»

Samsung goljufa tudi pri testih Galaxy Note 3

Primerjava goljufanja, izključenega goljufanja na Note 3 ter LG G2

vir: Ars Technica
Ars Technica - Samsungu so uporabniki in novinarji, ki ne morejo pomagati, kot da se poglobijo v vsak del naprave, poleti stopili na prste pri Galaxy S4, ki uporablja osemjedrnika Exynos. Nekateri uporabniki so odkrili, na AnandTechu pa potrdili, da v popularnih programih za testiranje zmogljivosti telefona nekoliko navijajo frekvenco grafičnega jedra s pomočjo frekvenčnih profilov. Zgodba se po vsega dveh mesecih ponavlja z Galaxy Note 3, le da je tokrat na tapeti glavni procesor.

Na Ars Technici so se jim močno sumljivi zdeli rezultati v testnem programu Geekbench. Galaxy Note 3 namreč uporablja Qualcommov procesor Snapdragon 800 s frekvenco 2,3 GHz, kar je enako, kot LG-jev G2. A rezultati so bili...

43 komentarjev

Logitech MX 518

Slo-Tech - Pri Logitechu, znanem izdelovalcu miši in tipkovnic, so izdelali naslednico miške MX 510, ki sliši na ime MX 518. Glede na celotno ime, ki se glasi Logitech® MX™518 Gaming-Grade™ Optical Mouse, je miš namenjena predvsem zagrizenim igračarjem. Od predhodnice se razlikuje po izboljšani ločljivosti, ki sedaj znaša 1600 dpi in 16 bitni podatkovni poti, ter po malenkost spremenjenem izgledu. Oblika ostaja, vsaj na oko, enaka. Logitechova stran

39 komentarjev

Vse o večnitenju

Tom's Hardware - HyperThreading oz. večnitenje je najnovejša tehnologija, ki jo je v svojih novih Pentiumih 4 uporabil procesorski gigant Intel. Prav o njej so pisali na Tom's Hardware. Njena prednost je predvsem hitrost, saj je princip HyperThreadinga podoben dvoprocesorskim sistemom. Za enkrat je v trgovinah s podporo večnitenju na voljo le 3.06 GHz inačica Pentiuma 4, ki s pomočjo te tehnologije dosega izjemne rezultate. V članku boste izvedeli vse prednosti in slabosti večnitenja, zato hitro k branju.

6 komentarjev

Pokvarjeno jabolko

HardOCP - Tudi največji sovražniki Applea morajo priznati, da so Maci zelo luštkane mašince, tudi v primerjavi z modificanimi PC ohišji. Ker pa se v marsičem ne morejo meriti s PCji, so le redko izbira domačega uporabnika. Pri HardOCPju so zato vzeli eno ohišje od PowerMaca in ga predelali v pravo PC LAN kišto. Kot vsak Mac, izgleda tudi tale modifikacija smrtonosno dobro, zato kar hitro k branju. Še slinica ... ekhm ... slikica [:D].

0 komentarjev

Nove miške pri M$-ju

Microsoft - Za vse ki imamo radi modro barvo in za tiste s prenosniki so pri Microsoftu izdali 3 nove mišake, Optical Mouse Blue, Wireless Optical Mouse Blue ter Notebook Optical Mouse. Za neučakance so slikice tukaj: 1,2, 3, teste (čisto nič niso podkupljeni! [:D] ) pa dobite na uradni strani. Z opisovanjem ne bom izgubljal besed, ker revolucionarnih novosti ni, (razen seveda megastično-bombastičnega izgleda). Hitro k branju!

3 komentarji

Aluminijasta podloga za miško

AusPCWorld - Podloga za miško je za marsikoga povsem nepomembna stvar, saj je vseeno, če miška ni tako zelo natančna v pisarniških programih, medtem ko je za igričarje kvalitetna podloga sredstvo preživetja v 3D streljankah in podobnih igrah, ki zahtevajo merjenje. Do sedaj smo lahko videli plastične, gumijaste in celo steklene podloge, tudi sam pa moram priznati, da še nisem slišal za koga, ki bi izdeloval aluminijaste. No, ravno na slednje se je spomnil Coolermaster, ki je sicer bolj znan po svojih hladilnikih in ohišjih, in v čast svoji 10. obletnici delovanja proizvedel omejeno količino le-teh. Manjši ogled Coolermasterjeve podloge so naredili na tej strani, na žalost pa niso naredili primerjave z drugimi proizvajalci kvalitetnih podlog. No, kljub temu tester pravi, da je podloga odlična.

1 komentar