikov daleč naokoli. Zgornji dve trditvi samo še potrjuje tale test na Frosty Techu, kjer so se spravili testirat orjaka CNPS6500B-Cu, ki je namenjen hlajenju procesorjev Pentium4 in se lahko pohvali z dobrim pritrdilnim mehanizmom, dobrim hlajenjem in težo 900 gramov. Ravno zaradi slednje računalnika ni ravno najbolje prenašati naokoli z inštaliranim hladilnikom. No, kljub temu pa je bil tester navdušen, saj je Zalmanovemu bakrenemu lepotcu namenil kar 92 %. Ni kaj, kvaliteta je pač kvaliteta [:D] .

0 komentarjev

AVC-jeva ekstravaganca

Frosty Tech - Že kar dolgo časa je minilo, odkar sem zadnjič obiskal stran FrostyTech, ki je vsaj za moje pojme ena izmed najboljših strani za testiranje hladilnikov, zato sem bil kar pošteno presenečen, ko sem si ogledal test AVC-jevega novejšega hladilnika. To podjetje sem v preteklosti že omenjal, njegovi hladilniki pa se niso kaj prida izkazali. Dosegali so dokaj običajne rezultate, pa še modifikatorjev niso mogli navdušiti s svojim izgledom. Tokrat se AVC popravlja, saj je izdelal zares lep hladilnik, ki je narejen iz bakra, krasi pa ga še popolnoma prozoren ventilator. Glede na to, da se je uvrstil na sedmo mesto Frostyjeve...

0 komentarjev

Slike RAM čipov

Frosty Tech - Med iskanjem svežih testov hladilnikov na Frosty Techu sem odkril tudi precej zanimivo stran, na kateri najdete slike čipov različnih proizvajalcev na RAM modulu. Seznam sicer še zdaleč ni popoln, vendar bo gotovo marsikomu olajšal prepoznavanje. Ampak saj vsi vemo po napisu proizvajalca, kateri RAM je od katerega, porečete. To že, vendar ko boste prišli do Mosela, ki ima na čipih narisan samo nek čuden krogec ali Microna, ki ima na svojih čipih samo zanikrn znak MT, pa lahko pride do manjših problemov. No, če RAM-e različnih proizvajalcev na zunaj poznate, pa se lahko lotite branja informacij iz številk na čipu (tudi to vas nauči ista stran).

0 komentarjev

DDR vs SDR

Jaz - Tako, da ne bom veljal za najbolj lenega osebka na Slo-Techu (saj ne, da me to kaj moti ), sem se tudi jaz pretegnil in stipkal en testek. Kot je v navadi pri meni, stvar zamuja približno en mesec, krivo pa je seveda vse ostalo, razen mene (z drugimi besedami: i'm sorry). Gre za primerjavo DDR in SDR platforme za AMDjeve procesorje. Temeljno vprašanje je bilo, ali novi pomnilniški standard prinaša velike razlike v praksi ter ali se nadgradnja izplača. Kliknite na povezavo v desnem meniju in dobili boste odgovore...

11 komentarjev

Neng Tyi Subete Doda

Frosty Tech - Če se sprašujete kaj za vraga pa zdaj pomeni ta naslov, naj razkrijem, da gre za ime še enega hladilnika do zdaj anonimnega azijskega podjetja. Na Frosty Techu so zadevo testirali in moram priznati, da je kar zanimiva. Če ne zaradi drugega, pa zaradi dejstva, da je hladilnik popolnoma bakren. Toda zdi se mi, da se podjetja preveč zanašajo na material, saj bi hladilnik težko označili kot kakšno inženirsko čudo. Pač navadna hladilna rebra z velikim ventilatorjem... Več lahko izveste tukaj.

0 komentarjev

Nadaljevanje Heat Pipe sage

Bench Test - Tipo z Benchtest je objavil novi članek o svojih poskusih s Heat Pipe tehnologijo hlajenja. V prejšnjem delu je ugotovil, da njegov Heat Pipe ni dovolj za hlajenje overclockanih procesorjev, sedaj pa ga je malce predelal in tako poboljšal hladilno moč. Projekt je označil kot uspešen in se tako približal svojem cilju: popolnoma neslišnem računalu. Na koncu članka omenja, da bo poskusil v hladilnik predelati kar celo ohišje, tako da bo nadaljevanje po vsej verjetnosti zelo zanimivo. ...

0 komentarjev

CoolerMasterjev Heat Pipe hladilnik

Frosty Tech - Nekaj testov tega, zdaj že kar starega hladilnika ste po vsej verjetnosti že videli, toda te dni se veliko govori o Heat Pipe tehnologiji, tako da še en testek ne more škodit. No, zadevico so si ogledali na Frosty Techu in jo spustili skozi svojo "sintetično" pripravico za testiranje. Nad hladilnikom so kar navdušeni, toda vseeno naj vas opozorim, da se kakšna poštena Alpha obnese bolje, pa še cenejša je. Testi si lahko ogledate tukaj.

1 komentar