»

Izrael razvija robota v velikosti sršena

Minority Report - pajki pregledujejo Andertona

Slo-Tech - Pri igri Half-life 2 smo lahko občudovali leteče robote, ki so nam hoteli prerezati vrat (nasilno, kajne?!). Takšna čudesa seveda niso več znanstvena fantastika. Oddelki britanskih specialcev v Afganistanu uporabljajo 6 palcev dolgo letalo, ljubkovalno poimenovano WASP, ki je skoraj neslišno, tako da se lahko neopaženo približa tarči. Zadnja poročila navajajo, da so v teku raziskave nove različice, ki bo lahko nosila eksploziv C-4. To različico bodo uporabljali za napade na ostrostrelce.



Izrael gre še dlje. S pomočjo nanotehnologije razvijajo robota, ki ne bo večji kot sršen, tarčo pa bo zmožen zasledovati, fotografirati in ubiti. Da mora Izraelska vojska razviti drugačne vrste orožje, se je pokazalo v nedavnem napadu na Libanon, saj nima smisla...

51 komentarjev

Moj računalnik je lahko superračunalnik

Wired News - Kaj bi rekli na to, če bi vam rekel da imate lahko na svoji mizi postavljen superračunalnik, ki bi se uvrstil med 500 najhitrejših računalnikov na svetu za samo 25.000 dolarjev? Mislim, da bi me po hitrem postopku razglasili za bedaka in krivoverca ter me odstavili s položaja administratorja Slo-Techa. Kaj pa če je vse res?

Podjetje ClearSpeed je namreč najavilo izid CS301 - procesor, ki bi deloval vzporedno z obstoječim/obstoječimi in vzporedno s svojimi bratci. Če sem prav razumel bi te zverinice, vsaka naj bi lahko izvedla 25 milijard operacij s plavajočo vejico v sekundi oziroma 25 gigaflopov, cinili kar na PCI kartice in to po štiri na vsako. Če preračunamo bi s šestimi PCI režami lahko dosegli računsko moč 600 gigaflopov, kar je kar ena šestdesetina (1/60) števila operacij na sekundo najmočnejšega računalnika na svetu - japonskega Zemeljskega simulatorja, ki je zapakiran v veliko skladišče in stane 350 milijonov dolarjev, s tem da si sploh nočem predstavljati koliko...

19 komentarjev

Za lahko noč

Slo-Tech - Še ena prošnja, ki jo je omenil bf4ed v lastni temi: Naslove tem prosim pišite bolj jasno, da bodo ljudje vedeli, v kaj se spuščajo s klikom na vašo temo. Ne pišite samo "kupim", "prodam", "ne dela" oziroma "poglejte tole", ampak že v samem naslovu bolj detajlno specificirajte željo oziroma problem. Hvala.

1 komentar

Majhna spremembica

Slo-Tech - V našem super-duper-megalomastičnem Forumu smo ukinili oddelek "Prenova Slo-Techa". Brez skrbi, vaše teme in odgovori niso šli tja v en dan, ampak so se vsi preselili v oddelek "Slo-Tech". To je bil pač naslednji logičen korak, saj smo s samo prenovo, ki je bila začeta 6.11.2000, že končali.

3 komentarji

Nvidia + 3dfx

Digit Life - Na Digit Life so objavili dva zanimiva intervjuja, ki se nanašata na združitev zgoraj omenjenih gigantov industrije grafičnih pospeševalnikov.Prvi je bil izprašan eden izmed bivših 3dfx-ovcev (na njegovo željo je ostal v anonimnosti), ki je situacijo na grobo opisal kot veliko polomijo in nasploh deluje precej jezno (v bistvu ga gre popolnoma razumeti). Drugi pa je David Harold iz Imagination Technologies, ki je bil malo bolj prizanesljiv in njegove napovedi niso tako črnoglede. Vsekakor si tadva intervjuja oglejte, če vas tema vsaj malo zanima.

0 komentarjev