»

Microsoft praznuje 30 let

Microsoft - Danes Microsoft praznuje 30 let od kar sta Bill Gates in Paul Allen ustanovila podjetje Microsoft, ki je v letih do danes prerasel v svetovnega programskega giganta s skupaj 60.000 zaposlenimi po vsem svetu. Praznovanje, na katerega so povabili približno 16.000 zaposlenih v Redmondu, se bo odvijalo v Safeco Field v Seattlu.

Vse skupaj se je začelo nekje leta 1981, ko je Microsoft začel prodajati MS-DOS za takratne IBM računalnike, kar je ustvarilo pravi imperij. Kasneje so se skozi leta spopadali z različno konkurenco, kot je to bil Netscape, s katerim so z lahkoto opravili. Se pa sedaj poraja vprašanje, kako bo z Googlom in odprto kodo, ki prav tako konkurira...

68 komentarjev

Spajkanje ali cinjenje?

Slo-Tech - Ne, v tej novici se ne bomo ukvarjali s slovniškim sporom, ali Slo-Techovci spajkamo ali nemara cinimo, če ste se ob prebiranju naslova ustrašili. Na BunkerMentaliy so namreč spisali članek, v katerem so predstavili spajkanje ter težave, s katerimi se lahko srečate, ako se ga v praksi polotite. Če želite torej modificirati vašo elektroniko in se želite pred posegom še malce izobraziti, klik!, a ne pozabite, največ še vedno veljajo izkušnje.



Dodatek by Brane2: Tip pojma nima. Še več, njegove "metode" so škodljive za spajkalnik. Izogibajte se njegovih strani v širokem loku.

10 komentarjev

Bo Microsoft najel hekerje?

The inquirer - Kot kaže, je Microsoft začel malo razmišljati, in se lotevati zadev tam, od koder izvirajo, in kot vemo, tam se tudi lahko uspešno zatirajo.

Kot poročajo v tej novici, bo Microsoft za sledenje "mod čipom" in programski opremi za svojo konzolo Xbox najel "hekerje", ki naj bi najbolje poznali problem varnosti. Sicer zahteva še kopico ostalega znanja, samo to ne bi smel biti problem. Če se želite prijaviti, poglejte sem, kjer najdete vse podrobnosti.

5 komentarjev

Kako namestiti Linux na XBox?

Xbox Linux Project - Navdušenci, ki se ukvarjajo s prenašanjem Linuxa na XBox, so končno napisali vodič, ki obravnava ravno ta postopek. Preden se lotite vsega tega (ali ima sploh kdo od vas XBox? [:8)]), pa je dobro, da naredite varnostno kopijo XBoxovega diska, zaželeno pa je tudi čim več znanja o Linuxu. Kako prenesti distribucijo SuSE Linux 8 na konzolo, si lahko preberete tukaj, če pa ste zagovornik projektov "linux from scratch", pa si preberite to stran, kjer obravnavajo inštalacijo Debiana. Pa še zanimivost: prvi članek je bil spisan ravno na konzoli XBox.

6 komentarjev

Modificirani XBoxi in XBox Live

CNet - Na CNetu sem med drugim zasledil tudi zelo zanimivo novico, ki obravnava problematiko modificiranih XBoxov v navezi s sistemom za nalinijsko igranje XBox Live. Kot je povedano v novici: Microsoft navaja, da si jemlje pravico, da onemogoči dostop do igranja iger preko XBox Liva, če bo le-ta zaznal modificirano konzolo, ali bolje povedano, konzolo, ki bo imela vgrajen mod čip, ki odstrani Xboxove zaščite in med drugim omogoča tudi igranje piratskih iger.

In kako bo Microsoft ugotovil, ali je XBox modificiran ali ne? Jah, preko XBox Liva, kakopak. Zbrani podatki o konzoli pa naj bi bili poleg ugotavljanja, ali je XBox pristen ali ne, uporabljeni tudi za nadgrajevanje XBoxovega softvera. Kot ste lahko že ugotovili, z modificiranim XBoxom ne boste mogli dostopati do XBox Live, razen če je posege na konzoli napravil Microsoft.

In kaj pravijo na to hekerji? Bore malo, saj so jih Microsoftove izjave pustile dokaj hladne. Bojda imajo za Microsoftove ukrepe pripravljene že protiukrepe v...

1 komentar

Xbox Live prihaja?

News.com - Eno leto (natančneje 15. novembra) po prihodu Microsoftove igralne konzole Xbox se bodo igralni navdušenci lahko med sabo pomerili tudi preko spleta.
Tako bo Microsoft za dva meseca zaostal za Sony-jem, ki bo za svoj Playstation 2 izdal omrežni adapter že 27. avgusta. Za več podatkov oddeskajte sem.

Zakaj strokovnjaki menijo, da Xbox, Sony in Nintendo S svojim online igranjem še ne bodo uspeli, pa si preberite tukaj.

1 komentar

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev