»

Ključavnica na trkanje

Tok-tok!

vir: engadget
engadget - Iz starih vohunskih filmov se gotovo spomnite scen, ko so prišleku odprli vrata samo, če je pravilno potrkal. Da je trkanje mogoče uporabiti kot avtentikacijski mehanizem pa se je spomnil tudi Steve Hoefer.

Z nekaj elektronike, plastike in elektromotorčkom je sestavil napravo, ki odklepa vrata glede na pravilen ritem trkanja. Skrivno sekvenco trkanja je seveda mogoče tudi spremeniti.



Visoke varnosti naprava sicer ne nudi, morda pa bo uporabna za zaščito kakšne shrambe pred mlajšimi sladkosnedneži.

16 komentarjev

Zalman ZM90-HP in VF1000

Zalman VF1000

Hardware Secrets - Zalman naj bi še ta mesec predstavil dva nova hladilnika za grafične kartice in sicer ZM90-HP in VF1000. Pri prvem gre za pasiven hladilnik s tremi toplotnimi cevmi, medtem ko skrbi za hlajenje hladilnih reber drugega vgrajen ventilator, poleg tega pa ima en heatpipe več od ZM90-HP.


Več o novih Zalmanovih hladilnikih za grafične kartice preberite na Hardware Secrets.

0 komentarjev

Prihaja Thermalright HR-03

Thermalright HR-03

Slo-Tech - Thermalright je predstavil nov hladilnik za grafične kartice z oznako HR-03. Hladilnik je zgrajen iz štirih vročih cevk (Heatpipe-ov) ter aluminijastih reber, za učinkovito hlajenje katerih lahko uporabimo 92 milimetrski ventilator.

Ob nakupu dobimo poleg hladilnika tudi hladilna rebra za hlajenje ramov na grafični kartici, mehanizem za namestitev na kartico ter mehanizem za namestitev 92 milimetrskega ventilatorja. Kupcem bo nov hladilnik za grafične kartice na voljo v prihodnjih tednih, njegova cena pa zaenkrat še ni znana.

Več o tem v Thermalrightovem sporočilu za javnost.

6 komentarjev

Izdelava GPU hladilnika

Twisted Mods - Hlajenje grafičnih kartic je danes velik problem, saj oddajajo vedno več toplote, navijanje pa je s tem otežkočeno. Na Twisted Mods so na kratko opisali kako lahko doma naredite hladilnik za vašo grafično kartico. Opisali so postopek in potrebni material za izdelavo hladilnika, ki ga pritrdimo na prazno PCI mesto.. Vsi tisti, ki vam je vaš hladilnik na grafični kartici premalo in bi radi malo ustvarjali si oglejte ta "geto kuler"

9 komentarjev

Ohišje s toplotno cevjo

DWPG - Tip na DWPG.com si je izdelal lastno ohišje iz aluminija. A to ni navadno aluminijasto ohišje. To je omara za računalo z vgrajeno toplotno cevjo. Princip toplotne cevi verjetno že vsi poznate vsaj v osnovi, zato se raje posvetimo celotnemu ohišju.

Iz aluminija je izdelal malce tanjši veliki stolp ("slim big tower") in vanj vgradil svoje komponente. Naredil je hlajenje na princip "heat pipe-a" in zadevo fiksiral. Vse skupaj mu omogoča, da dva Xeon procesorja hladi le z enim ventilatorjem. Pa recite, da se ne izplača! [:D] Tule! Članek je malce premalo podroben, pa tudi kakšna slika več ne bi bila odveč. Ah, ja!

0 komentarjev

Zalmanovi novi hladilniki za grafične kartice naprodaj

HardOCP - Malce bolj pozorni se gotovo spomnite poročanja o Zalmanovih hladilnikih za grafične kartice, ki ne potrebujejo dodatnega ventilatorja in uporabljajo tehnologijo heat pipe. Po takratnih poročanjih naj bi bili hladilniki na voljo v avgustu, izkazalo pa se je, da bodo kupcem na voljo v septembru. Če gre verjeti tej strani, Zalman hladilnike že pošilja v trgovine. Trditev sem preveril tudi na Zalmanovi strani, kjer pri proizvodu Zm50-HP piše upcoming. Na volja naj bi bila dva modela:
  • Zm80-HP naj bi bil namenjen grafičnim karticam, ki bodo proizvedle veliko toplote in naj bi bil v osnovi namenjen grafičnim procesorjem GeForcev 4 Ti.
  • Zm50-HP pa bo namenjen šibkejšim grafičnim procesorjem, ki proizvedejo manj toplote. To naj bi bili GeForce 2 MX, GeForce 4 MX in Radeon 7500.
Hladilniki so na prvi pogled zanimivi, vendar pa so nekateri že rahlo skeptični glede samega nameščanja na grafično kartico, saj naj bi porabili kar veliko časa in truda, da bi hladilnik lepo "sedel" na pomnilnik...

4 komentarji

Zanimiv hladilnik

Frosty Tech - Morda bo kdo protestiral, da sem danes objavil preveč novic o takem in drugačnem hlajenju, toda enostavno sem moral spisati še eno, v kateri nameravan predstaviti hladilnik, ki je, vsaj za moje pojme, eden izmed najbolj nenavadnih primerkov, kar sem jih kdaj videl. Uporablja tehnologijo heat pipe, preko katere prenaša toploto na hladilna rebra in je dvodelen. Test tega čuda so opravili na tej strani, vendar ne verjamem, da si boste lahko z njo kaj bolj pomagali, saj je napisana v korejščini, kakih drugih testov pa nisem našel. No ja, še dobro, da pravilo "slika pove več kot tisoč besed" še vedno velja kot pribito [:D]:

4 komentarji

Zalmanov revolucionaren hladilnik

Zalman - Zalman je podjetje, ki ga zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj ga pozna vsak računalničar, ki se je že kdaj srečal s pojmom tihega hlajenja. S svojimi pahljačastimi hladilniki so povzročili pravo revolucijo, saj so bili eni izmed redkih, ki so pokazali, da za dobro hlajenje ni vedno potreben titanski hladilnik in ogromen ter glasen ventilator. Tokrat pa utegnejo zapet razveseliti tiste, ki uživajo v zvoku tišine. Trenutno se pripravljajo na predstavitev precej obetavnega

1 komentar