»

FBI v vsak vaški dom

Vnunet - Kaj vam pride na misel ob besedici 'Carnivore'? Nekakšen vladni veliki brat? Skratka -- nič dobrega za tiste, ki imajo kaj skrivati, za one, ki pa so čiste vesti oz. se s tem ne obremenjujejo, pa nič posebnega.

Da pa vse ne bo tako rožnato, je poskrbel FBI. Kot vemo, je bilo pred časom (predvsem po 11. septembrom) veliko govora o prepovedi uporabe šifrirnih algoritmov, predvsem PGP-ja. PGP, na kratko, je izredno zanesljiva zaščita, razbitje ene same ključavnice pa je mogoče v eni sami sekundi ali pa v nekaj milijonih letih ('preprosto' ugibanje gesel -- reči, da je PGP 100 % varen sistem bi bilo napačno).

Rešitev problema? I, kaj le - programček, ki prisluškuje tipkovnici, beleži pritiske ter jih pošlje 'naročniku'. Kaj pa, če je 'naročnik' sam FBI? Klik!

10 komentarjev

Igričarski sistem za 300 tisoč tolarjev

Sharky Extreme - Še ena novica iz Sharky Extrema. Še en vodič, in tokrat o kupovanju dokaj poceni računalnika za igranje igric.
Tako kot vedno so sestavili dve konfiguraciji, eno Intelovo in drugo AMDjevo. Ohišje je midi tower z 300W napajlnikom. Intelova konfiguracija vsebuje Asus CUSL2-C matično ploščo in retail Pentiuma III 800 na 133 MHz vodilu (zakaj pa to?). AMDjeva pa Gigabytovo mama plato GA-7ZX in Thunderbirda 900. Ostale komponente so: 128MB PC133 rama, 20 GB IBMov 75GXP disk, Geforce 2 MX, Sonyev G200 zaslon, SB live! Value, neke Altec zvočnike, Pioneerjev 16/40 DVDrom. Tipkovnica je že standardno Microsoftova Natural Elite, glodalec pa je prav tako od Microsofta, Intellimouse Explorer. Hja... dobra izbira, a tistim, v katerih je vsaj malo overklokerske duše, bi jaz priporočal, da vzamejo 100 MHz verzijo Pentiuma... Klik!

4 komentarji