»

ZF/fantasy/horror konvencija KONFUZIJA (Sečovlje, 27. - 29.april)

Slo-Tech - Tole vabilo smo prejeli in ga objavljamo. Slo-tech.

Trije dnevi konvencije bodo povsem posvečeni trem žanrom: znanstveni fantastiki, fantasyju in "horrorju" (grozljivem) in sicer v različnih pojavnih in izraznih oblikah. Od številnih predavanj in multimedijskih predstavitev izpostavljamo samo nekatere: Zvezdne steze, Douglas Adams – življenje in delo, Irska mitologija, Edgar Allan Poe, Skrivnosti ozvezdja Orion, Superheroji, Srednjeveške borilne veščine, Feministična in queer znanstvena fantastika, predstavitev romana Igra prestolov, Vampirji, J.R.R. Tolkien in Srednji svet, Pazin kot mesto znanstvene fantastike, Zmaji kot mitološka bitja...

Na Konfuziji bodo s svojim programom sodelovala različna slovenska in hrvaška društva, ki združujejo ljubitelje "fantastičnega".

Slavnostni gost Konfuzije bo MIHA REMEC, eden najprepoznavnejših slovenskih pisateljev znanstvene fantastike. S svojim literarnim ustvarjanjem Miha Remec opisuje čas, ki ga živimo in doživljamo – čas človekove...

3 komentarji

Doom 3 za Linux

Slashdot - Za tistih nekaj "igračkarjev", ki za svoje vsakdanje delo in igranje iger uporabljajo Linux, prihaja vesela novica. Kljub temu, da se Doom 3 še ni dododbra utaboril na policah trgovin, pa se je že pojavil vodič, s pomočjo katerega ga lahko igrate tudi na Linux distribucijah. Za uspešno poganjanje boste potebovali Wine X, avtor je uporabil CVS različico, ter seveda samo igro. Po nekaj malega prenašanja in zaganjanja pravih datotek, bi se vam naj prikazal uvodni zaslon. Velja pa manjše opozorilo: ID Software je že začel s preizkušanjem uradne Linux verzije, zatorej izvajajte ta poseg samo, če resnično ne morete potrpeti meseca ali dveh.

18 komentarjev

Še nimate pogleda na morje?

Where do you want to live today?

Slashdot - Če živite v takšni soseski, da vas pogled nanjo spravi v slabo voljo, in če imate na rapolago par zaslonov LCD (kar je nadvse presenetljiva kombinacija), potem si lahko izdelate navidezno okno. Recept za primer z dvema 4-delnima "oknoma": potrebujete dve grafični kartici nVidia Quadro PCI, vsaka naj ima štiri izhode DVI, potem potrebujete še 8 zaslonov LCD in tako naprej.

18 komentarjev

FIC A97P Radeon 9700 Pro

TechSpot - Internet je v zadnjem mesecu ali dveh postal poln GeForce FXov, ki so obnoreli svet. A Radeoni kljub močnemu udarcu še živijo in se uspešno tržijo. Primerek ne tako dolgo nazaj najboljšega Radeona je izdelalo podjetje FIC, proizvodu pa so dali ime FIC A97P Radeon 9700 Pro . Sposobnosti so vam gotovo poznane, zato o tem nima smisla razglabljati, velja pa omeniti zlat hladilnik, ki pokriva GPU in pomnilnik.

3 komentarji

1 : 4 za matriko

Slo-Tech - Dr. Nick Bostrom, švedski filozof, meni, da je kar 1 : 4 možnosti, da živimo v simuliranem svetu, podobnim onemu iz filma Matrika. Pravi, da če bomo nekega dne razvili umetno zavest je možno, da se je to že zgodilo ter mi živimo v njeni fikciji. Glede tega bo izvedel tudi raziskavo; ker pa se po njegovem ljudje glede smisla sveta vse premalo čudimo je vseeno, če kar lepo nadaljujemo s svojim vsakdanjim življenjem.

Sam sem v življenju prebral eno samo knjigo, ki se ukvarja z zgodovino 'eksistencialne' filozofije -- Zofijin svet Josteina Gaarderja. Bostromove besede pa me zgolj spominjajo na mišljenja mnogih filozofov -- pa tudi eno od rdečih niti knjige; da o Humovih pogledih sploh ne govorim. Klik!

Red Alert 3, Misija 3: zavzemi področje ZDA ter nadaljuj ofenzivo na Aljasko. Če pred tem uničiš naftna polja v Iraku...

p.s.: v našem forumu se najde marsikaka tema s tovrstno tematiko; ona svobodni volji zna biti zanimiva, da o oni o dojemanju časa ne govorim. Forum rulez....

25 komentarjev

Igra ameriške vojske

Overclockers.com.au - Ameriška vojska je naredila svojo lastno igro. Zelo je podobna kakšni komandovščini, le da naj bi bila veliko bolj realistična od katerekoli druge. Grafična zasnova izgleda odlično, ideja je dobra, čeprav ima veliko konkurenco v poplavi takih vrst iger v zadnjem času. Najboljše pri vsem tem pa je, da je popolnoma zastonj! Seveda, če živite v ZDA [;((]. Tukaj.

10 komentarjev

Matrix 2

Jaz - Za oboževalce filma Matrix: na spletu sem slučajno naletela na to stran, ki vsebuje nekaj informacij in slik filma Matrix 2. Ampak - look at your own risk... Jaz se bom raje pustila presenetit, ko bom gledala film v kinu.
Mimogrede, stran se je meni dokaj počasi nalagala, tako da bodite potrpežljivi.

8 komentarjev