»

Šc, komar, šc!

CNN.com - Vas med telefoniranjem pikajo komarji? Če ste odgovorili pritrdilno, ima največji južnokorejski mobilni operater pravo stvar za vas. Svojim naročnikom namreč omogoča dolpoteg zvoka za telefon, ki odganja komarje. Zadeva menda deluje v radiju enega metra, mobilnik pa porabi za 30% več energije kot brez odganjalca, saj deluje vedno, ko je mobilnik vključen. Seveda je zvok neslišen za človeško uho. Povezava do izvorne novice.

8 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Koliko 3DMarkov2003 dosežete s svojo mašino?
1001 - 5000 46%
(705)
moje ime je morphling1 25%
(388)
101 - 1000 14%
(220)
0 - 10 11%
(176)
11 - 100 3%
(54)
Skupaj glasov: 1543


Nova anketa je bolj za hec kot za res, ker sem pač take volje. [:D] Ne bojte se, ne bo dolgo!

9 komentarjev

Test KT400 matičnih plošč

SocketA

vir: Planet 3D Now
Planet 3D Now - Ponovno novica za katero me bo morphling1 linčal, saj imamo že lasten test KT400 osnovnih plošč, a naj bo. [:)] Na Planet3DNow so namreč spisali primerjalni test treh osnovnih plošč. Tokrat so pod drobnogled vzeli plošče proizvajalcev AOpen, Asus ter Shuttle, razpisali pa so se kar na šestnajstih straneh. Če razumete nemško, klik, ostalim pa je na voljo preveden klik!

3 komentarji

Antigravitacijske naprave

BBC - Na BBC News poročajo o neverjetnem zanimanju za "iznajdbo" oziroma ugotovitvami ruskega znanstevnika Dr. Podkletnova tako s strani Boeinga kot Nase. Ruski doktor znanosti naj bi namreč že leta 1992 na finski univerzi za tehnologijo Tampere odkril, da lahko ubrani predmete pred privlačno silo Zemlje.

Sicer je bila sila zmanjšana le za zelo majhen odstotek, toda količina energije porabljene za to dejanje je bila izjemno nizka. Upiranje gravitaciji naj bi dosegel z močnimi magneti ter hitro vrtečim se diskastim kosom superprevodne keramike, hlajene s tekočim dušikom. Predmeti nad to napravo pa naj bi se "olajšali" za 2%.

Večina znanstvenikov to izjavo in ugotovitve negira in pravijo, da to ni mogoče, toda Nasa in Boeing sta odprla vsak svoj raziskovalni postopek, tako da nekaj od tega skoraj percej verjetno drži. Klik za celotno novico.

9 komentarjev

HardOCP + Slo-Tech = OK

Slo-Tech - Očitno se strani kot sta HardOCP in Overclockers Australia precej zanimata za vodno hlajenje, saj sta že pred časom objavili povezave na Slo-Techov forum, kjer sta tedaj Boeing in morphling1 predstavila svoje vodne bloke za hlajenje procesorja.
Danes pa sem na HardOCP zasledil še eno povezavo na Slo-Techov forum, in sicer na temo, kjer je morphling1 predstavil svoj trenutni projekt izgradnje vodnega bloka, ki bo hladil Herculesovega Radeona 8500. Zato bo Slo-Tech najverjetneje zopet deležen malce večjega obiska.
Mimogrede, če nove teme še niste opazili, potem je skrajni čas, da se pridružite debati.

1 komentar