»

Igrator™

LAN Party - Se vam redno dogaja, da si med divjim igranjem Counterstrikea uspete zavozlati prste? Ali pa ste svojo ubogo tipkovnico razžagali le zato, da se med besnim nabijanjem Warcrafta3 ne bi utopili v morju nepotrebnih tipk? V kolikor sodite med osebke te vrste, bo za vas bržkone kar pravšnja nova stvaritev iz Thrustmastrovih logov, Tactical Board imenovana. Za vas so jo stestirali na Lanparty.com. Torej, ako želite izvedeti, če vam dotična napravica res lahko odpre nova obzorja (osebno vam sicer v tem primeru raje svetujem sprehod po naravi [:D]), klik!

4 komentarji

Kampanja za cenejše računalniške igre

več strani - S sloganom "Videoigre so oderuške" so britanski igričarji sprožili kampanjo za znižanje cen računalniških iger za 50 odstotkov. Cene se tudi v Veliki Britaniji gibljejo preračunano okoli 15000 tolarjev. Z akcijo želijo pridobiti (vse) igričarske strani, ki bi v podporo objavile reklamno pasico (banner) ali apelirale na svoje bralce. In sredstvo, s katerim skušajo doseči cilj?

MED 1. IN 8. DECEMBROM 2002 NE KUPUJTE RAČUNALNIŠKIH IGER!

Na uradni strani najdete še veliko zanimivih informacij, med drugim odzive igričarske industrije (nekateri grozijo s tožbami, drugi se strinjajo da bi nižje cene koristile vsem) ter povezavo do peticije za znižanje cen računalniških iger.

Sam z bojkotom ne bom imel težav, saj je 10 do 15 tisočakov za računalniško igro ali samo dodatek/nadaljevenje odločno preveč že v Veliki Britaniji, kaj šele v naši materi Kokoški......

4 komentarji

Stara ljubezen zlepa ne zarjavi

Slashdot - Zgornji stavek najbrž vsi dobro poznate. A tokrat ne bo govora o neračunalniških temah, ampak o starih računalniških igrah, ki so se marsikomu za vedno zapisale v spomin. Nekaterim celo tako zelo, da si jih po približno desetih leti zaželijo zapet igrati. A glej ga zlomka, igra niti slučajno ni več taka, kakršno si je človek ohranil v spominu, saj oči navajene sodobnega 3D pospeševanja le stežka prebavljajo blede teksture, ogromne kvadrate ali še kaj hujšega. No, tisti, ki ste svojo igričarsko bero začeli z legendarnim Quakom 1, se lahko brez skrbi podate na ponovno preigravanje (če vam seveda to paše [:)]), saj so na tej strani spisali dodatek, ki legendarno, a iz grafičnega stališča zastarelo igro oplemeniti z novejšimi grafičnimi tehnologijami. Dodatek naj bi deloval celo na demo različici, za poganjanje pa boste potrebovali GeForca ali Radeona.

0 komentarjev

NVmaxa ne bo več

Guru 3D - Vsi tisti, ki ste svoj čas občudovali delo programerjev, ki so marsikatero svojo prosto urico namenili razvijanju programa NVmax, ki je omogočal nastavljanje, oziroma tweakanje Nvidiinih kartic, boste gotovo razočarani ob branju te novice, saj vam moram na žalost povedati, da novih različic NVmax-a ne bo več, saj se bo avtor raje usmeril k drugim projektom. Zadnja različica je bila po nekaterih podatkih izdana včeraj in si jo lahko snamete iz NVmaxove strani. Da pa nebi bilo vse tako črno, je avtor objavil kodo ter jo dal pod okrilje licence GPL, kar pomeni, da se bo program pod drugim imenom razvijal naprej. Vsaj nekaj :\\ .

1 komentar