»

P2P, Sony in demografska bomba

BBC - Še ena od P2P legend je prestopila na stran zakona. Sherman Networks, drugače bolj poznani kot lastniki P2P programa Kazaa, so se zavezali, da bodo svojemu programju dodali anti-piratsko zaščito. Bolje tuliti z volkovi, kot proti njim.

Navkljub vsem moram zadnjih tednov se je Sonyju uspele še malce bolj umazati. Bussines week je v svojem članku namreč sporočil, da je Sony BMG bil opozorjen s strani F- Secure glede nevarnosti rootkit zaščite, a ni uspel na tem področju narediti ničesar. Posledice poznamo, a glede na navedbe naslednjega odstavka novice, ki jo pravkar berete, je ponesrečen poizkus uvedbe zaščite BMG morda nekoliko bolj razumljiv.

Pred kratkim je bla zaključena letošnja anketa med evropskimi kupci glasbe, njeni rezultati pa napovedujejo skrb vzbujajoče stanje za glasbeno industrijo. Že nekaj let lahko mlajše generacije uporabnikov ilegalno, a brezplačno prenašajo poljubne medijske vsebine na svoje računalnike. Skoraj polovica mladih (do 24 let) ni več...

15 komentarjev

Kreditne kartice prihodnosti?

Crypto-Gram - Da plačevanje s kreditnimi karticami preko interneta ni povsem varno, se verjetno vsi zavedamo. Tehnologije, kot je SSL, sicer varnost nekoliko povečajo (kljub temu še vedno obstaja možnost man-in-the-middle-napada), vendar pri plačevanju iz raznih cybercaffejev ali knjižnic nikoli ne moremo vedeti, če ni morda kdo na računalnik namestil programa, ki snema pritisnjene tipke (keylogger).

A morda se bo to v prihodnosti spremenilo. Kot poroča Crypto-Gram je namreč podjetje BeepCard razvilo posebno kartico z vgrajenim čipom, zvočnikom in mikrofonom. Kartica je v velikosti običajne kreditne kartice, novost pa je to, da ne potrebuje posebnega čitalca. Ko želimo kartico uporabiti, najprej v mikrofon povemo geslo, nato pa se ob pritisku na poseben gumb generira 128-bitni niz znakov, ki ga zvočnik zapiska. Stvar deluje podobno kot kartice SecureID, kar pomeni, da je ta 128-bitni niz znakov za odobritev vsake transakcije drugačen, torej se ob naslednji transakciji ne ponovi. To pomeni, da...

8 komentarjev

Maksimalne temperature procesorjev

Heatsink Guide - Sploh ne morete vedeti, kako sem Tillmannu hvaležen za ta članek. Ko človek dobi nekaj sto popolnoma enakih vprašanj, mu namreč počasi začnejo iti na živce (pa brez zamere...). Urednik ene izmed najstarejših strani, ki se ukvarjajo s hlajenjem, Heatsink Guida, je namreč sestavil kratek člančič, v katerem je navedel maksimalne varne delovne temperature različnih procesorjev. Seveda morate vedeti, da gre za neoverclockanje procesorje. Overclockani se lahko sesujejo že pri precej nižjih temperaturah, kot so navedene v njegovi razpredelnici. Ogled zelo priporočljiv!

1 komentar