»

Sprehod po tovarni trdih diskov

Sestavljavci diskov iz Malezije in Tajske

Tom's Hardware - Eni izmed najbolj čistih prostorov na svetu so proizvodni obrati trdih diskov, ki so bolj podobni kakšnim laboratorijem za delo s smrtonosnimi virusi kot pa sestavljalnicam računalniških komponent. Ker delovanje diska zmotijo že majhni prašni delci in druge nečistoče, je vstop v čiste sobe omejen na minimalno število ljudi, ki se morajo vsakokrat primerno zaščititi. Obiskov je temu primerno malo, a pri Tom's Hardware so se uspeli dogovoriti za ogled tovarne Western Digitala v Kaliforniji. V zajetni fotoreportaži so na 41 straneh s še nekoliko več slikami in obširnimi komentarji pokazali vse, kaj se v takšni ogromni valilnici trdih diskov godi. Od izdelave do testiranja, raziskav in razvoja.

9 komentarjev

Upočasnitev sistema

The inquirer - Imate na računalniku operacijski sistem Windows in ste v zadnjem času zaznali počasnešje delovanje sistema? Če ste, je lahko vzrok za vašo težavo v najnovejšem Windows popravku. Na spletni strani The inquirer vam svetujejo, da odstranite popravek 811493 in vaš računalnik bo spet deloval hitreje. Sporni popravek pa je v bistvu povsem nepomemben, saj popravi le majhno luknjo v varnostnem sistemu, katero bi napadalec le stežka izrabil. Več o tem.

8 komentarjev

Svetleče se žičke in katode

Extensiontech - Če vaš računalnik še ne zgleda kot okrašena novoletna jelka, lahko to storite sedaj in si kupite hladne katode in žičke, ki so jih stestirali na Extension Tech. Hladne katode so vam gotovo že vsem poznane, zato pri njih ne izgubljajmo časa in si raje oglejmo žičke. Le-te so zelo gibljive in jih lahko napeljemo po vsem ohišju in z njimi oblikujemo poljuben motiv. Lahko pa se odločimo in z njimi poudarimo robove ohišja -- možnosti so domala neomejene.

0 komentarjev

Slo-Tech kepanje

Slo-Tech - Tako, ko sem po neskončnih prigovarjanjih našemu uradnemu fotografu na Slo-Tech kepanju HardPhuck-u dopovedal, da mi mora nujno poslati slike in ko mi jih je uspelo naložiti na strežnik, nama je z Gandalfarjem uspelo napisati kratko fotoreportažo s tega zanimivega dogodka. V tem času, ko ste čakali, na slike je sicer sneg že skopnel, a spomin na zabavno uro in pol druženja in kepanja je ostal. Obvezno si oglejte slike in preberite kratek uvod, ter se malce nasmejite - morda vam polepša dan. Slo-Tech kepanje 2003!

15 komentarjev

Samsung SM-348 CD-RW/DVD

I Am Not A Geek - Vse tiste, ki vas muči pogled na kopico CD, CD-RW ter DVD-enot v vašem računalniku, bo razveselila novica, da je podjetje Samsung izdalo CD-zapisovalec, ki zmore pisati z 48x hitrostjo, prepisovanje pa opravlja dvakrat počasneje, kar seveda ni nič posebnega, razveseljiva pa je vsekakor tudi zmožnost branja DVD-zgoščenk. Na I Am Not A Geek so spisali test tega pekača, ki si ga lahko ogledate na tem naslovu.

0 komentarjev

120/220V ventilatorji v vašem računalniku

vir: OC Rip
OC Rip - Zanimanje za vgradnjo ventilatorjev, ki energijo črpajo kar iz glavnega električnega omrežja je pri nas precej veliko. Takšne ventilatorje je namreč precej lažje dobiti kot prave 12V računalniške pa še precej močnejši so ponavadi. No, OC Rip strani si lahko preberete navodila za vgradnjo ene take pošasti v vaš računalnik. Pa še opozorilo: napetost 220V je že ekstremno nevarna, tako da dobro pazite kaj delate! ...

3 komentarji